Πυτζάμα πάρτι: Παιχνίδια στο σπίτι!

Πυτζάμα πάρτι: Παιχνίδια στο σπίτι!

Το πυτζάμα πάρτι είναι μια εξαιρετική ιδέα για να συγκεντρώσετε τους καλύτερους φίλους των παιδιών στο σπίτι και να τους αφήσετε να ξεφαντώσουν μέχρι αργά, για τελευταία φορά πριν αρχίσει το σχολείο!

Οι ταινίες, τα ηλεκτρονικά, η πίτσα είναι τα πρώτα πράγματα που θα σκεφτείτε αναφορικά με το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά το βράδυ εκείνο. Γιατί δεν τα ξεσηκώνετε, όμως, λίγο περισσότερο με μερικά κλασικά αλλά αγαπημένα «σπιτικά» παιχνίδια; Πάρτε ιδέες από τα παρακάτω!

Θάρρος ή Αλήθεια;

Παλιό αλλά καλό! Οι κανόνες είναι απλοί. Ένας παίκτης ρωτά έναν άλλον «θάρρος ή αλήθεια» και αν ο άλλος επιλέξει «αλήθεια», θα πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια σε μία ερώτηση που θα του κάνει ο πρώτος. Αν απαντήσει «θάρρος» θα πρέπει να κάνει κάποια «θαρραλέα» πράξη που θα ζητήσει ο πρώτος παίκτης, όπως π.χ. να βγει στο μπαλκόνι και να τραγουδήσει δυνατά. Για να κάνετε το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό μπορείτε να προσθέσετε στο «Θάρρος, Αλήθεια» τα «Διπλό θάρρος, Υπόσχεση για Επανάληψη». Στο Διπλό Θάρρος αυτός που «εκτελεί» θα μπορεί να επιλέξει και βοηθό για την αποστολή του, στην Υπόσχεση για Επανάληψη θα πρέπει να επαναλάβει 10 φορές μία ντροπιαστική φράση που θα ζητήσει ο πρώτος παίκτης.

Μπουκάλι μανό

Και όχι «μπουκάλα»! Στο παιχνίδι αυτό για κορίτσια, οι συμμετέχουσες θα πρέπει να κάτσουν σε έναν κύκλο και στη μέση να βάλουν ένα μπουκαλάκι μανό το οποίο θα αρχίσουν να περιστρέφουν. Σε όποια παίκτρια σταματήσει το μπουκάλι και δείξει η άκρη του πινέλου, οι υπόλοιπες θα πρέπει να της βάψουν τα νύχια!

Κυνήγι θησαυρού

Ετοιμάστε μία λίστα με στοιχεία, τα οποία θα οδηγήσουν τα παιδιά από το ένα δωμάτιο στο άλλο ή ακόμα και στον κήπο, και έχετε φροντίσει να αγοράσετε ένα μικρό δωράκι για το παιδί που θα καταφέρει να βρει πρώτο τον «θησαυρό!». Μπορείτε, μάλιστα, να βιντεοσκοπείτε το παιχνίδι τους και να δείτε μετά όλοι μαζί το βίντεο που θα είναι πολύ διασκεδαστικό.

Δώσε το πορτοκάλι

Χωρίστε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Τα μέλη της κάθε ομάδας θα πρέπει να σχηματίσουν κύκλο και να έχουν τα χέρια πίσω από την πλάτη τους. Η μαμά ή μπαμπάς (ή το μικρό αδερφάκι που παρακαλάει να συμμετέχει στο παιχνίδι) θα τοποθετήσει ένα πορτοκάλι κάτω από το πηγούνι ενός παίκτη και ο παίκτης θα πρέπει να το δώσει στον διπλανό συμπαίκτη, χωρίς να χρησιμοποιήσει χέρια. Αν το πορτοκάλι πέσει στο πάτωμα τα παιδιά θα πρέπει να το μαζέψουν, ξανά χωρίς να χρησιμοποιήσουν χέρια. Η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να περάσει το πορτοκάλι σε όλους τους παίκτες και να συμπληρώσει τον κύκλο κερδίζει!

Τυφλό μακιγιάζ

Άλλο ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για κορίτσια, τα οποία λατρεύουν να δοκιμάζουν το μακιγιάζ της μαμάς. Είναι πολύ απλό: Θα πρέπει να δέσουν τα μάτια μιας παίκτριας με ένα μαντήλι, ώστε να μη βλέπει, και η παίκτρια αυτή θα πρέπει να βάψει και να φτιάξει τα μαλλιά της φίλης της χωρίς να βλέπει τίποτα. Βεβαιωθείτε πως η κάμερα θα «γράφει» και ότι έχετε πολλά υγρομάντιλα για ντεμακιγιάζ.

Παιχνίδι μνήμης

Αυτό το παιχνίδι θα διασκεδάσει παιδιά μικρότερης ηλικίας. Θα χρειαστείτε μία αυγοθήκη, από αυτές τις χάρτινες (που χρησιμοποιούνται και για ηχομόνωση) με 12 θέσεις και 12 -διαφορετικά μεταξύ τους- μικρά αντικείμενα. Σε κάθε μία από τις θέσεις θα τοποθετήσετε ένα αντικείμενο και θα ζητήσετε από τα παιδιά να κοιτάξουν τα αντικείμενα καλά. Στη συνέχεια θα κλείσετε την αυγοθήκη με το καπάκι της, πάνω στο οποίο θα έχετε βάλει έναν αριθμό για την κάθε θέση, από το 1 έως το 12. Σε ένα κομμάτι χαρτί το κάθε παιδί θα γράψει ποιο αντικείμενο θυμάται να αντιστοιχεί στην κάθε θέση. Νικητής είναι αυτός που θα τα βρει όλα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v