Τα παιδικά εργαστήρια της νέας σεζόν

Τα παιδικά εργαστήρια της νέας σεζόν

Πρωινό ξύπνημα, σχολείο, διάβασμα... Όταν όλα αυτά τελειώνουν, όμως, ξεκινά η ώρα της χαράς και της διασκέδασης! Για καλή τους τύχη, τα παιδιά κάθε ηλικίας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε αμέτρητες εξωσχολικές δραστηριότητες που υπόσχονται να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Αν τα παιδιά σας, μάλιστα, έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες -αν αγαπούν τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική και όχι μόνο- κάποιοι από τους πιο αξιόλογους καθηγητές του είδους έχουν να προτείνουν ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικά αλλά και ψυχαγωγικά εργαστήρια, μέσα από τα οποία τα παιδιά θα καλλιεργήσουν την ψυχή και το ήθος τους. Ξεχωρίζουμε τα παρακάτω:

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Κίνησης και Λόγου - Μαρίζα Κωχ

Το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ είναι Μ.Κ.Ο. που δημιουργήθηκε από την Μαρίζα Κωχ, για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με σκοπό να τα φέρει κοντά στην μουσική, να τη γνωρίσουν ουσιαστικά και να την αγαπήσουν μέσω της βιωματικής μάθησης.

Οι φετινές συναντήσεις του Εργαστηρίου Μουσικής Προπαιδείας γίνονται κάθε Σάββατο, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για παιδιά σχολικής ηλικίας (από 4 ετών), ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά, από 6 ετών, μπορούν να συνεχίσουν στο Κέντρο, στο Τμήμα Παιδικής Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού, με συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα. Η ίδια η κ. Κωχ μας μιλά με υπερηφάνεια για την εν λόγω χορωδία, η οποία στεγαζόταν στο Ωδείο Αθηνών, όμως πλέον επέστρεψε στο κτίριο της Ακρόπολης. Όπως η ίδια μας λέει, η χορωδία έχει συμμετάσχει σε κάποιες από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως αυτές που έγιναν φέτος για τα 110 χρόνια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενώ για το μέλλον προβλέπονται ακόμα περισσότερα!
Οι εγγραφές για τα εργαστήρια της φετινής σχολικής χρονιάς έχουν ξεκινήσει, ενώ η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου (5/10). Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας-ενημέρωσης με τους νέους γονείς.

Το μηνιαίο κόστος των συναντήσεων είναι 60 ευρώ.

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Κίνησης: Προπυλαίων 31, Ακρόπολη 11742, τηλ. 210 9227687.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το «Πολύτεχνο»

Μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι κατασκευών και ζωγραφικής και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά που θα βρεθούν τον φετινό χειμώνα στο «Πολύτεχνο» για να μάθουν παίζοντας.

Πιο συγκεκριμένα, στη μουσικοκινητική αγωγή τα παιδιά παρακολουθούν το σύστημα C.Orff, μέσω του οποίου γνωρίζουν τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, με πολύ παιχνίδι, τραγούδι και χορό. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 5 ετών, με τη συμμετοχή των γονιών, και το κόστος είναι 45 ευρώ/μήνα.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 6.30. Αξίζει, εδώ να αναφέρουμε ότι την ίδια μέρα στις 5.30 πραγματοποιείται μουσικό εργαστήρι για μωρά από 6 μηνών έως 2 ετών.

Στο θεατρικό παιχνίδι συνδυάζεται κίνηση, δραματοποίηση παραμυθιών και θεατρική συγγραφή. Με αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται σωστά, να σέβονται την άποψη του άλλου και να βάζουν κανόνες παίζοντας. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 2 έως 5 ετών με τη συμμετοχή γονιών. Το κόστος του είναι 45 ευρώ / μήνα και πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 6.30.

Τέλος, στο εργαστήρι Κατασκευών-Ζωγραφικής, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σχήματα και χρώματα, καλλιεργούν τις δεξιότητές τους και νιώθουν τη χαρά της δημιουργίας. Το εργαστήρι απευθύνεται επίσης σε παιδιά 2 έως 5 ετών με τη συμμετοχή γονιών. Το κόστος είναι 45 ευρώ / μήνα και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 5.30.

Το «Πολύτεχνο»: Σπάρτης 22, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6859383 - 210 6856027.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, το οποίο στεγάζεται σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο που βλέπει στο πράσινο του Λυκαβηττού! Στο εργαστήρι, λοιπόν, θα λειτουργήσουν και φέτος, μεταξύ άλλων, προγράμματα για:

-Βρέφη, με μασάζ και γιόγκα για μωρά από 40 ημερών μαζί με τις μαμάδες τους.
-Νήπια, με το Μικρό Εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών και τους γονείς τους.
-Παιδιά και εφήβους, με θεατρικό εργαστήρι οκτάμηνης διάρκειας, για προνήπια μέχρι μαθητές Λυκείου.

Το κόστος των εργαστηρίων για παιδιά προνηπίου, νηπίου και Α'-Β' Δημοτικού ανέρχεται στα 570 ευρώ ετησίως για παρακολούθηση μίας φοράς την εβδομάδα, για μιάμιση ώρα. Για μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου το κόστος ανέρχεται στα 615 ευρώ. Το κόστος για το Μικρό Εργαστήρι, για παιδιά 2-4 ετών με τους γονείς τους είναι 200 ευρώ ετησίως.

Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου: Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι. Τηλ. 210 3249829.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια

Πλούσιο και το φετινό πρόγραμμα εργαστηρίων του Πολιτιστικού Κέντρου Ακαδήμεια που ξεκινά τον Οκτώβριο. Ο κύκλος Δημιουργικού Παιχνιδιού, για βρέφη από 10 μηνών έως νήπια 3 ετών μαζί με τους γονείς τους, «ανοίγει» και φέτος με 10 συναντήσεις. Η Μουσική Προπαιδεία «Σίντο, το Πάντα» για παιδιά 2-5 ετών μαζί με τους γονείς τους συνεχίζεται και φέτος, όπως άλλωστε και το πρόγραμμα «Ο Μουσικούλης και η παρέα του», για παιδιά 6-7 ετών.

Παράλληλα, ο Κύκλος Θεατρικών Εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί για παιδιά 3-6 και 6-12 ετών, όπως άλλωστε και ο Κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Κίνησης, ενώ συχνά-πυκνά στο Ακαδήμεια θα οργανώνονται δημιουργικά παιχνίδια για βρέφη από 7 μηνών έως 3 ετών με τους γονείς τους.

Το συνολικό κόστος των εργαστηρίων από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο είναι 230 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρουσίαση όλων των εργαστηρίων θα γίνει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, με μία μεγάλη γιορτή στον χώρο, με πολλή μουσική και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια: Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος. Τηλ. 210 5125600.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ανοιχτή Ομπρέλα

Στα δημιουργικά εργαστήρια προσχολικής ηλικίας της «Ανοιχτής Ομπρέλας» είναι τα παιδιά να διασκεδάζουν και να επικοινωνούν ελεύθερα. Μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με διάφορες μορφές τέχνης να μαθαίνουν να εκφράζονται. Φιλοδοξία των καθηγητών που δουλεύουν για τα παιδιά είναι αυτά να αντλήσουν πολύτιμη δύναμη για τα επόμενα χρόνια. Να ανακαλύψουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους. Να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Να θωρακιστούν με αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσουν σημαντικά ψυχικά αποθέματα για το μέλλον τους.

Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται στο εργαστήρι της φετινή σεζόν είναι: κατασκευές, χορός, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, κηπουρική, μαγειρική-ζαχαροπλαστική, αφηγήσεις παραμυθιών, πηλοπλαστική, ομαδικό και ελεύθερο παιχνίδι. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Το κόστος των παραπάνω εργαστηρίων ανέρχεται στα 15 εμε 25 ευρώ μηνιαίως.

Τα εργαστήρια λειτουργούν από αρχές Σεπτεμβρίου έως τέλος Ιουλίου, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:00.

Ανοιχτή Ομπρέλα: Διαδόχου Κωνσταντίνου 8Α, έναντι Μουσείου Βορρέ, Παιανία, Αθήνα. Τηλέφωνο: 6943 671468.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

Παιχνίδια για μωρά και μαμάδες, Babymusic, ψυχοκινητική και μουσικοκινητική, yoga για παιδιά και θεατρικό παιχνίδι περιμένουν και φέτος όλη την οικογένεια στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, για να περνά εκεί τα πιο ευχάριστα πρωινά ή και απογεύματα.

Μάλιστα, το σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήρι το Free Play - Family Weekend, μία γιορτή για όλη την οικογένεια, με μαθήματα, παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπου και θα παρουσιαστούν τα προγράμματα της νέας σεζόν.

Το κόστος των παιδικών εργαστηρίων ανέρχεται στα 40 ευρώ μηνιαίως, για μια συνάντηση φορά την εβδομάδα, σε σταθερή ημέρα και ώρα. 

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής: Γαρυττού 166Β, Κοντόπευκο - Αγία Παρασκευή. Τηλ. 213 00 500 89 - 210 8 100 508.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v