Διπλάσιο κονδύλιο για το πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας

Διπλάσιο κονδύλιο για το πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας

Αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, προκειμένου οι ενδιαφερόμενες να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά οριστικοποίησης της ένταξής τους.

Οι χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» οδήγησαν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να διπλασιάσει το ποσό που είχε αρχικά προβλεφθεί από 40 σε 77 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, προκρίθηκαν σχεδόν οι διπλάσιες αιτήσεις από όσες είχαν υπολογιστεί (2.444 αιτήσεις). 

Αύριο πάντως λήγει η προθεσμία προκειμένου οι ενδιαφερόμενες να προσκομίσουν στον ΕΦΕΠΑΕ τα δικαιολογητικά οριστικοποίησης της ένταξής τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες, απολυμένες, απειλούμενες από την ανεργία και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, από 18 έως 64 ετών στις Περιφέρειες: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Οι ενισχύσεις δίνονται για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες ύψους από 10.000 - 20.000 ευρώ για διάστημα 18 μηνών (και επιπλέον 12.000 ευρώ για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους εφόσον η επιχείρηση προχωρήσει στην πρόσληψη ανέργου).

http://www.espa.gr

 

v