Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας σε 5 βήματα!

Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας σε 5 βήματα!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν λίγο ή πολύ "θέμα" με την αυτοπεποίθησή τους. Υπάρχουν σαφώς κάποιοι που έχουν γεννηθεί με υψηλή αυτοπεποίθηση ή που την έχουν χτίσει σε νεαρή ηλικία, αλλά αυτοί σίγουρα δεν αποτελούν πλειοψηφία. Οι περισσότεροι από εμάς παλεύουμε καθημερινά να κάνουμε επιλογές πράξεων που να μη θίγουν το σεβασμό προς τον εαυτό μας, προσπαθούμε να μη θυματοποιούμαστε σε επαγγελματικές ή προσωπικές συνθήκες, να ξεπερνάμε ανώδυνα συναισθήματα όπως το άγχος ή ο θυμός, να μην αποθαρρυνόμαστε εύκολα από τις δυσκολίες… αλλά συχνά δεν τα καταφέρνουμε. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν.

Γράψτε τη χρυσή λίστα

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταγράψετε όλα όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Μπορεί να είναι απλά ότι έχετε χτίσει μια υπέροχη φιλία χρόνων με την κολλητή σας ή ότι έχετε πάρει πτυχίο Ιταλικών ή ότι μετακομίσατε σε μια άλλη πόλη και επιβιώνετε μόνη σας. Πολλές φορές δε συνειδητοποιούμε πόσα πράγματα καταφέρνουμε, μιας και τα θεωρούμε δεδομένα, ενώ επιμένουμε να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που ΔΕΝ έχουμε κατακτήσει. Η λίστα θα σας εκπλήξει! Μπορείτε να την κολλήσετε κάπου που να μπορείτε να τη βλέπετε καθημερινά για να σας τονώνει όλο και περισσότερο την αυτοπεποίθηση.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Μια φράση που πολλές γυναίκες μπορεί να εκλάβουν ενοχικά, μιας και οι περισσότερες έχουν μάθει να φροντίζουν τους άλλους. "Φροντίζω τον εαυτό μου" σημαίνει καταρχάς ότι τον σέβομαι, ότι ξέρω τα όριά του, ότι δεν τον αφήνω να γίνεται έρμαιο καταστάσεων και ότι τον αγαπώ τόσο πολύ ώστε του αφιερώνω λίγο χρόνο κάθε μέρα είτε για να χαλαρώσει (με διαλογισμό, γιόγκα κλπ), είτε για να γυμναστεί, είτε για να απολαύσει κάποιο χόμπι (διάβασμα, κινηματογράφος κλπ) είτε για να γίνει πιο όμορφος εμφανισιακά. Μην το θεωρείτε πολυτέλεια. Όλοι οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους τον φροντίζουν και δεν τον κακοποιούν ψυχολογικά ή συναισθηματικά.

Αφήστε πίσω το παρελθόν

Μπορεί το παρελθόν να έχει τη σημασία του και σαφώς το κουβαλάτε πάντα μαζί σας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να παραμείνετε για πάντα δέσμιες και προσκολλημένες σε αυτό. Χρησιμοποιήστε το παρελθόν για να μάθετε από τα λάθη σας και για να προσχωρήσετε παραπέρα… και όχι για να μείνετε θύματα που θρηνούν για όσα δεν πρόλαβαν να κάνουν ή για όσα δεν έκαναν με τον ιδανικό τρόπο. Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Συγχωρήστε τους γονείς σας. Αναλάβετε τις ευθύνες και προχωρήστε μπροστά. Επικεντρωθείτε στο παρόν και επιτρέψτε στις ενοχές να κάνουν τον κύκλο τους και να φύγουν πλέον από τη ζωή σας.

Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά

Αν το δείτε και από μια άλλη σκοπιά, είναι και εγωιστικό! Δε μπορεί όλοι και όλα να περιτριγυρίζονται με άξονα εσάς. Προσπαθήστε να δείτε κάτω από το πέπλο της ανασφάλειας και δώστε ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας. Όχι, δεν ευθύνεστε εσείς για ό,τι κακό συμβαίνει… είτε αυτό έχει να κάνει με κάποιον φίλο που έχει εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα, είτε έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν είναι φιλικοί απέναντί σας. Τελικά, εάν εσείς είστε τα έχετε καλά με τον εαυτό σας δε χρειάζεται να σας… κρίνετε παραπάνω.

Αποφύγετε τον αρνητισμό

Η θετική σκέψη είναι στοιχείο αυτοπεποίθησης και εκεί βρίσκεται το μαγικό κλειδί. Μην μπαίνετε στην παγίδα να ερμηνεύετε τα πάντα με αρνητική διάθεση, μόνο και μόνο για να μην απογοητευτείτε στην επόμενη γωνία. Η θετική σκέψη φέρνει θετική ενέργεια και αυτή με τη σειρά της φέρνει θετικές συμπεριφορές από τους γύρω. Ακόμα και αν αυτό δε συμβεί με την πρώτη φορά, εσείς επιμείνετε. Εξάλλου, είστε ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση και δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας με άσχημες ετικέτες, ούτε και να τον μειώνετε με την πρώτη ευκαιρία! Αποδεχτείτε τον εαυτό σας και αρχίστε από σήμερα να σκέφτεστε (και κατά συνέπεια να πράττετε) με αισιοδοξία, δύναμη και θετική ενέργεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v