Πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς για τέλεια μαλλιά και επιδερμίδα

Πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς για τέλεια μαλλιά και επιδερμίδα

Μαθαίνουμε συνεχώς για νέες θεραπείες, καλλυντικά και μεθόδους που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της επιδερμίδας και την υφή των μαλλιών μας, όμως συνήθως μας φαίνονται τόσο πολύπλοκα, χρονοβόρα και αμφιβόλου αποτελέσματος.

Αν θέλετε λύσεις στα ζητήματα ομορφιάς που σας απασχολούν τώρα, δείτε 11 πολύτιμες συμβουλές που πιθανώς δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει.

Τέλος στο φριζάρισμα

Λατρεύετε τις μπούκλες σας αλλά σίγουρα δεν σας αρέσει όταν φριζάρουν.

Η λύση; Μετά το λούσιμο σκουπίστε τα μαλλιά σας με ένα παλιό t-shirt αντί για πετσέτα. Το φριζάρισμα θα μειωθεί δραστικά, γιατί δεν θα υπάρχουν πια χνούδια της πετσέτας στα μαλλιά σας. Δοκιμάστε το και πείτε μας!

Περίγραμμα στα μάτια

Ξυπνήσατε με κουρασμένα, πρησμένα από το ξενύχτι μάτια;

Η λύση: Χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες σκιές γύρω από τα μάτια για να αλλάξετε δραστικά το βλέμμα σας. Απλώστε μία παλ σκιά στο βλέφαρο, μία πιο γκρίζα στην τσάκιση του ματιού και χρησιμοποιήστε την πιο σκουρόχρωμη σκιά ως eyeliner. Με τον τρόπο αυτόν τα βλέφαρά σας θα δείξουν μεγαλύτερα, τα μάτια σας πιο ξεκούραστα (λιγότερο πρησμένα) και το βλέμμα σας πιο νεανικό.

Ομοιόμορφα φρύδια

Κάποιες φορές, ακόμα και κοιτάζοντας τον καθρέφτη, είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν τα φρύδια μας είναι ομοιόμορφα ή χρειάζονται «γέμισμα».

Η λύση; Τραβήξτε μία φωτογραφία του εαυτού σας, με το κινητό σας, και παρατηρήστε πώς φαίνονται τα φρύδια σας. Θα δείτε αν χρειάζεται να τα «γεμίσετε» με λίγο μολύβι ή να τα βγάλετε σε κάποια σημεία.

Τεράστιες βλεφαρίδες

Αν βλεφαρίδες σας είναι κοντές και χωρίς όγκο, υπάρχει λύση...

Η λύση: Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι για να στρογγυλέψετε τις βλεφαρίδες σας. Στη συνέχεια απλώστε λίγη πούδρα (από την κανονική σας πούδρα) πάνω τους, για να «γεμίσουν» με όγκο και υφή. Τέλος, απλώστε μπόλικη μάσκαρα, περιμένετε 10 λεπτά για να στεγνώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ξανά το ψαλίδι για να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν ακόμα πιο ανοιχτά. Το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει!

Τέλεια απλωμένο makeup

Μερικές φορές, όταν απλώνουμε το makeup με τα δάχτυλα, η εφαρμογή του στην επιδερμίδα δεν είναι τέλεια, δηλαδή μπορεί σε σημεία να συγκεντρωθεί περισσότερο και σε άλλα λιγότερο, με αποτέλεσμα τελικά το makeup στο πρόσωπό μας να δείχνει ανομοιόμορφο.

Η λύση: Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι ειδικό για άπλωμα, αλλά όχι από τα συμβατικά κυκλικά ή τετράγωνα, παρά κάποιο πιο στρογγυλεμένο, το οποίο θα πιέζεται και θα φορμάρεται με τέτοιο τρόπο στο πρόσωπο ώστε το foundation να απλώνεται ομοιόμορφα παντού. Οι ειδικοί ορκίζονται στις ιδιότητες του σφουγγαριού beautyblender (το οποίο θα βρείτε στα καταστήματα Sephora με 14,90 ευρώ), προκειμένου να αποφεύγετε τις διχρωμίες και τα μπαλώματα. Ωστόσο, σε άλλα καταστήματα ομορφιάς θα βρείτε και οικονομικότερες απομιμήσεις.

Μουρουνέλαιο!

Ειδικά τον χειμώνα η επιδερμίδα και τα μαλλιά αφυδατώνονται τρομερά.

Η λύση: Μουρουνέλαιο σε κάψουλες. Ξεκινήστε να παίρνετε μία κάψουλα μουρουνέλαιου κάθε πρωί και παρατηρήστε μετά από ένα μήνα την τεράστια αλλαγή στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται σε αυτό μπορούν να κάνουν θαύματα στις ξηρές, αφυδατωμένες επιδερμίδες, ενώ αποτρέπουν και τη δημιουργία φλεγμονών.

Απολέπιση

Θέλετε να αποφύγετε την καθημερινή χρήση του foundation, αλλά το δέρμα σας να δείχνει εξίσου λείο και λαμπερό;

Η λύση: Φροντίστε να κάνετε ήπια απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Δοκιμάστε το εξής: Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, απλώστε στην επιδερμίδα ένα σέρουμ γλυκολικού οξέος, προκειμένου να μειώσετε τις λεπτές γραμμές. Το επόμενο πρωί, κάνετε μασάζ στο πρόσωπο με μία κρέμα ή τζελ με ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες, η οποία θα διώξει τα νεκρά κύτταρα. Φροντίστε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσετε κάποια που να περιέχει ένζυμα.

Απαραίτητο το ρουζ!

Καθώς μεγαλώνουμε πολλά από τα αιμοφόρα αγγεία του προσώπου μας μειώνονται ή εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και έτσι να δείχνει άτονη και «ρηχή».

Η λύση: Ασφαλώς η περιποίηση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα προϊόντα που θα την αναζωογονούν είναι σημαντική, όμως για άμεση λάμψη στην εικόνα σας μην ξεχνάτε να απλώνετε λίγο ρουζ πριν βγείτε από το σπίτι! Ένα δροσερό ροζ ή κοραλλί χρώμα είναι ό,τι πρέπει για τις πρωινές ώρες.

Άμεση ενυδάτωση μαλλιών

Αν τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να αφυδατώνονται και να «σπάνε» από την συχνή χρήση του σεσουάρ, χρειάζεστε άμεση ενυδάτωση!

Η λύση: Ετοιμάστε μία σπιτική μάσκα που θα θρέψει και θα αναζωογονήσει τα μαλλιά σας, ως εξής: Βράστε δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο, τόσο ώστε να φουσκώσει και να πάρει μορφή τζελ. Απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών σας και χτενίστε τα καλά για να πάει παντού. Ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά και παρατηρήστε πόσο λαμπερά θα δείχνουν τα μαλλιά σας!

Η πολυτιμότητα της ρετινόλης

Υπάρχει ένα μόνο συστατικό που πρέπει να περιέχει η ενυδατική σας κρέμα, αν θέλετε η επιδερμίδα σας να δείχνει πάντα νεανική και σφριγηλή...

Η λύση: Ρετινόλη. Δεν υπάρχει αισθητικός ή δερματολόγος που να μην πίνει νερό στο όνομά της και όσο νωρίτερα τη βάλετε στη ζωή σας τόσο πιο μακροχρόνια θα είναι τα αποτελέσματα. Μπορείτε να ζητήσετε από τον δερματολόγο σας να σας συνταγογραφήσει μία κρέμα με ρετινόλη, ώστε να δημιουργηθεί αποκλειστικά για εσάς σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, ανάλογα με τις ανάγκες σας, ή να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει από κάποιο φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών.

Φωτίστε τα μαλλιά για να φωτίσετε το πρόσωπο!

Ποιος είπε ότι δεν «ανοίγουμε» το χρώμα των μαλλιών μας τον χειμώνα; Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη σωστή απόχρωση...

Η λύση: Φωτίστε τα μαλλιά σας με λίγες ανταύγειες, μισό τόνο πιο ανοιχτές από το συνολικό τους χρώμα, και αυτόματα θα «ξυπνήσετε» το χρώμα του προσώπου σας. Με τον τρόπο αυτό θα χρειάζεστε και λιγότερο makeup κάθε φορά που θα ετοιμάζεστε για να βγείτε!

v