Φτιάξτε μόνοι σας τα πιο εύκολα και εντυπωσιακά φωτιστικά για το σπίτι!

Φτιάξτε μόνοι σας τα πιο εύκολα και εντυπωσιακά φωτιστικά για το σπίτι!

Με ένα καλώδιο, ένα ντουί και μία λάμπα μπορείτε να κάνετε διακοσμητικά θαύματα! Δείτε μερικές πανέξυπνες και απλές ταυτόχρονα ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας φωτιστικά, λαμπατέρ ή κρεμαστά, για το σπίτι που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Το «γυμνό» καπέλο

Ξεκινάμε με τα εύκολα. Το συγκεκριμένο DIY project είναι τόσο απλό, κι όμως τόσο πρωτότυπο!

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ξεγυμνώσετε το «καπέλο» ενός λαμπατέρ από το ύφασμά του και να τυλίξετε το σύρμα του με δίχτυ ή με τούλι (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής).

Αφού το ενώσετε και το σταθεροποιήσετε, είτε με ισχυρή υγρή κόλλα είτε ράβοντάς το με κλωστή, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω του διάφορα διακοσμητικά, όπως λουλούδια και φιογκάκια. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει!

Λάμπα-βιβλίο

Τι θα χρειαστείτε:

Μεγάλο παλιό βιβλίο
Ηλεκτρικό πριόνι
Καλώδιο και ντουί για λάμπα
Μεταλλική βάση για το καλώδιο και ντουί και μεταλλική γωνία που θα ενωθεί με τη βάση με βίδα (από κατάστημα ηλεκτρικών ή με είδη κιγκελαρίας)
Αυτοκόλλητη ταινία
Τρυπάνι με λεπτή μύτη
2 μέτρα μαύρο κορδόνι
Μικρή λάμπα 10-15 Watt

Τι θα κάνετε:

Πάρτε ένα μεγάλο παλιό βιβλίο και κόψτε το όπως στην φωτογραφία. Για να το κόψετε καλά θα χρειαστείτε ένα μικρό ηλεκτρικό πριόνι.

Τοποθετήστε το καλώδιο και το ντουί στη μεταλλική γωνία και ενώστε το με τη μεταλλική βάση (όπως στη φωτογραφία).

Στη συνέχεια τοποθετήστε τη μεταλλική βάση στη βάση του βιβλίου, κολλώντας την καλά με αυτοκόλλητη ταινία.
Με ένα τρυπάνι κάντε δύο μικρές τρύπες από τις δύο εξωτερικές γωνίες και δια μέσου του βιβλίου.

Περάστε τα δύο μαύρα κορδόνια μέσα από τις τρύπες και εφαρμόστε μία μικρή λάμπα στο ντουί.

Ανοίξτε το βιβλίο και ξεχωρίστε τις σελίδες του, έτσι ώστε να σχηματίσουν βεντάλια. Τώρα κάνετε κόμπους στις άκρες του σχοινιού και κόψτε το για να μην περισσεύει. Τοποθετήστε το πάνω σε ένα τραπεζάκι ή κομοδίνο και έχετε ένα πρωτότυπο λαμπατέρ!

Πηγή: www.instructables.com

Ρουστίκ υφασμάτινοι πολυέλαιοι

Τι θα χρειαστείτε:

Πένσα, αυτοκόλλητη ταινία
2 μέτρα λινό ύφασμα (στο χρώμα της προτίμησής σας)
Χοντρή κλωστή (σε όποιο χρώμα θέλετε) και βελόνα
Καλώδιο και ντουί (θα βρείτε και στα IΚΕΑ)
150 εκ. χοντρό σύρμα
Λάμπα 60 Watt
66 εκ. λευκό σχοινί

Τι θα κάνετε:

Σχηματίστε έναν κύκλο με το σύρμα σας και ενώστε τις άκρες, στρίβοντας με την πένσα και κολλώντας τις με αυτοκόλλητη ταινία.

Διπλώστε το ύφασμα και περάστε το πάνω από το σύρμα, έτσι ώστε να μπορείτε να ράψετε με την κλωστή ένα γαζί στο πάνω μέρος του και ένα στο κάτω, όπως στη φωτογραφία. Αν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ραπτομηχανή.

Έχετε φτιάξει το «καπέλο» του φωτιστικού. Τώρα πρέπει να το ενώσετε με το καλώδιο της λάμπας. Για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιήστε το σχοινί, το οποίο –αφού κεντράρετε καλά το καλώδιο στο «καπέλο»- θα δέσετε στο καλώδιο και θα ράψετε τις δύο άκρες του στο ύφασμα με σκοπό να σταθεροποιηθεί στο σύρμα.

Εφαρμόστε τη λάμπα και κρεμάστε το φωτιστικό σας από ταβάνι, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην συσκευασία με το καλώδιο!

Πηγή: www.remodelista.com

To φωτιστικό ping-pong

Τι θα χρειαστείτε:

180 μπαλάκια πινγκ-πονγκ
Μικρό τρυπανάκι με λεπτή άκρη (για να τρυπήσετε τα μπαλάκια)
Χρώματα σε σπρέι (για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν 5 διαφορετικά παλ χρώματα)
Ένα κουβάρι από χοντρή πετονιά, ψαλίδι
Στρογγυλό σιδερένιο σκελετό φωτιστικού διαμέτρου 45 εκ. (θα βρείτε σε καταστήματα που πωλούν καπέλα φωτιστικών, καθώς και στο κατάστημα Φωτιστικά Ψυνάκη, Πραξιτέλους 41, Αθήνα, τηλ. 210 3226571)
Καλώδιο, ντουί και λάμπα (θα βρείτε και στα ΙΚΕΑ)
Λάμπα 60 Watt

Τι θα κάνετε:

Χωρίστε τα μπαλάκια σε ομάδες για τις σειρές του φωτιστικού (6 σειρές – 30 μπαλάκια ανά σειρά). Βάψτε τα μπαλάκια ανά ομάδα με το χρώμα που έχετε επιλέξει και αφήστε τα μία ημέρα να στεγνώσουν.

Τρυπήστε όλα τα μπαλάκια με μικρό τρυπάνι, με μακριά και λεπτή μύτη (ώστε να περνά από τη μία άκρη στο κάθε μπαλάκι και να βγαίνει από την άλλη και οι τρύπες να είναι αντικριστά).

Περάστε τα μπαλάκια ανά ομάδες από την πετονιά (σα να περνάτε χάντρες σε κολιέ), έτσι ώστε να σχηματιστούν 6 γιρλάντες. Δέστε τις άκρες από κάθε γιρλάντα στον σκελετό του καπέλου και στη συνέχεια συνεχίστε να δένετε κάθετα τις γιρλάντες στον σκελετό, για να σταθεροποιηθούν καλά, μέχρι να καλυφθεί περιμετρικά ολόκληρος.

Στο τέλος, ενώστε το καπέλο με τη βοήθεια της πετονιάς με το καλώδιο του φωτιστικού, εφαρμόστε και τη λάμπα και κρεμάστε το όπου επιθυμείτε!

Πηγή: www.poppytalk.com

Λαμπατέρ με γυάλινο μπουκάλι

Τι θα χρειαστείτε:

Άδειο γυάλινο μπουκάλι
Καλώδιο, ντουί, διακόπτη, λάμπα (από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών)
Καπέλο για λαμπατέρ
Τρυπάνι ή τρυπητήρι για γυαλί

Τι θα κάνετε:

Πάρτε ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι (π.χ. κρασιού). Αφαιρέστε τις ετικέτες του μπουκαλιού βουτώντας το για ώρα σε ζεστό νερό (μπορεί να χρειαστεί να το τρίψετε και με ένα σφουγγάρι).

Με ένα τρυπάνι ειδικό για να τρυπά γυαλί (ή με ένα εργαλείο με μυτερή άκρη κατάλληλο για τρύπημα γυαλιού) κάντε μία μικρή τρύπα χαμηλά, κοντά στον πάτο του μπουκαλιού (τρυπήστε αργά και προσεκτικά για να μην σπάσει το γυαλί).

Περάστε από την τρύπα τη μία άκρη από καλώδιο για λάμπες. Από το κατάστημα ηλεκτρολογικών που θα αγοράσετε το καλώδιο θα χρειαστεί να πάρετε και τα υπόλοιπα μέρη, δηλαδή το ντουί και τη λάμπα, καθώς και τον διακόπτη. Ζητήστε από το κατάστημα να σας δείξουν πώς θα ενώσετε τα μέρη (είναι πολύ εύκολο!).

Αφού περάσετε το καλώδιο και ενώσετε τα επιμέρους εξαρτήματα τοποθετήστε ένα καπέλο, η βάση του οποίου να εφαρμόζει στο στόμιο του μπουκαλιού και το φωτιστικό σας είναι έτοιμο!

Ακόμα: Αν έχετε πολλά άδεια μπουκάλια, προμηθευτείτε μερικά καλώδια φωτιστικού με ντουί και λάμπες, αφαιρέστε τον πάτο από κάθε μπουκάλι με ειδικό πριονάκι για γυαλί και περάστε από μέσα το καλώδιο. Κρεμάστε τα φωτιστικά σας και... δεν θα πιστεύετε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Πηγή: lanared.blogspot.nl

v