Πώς να καθαρίζετε σωστά 6 αγαπημένα φρούτα και λαχανικά

Πώς να καθαρίζετε σωστά 6 αγαπημένα φρούτα και λαχανικά

Καλή η μαγειρική, ακόμα καλύτερη όταν περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, όμως μερικές φορές η διαδικασία πλυσίματος και καθαρίσματος πολλών από αυτά αποτελεί... μπελά! Μήπως δεν το κάνετε σωστά; Δείτε παρακάτω έξυπνες οδηγίες για να καθαρίζετε πιο εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά!

Αβοκάντο

Πρώτα πρέπει να κόψετε περιμετρικά το αβοκάντο στη μέση. Ξεκινάτε το κόψιμο, τοποθετώντας το μαχαίρι στη μια του κορυφή. Προχωράτε το κόψιμο προς την άλλη του άκρη, φροντίζοντας πάντα να οδηγήσετε το μαχαίρι μέχρι το κουκούτσι.

Συνεχίζετε την ίδια κίνηση και από την άλλη πλευρά. Δεν ξεχνάτε καθ'όλη την κίνηση ότι οδηγείτε το μαχαίρι μέχρι το κουκούτσι.

Πιάνετε και χωρίζετε τα δύο τμήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κόψιμο. Κρατάτε στο χέρι, με τη μεριά της φλούδας προς τα κάτω, το κομμάτι του αβοκάντο με το κουκούτσι.

Με ένα μαχαίρι καρφώνετε ελαφρώς τη λάμα στο κουκούτσι. Με καρφωμένη τη λάμα στο κουκούτσι, περιστρέφετε το μαχαίρι και τραβάτε προς τα επάνω. Έτσι αφαιρείτε το κουκούτσι.

Βάζετε ένα κουτάλι μέσα στην σάρκα του αβοκάντο, ώστε να την απελευθερώσετε από τη φλούδα. Είναι έτοιμο να το καταναλώσετε.

Πηγή: yiannislucacos.gr

Μανιτάρι

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να καθαρίσετε ένα μανιτάρι:
1. Σκουπίζετε το μανιτάρι με ένα ελαφρώς νοτισμένο πανάκι για να φύγει το χώμα.
2. Το βουτάτε μέσα σε ένα μπολ με νερό για να ξεπλυθεί καλά.
3. Αφαιρείτε το κοτσάνι του με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια το ξεφλουδίζετε.

Πηγή: gastronomos.gr

Ρόδι

-Αφαιρείτε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι.
-Χαράζετε το φρούτο περιμετρικά.
-Ανοίγετε τα κομμάτια με προσοχή για να απελευθερωθούν οι σπόροι.
-Χτυπάτε το φρούτο με ένα μαχαίρι για να πεταχτούν έξω οι σπόροι.

Τζίντζερ

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πάρετε τη σάρκα από το τζίντζερ:
1. Ξεφλουδίζετε το τζίντζερ (σαν μια πατάτα) και στη συνέχεια το τρίβετε σε τρίφτη.
2. Ξεφλουδίζετε το τζίντζερ και έπειτα το κόβετε σε μικρά κομμάτια και αυτά σε ακόμα μικρότερα. 

Πηγή: yiannislucacos.gr

Πορτοκάλι - Μανταρίνι

-Κόβετε και τις δύο πλευρές του φρούτου.
-Μην κόψετε πολύ βαθιά μέσα για να μην πιάσετε την σάρκα του φρούτου.
-Χαράξτε ελαφρά με ένα μαχαίρι κάθετα σε ένα σημείο.
-Ανοίξτε το φρούτο για να γίνει μια λωρίδα και στη συνέχεια καταναλώστε το!

Πηγή: huffingtonpost.com

Κάστανο

-Χαράζετε τα κάστανα με ένα μαχαίρι.
-Τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι για 10 δευτερόλεπτα (ακριβώς!).
-Τα αφήνετε σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν.
-Τώρα μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε πολύ εύκολα.

Πηγή: chefonair.gr

v