Εγκυμοσύνη και πολύποδας

Εγκυμοσύνη και πολύποδας

Ερώτηση:

Στην 4η μέρα καθυστέρησης έκανα τεστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό. Επισκέφθηκα τον γυναικολόγο μου, και επιβεβαιώσαμε την εγκυμοσύνη με τη Β Χορειακή. Στον υπέρηχο, όμως, είδαμε έναν πολύποδα 1 εκ. Μέχρι πότε μπορεί ο πολύποδας να δημιουργήσει πρόβλημα στην εγκυμοσύνη; Μπορεί να αφαιρεθεί τώρα; 

Απάντηση:

Εφόσον έχετε αρχόμενη εγκυμοσύνη και είδατε  μικρό πολύποδα στην μητρική κοιλότητα το πιο λογικό είναι  να συνεχίσετε την εγκυμοσύνη σας. Αν και πολλές φορές η έγκυος μήτρα μπορεί να μας δώσει και υπερηχογραφικά ασαφείς εικόνες και να μην είμαστε σίγουροι 100% αν είναι κάποιος πολύποδας ή κάτι άλλο που προβάλλει στο ενδομήτριο.

Αν ο πολύποδας είναι στον τράχηλο της μήτρας και προβάλλει από τον κόλπο εκεί σαφώς μπορεί να αφαιρεθεί άνετα τώρα στην αρχή χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι ενδομήτριοι όμως πολύποδες σίγουρα δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να ενοχληθεί η εγκυμοσύνη οπότε καλύτερα να το αφήσετε και να το βγάλετε όταν γεννήσετε.  Αλλά πιο ειδικός για αυτά είναι ο γιατρός σας ο οποίος σας ξέρει, σας παρακολουθεί και έχει άμεση εικόνα της κατάστασής σας. 

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v