Ιδέες για σαββατοκύριακο: Παιδικό θέατρο και δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις!

Ιδέες για σαββατοκύριακο: Παιδικό θέατρο και δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις!

Μία ολοκαίνουργια παιδική παράσταση-υπερπαραγωγή μας περιμένει στο Badminton και μερικές ακόμα που συνεχίζονται σε άλλα μεγάλα θέατρα της πόλης. Το εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης δίνει εξαιρετική -και δωρεάν- ευκαιρία να βρεθούμε στους χώρους της Εθνικής Γλυπτοθήκης, ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται δωρεάν εργαστήρια ρομποτικής.

Εσείς τι θα κάνετε με τα παιδιά το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου;

Ζέβρα Πυτζάμα, στο θέατρο Badminton

Ένα οικολογικό, μουσικό παραμύθι για παιδιά, και για τους μεγάλους, ένα μελωδικό μονοπάτι επιστροφής στην αθωότητα: Στην εποχή που πιστεύαμε πως όταν θα μεγαλώναμε, το να αλλάξουμε τον κόσμο θα ήταν για μας παιχνίδι. Αυτό ακριβώς το παιχνίδι είναι το θέμα της παράστασης.

Στον Παιδότοπο των Άστρων, τα πεφταστέρια, πέφτοντας, μεταμορφώνονται σε μια παρέα παιδιών που παίζουν και τραγουδάνε τη ζωή. Ενσαρκώνοντας τους ήρωες των αυτοσχέδιων παιχνιδιών τους καθώς και των τραγουδιών που επινοούν, αγωνίζονται να σώσουν το μαγευτικό αυτό τοπίο της φαντασίας τους που απειλείται με εξαφάνιση από τον πιο επικίνδυνο εισβολέα: τον Κακό Λευκό. Τον κομπιναδόρο «που το χρήμα προσκυνάει και τον κόσμο κυβερνάει». Τον άπληστο Κακό Λευκό που «ακόμα και των Άστρων τον Παιδότοπο σκοπεύει να τον κάνει ρημαδότοπο» έχοντας ήδη καταστρέψει τον πλανήτη «για λόγους κερδοσκοπικούς».

H μουσική παράσταση «Ζέβρα Πυτζάμα» σηματοδοτεί την επανένωση της Μαριανίνας Κριεζή με την Άννα Παναγιωτοπούλου, βασικών δημιουργών της θρυλικής Λιλιπούπολης. Η Μαριανίνα Κριεζή έχει γράψει τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών, ο Διονύσης Τσακνής έχει συνθέσει τη μουσική, διευθύνει την ορχήστρα της παράστασης και υποδύεται τον «Ντιλιβερά της Χαράς», η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός έχουν αναλάβει τη σκηνοθεσία, ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης τα σκηνικά, η Αναστασία Αρσένη τα κοστούμια, η Ελευθερία Ντεκώ τους φωτισμούς, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο Μιχάλης Αδάμ. Πρωταγωνιστής της παράστασης, ο Κακός Λευκός Αντώνης Λουδάρος και μαζί του είκοσι πέντε ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί.

Πότε: Από Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00.
Τιμές εισιτηρίων: Α' ζώνη: 15 ευρώ/ Β' ζώνη: 12 ευρώ/ Γ ζώνη: 10 ευρώ.
Προπώληση: abcd.gr, viva.gr, 210 8840600, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.
Πού: Θέατρο Badminton.
Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πινόκιο, στο θέατρο Ακροπόλ

Παιδική αθωότητα και ψέμα. Παραμορφωμένοι κόσμοι και άβουλες μαριονέτες. Γέλιο και συγκίνηση. Ο αγαπημένος ξύλινος ήρωας των παραμυθιών ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι της Παιδικής Σκηνής του Ακροπόλ συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, συν την σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Μαυρογεωργίου, του δημιουργού της δημοφιλούς «Κατσαρίδας». Ο «Πινόκιο» έχει ως θέμα του τη συναρπαστική, όσο και γεμάτη εμπόδια πορεία προς την ενηλικίωση και έχει ως ήρωά του το γνωστό ξύλινο ανθρωπάκι που, παρά τις συμβουλές του πατέρα του Τζεπέτο, παρασύρεται από τον κόσμο του θεάματος, μαγεύεται από την ομορφιά του χρήματος και γίνεται μια άβουλη μαριονέτα, μέχρι να φτάσει τελικά στη συνειδητοποίηση.

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 3.00 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. και στις 3 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 12 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ.
Διάθεση εισιτηρίων: Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11 τηλ. 210.3643700) και www.viva.gr.
Πού: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9 – 11, τηλ. 210.3643700.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δωρεάν σαββατιάτικο εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης

Τα πρωινά του Σαββάτου το δωρεάν παιδικό εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης σας περιμένει για οικογενειακή βόλτα σε πράσινο φόντο, στον χώρο της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Άλσος Στρατού, στο Γουδί.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, τα οποία μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία θα γνωρίσουν τα χρώματα, το σχέδιο, θα ζωγραφίσουν και θα δημιουργήσουν κατασκευές από διάφορα υλικά. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Μιχάλης Μαδένης.

Στο πάρκο της Εθνικής Γλυπτοθήκης, εκτός από άπλετο χώρο για οικογενειακές βόλτες, ποδήλατο ή πικ-νικ, υπάρχει καφετέρια, καθώς και παιδική χαρά.

Πότε: Κάθε Σάββατο 11π.μ. με 2μ.μ. (εκτός από γιορτές και αργίες) .
Πού: Εθνική Γλυπτοθήκη, Πάρκο Στρατού, Γουδή, είσοδος από Λεωφ. Κατεχάκη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 7235 937-8.

«Εκδηλώσεις... για να χαλαρώσεις», με τον Ευγένιο Τριβιζά, στο Μουσείο Γουναροπούλου

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά», νέες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο στο Μουσείο Γουναροπούλου. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 12.00, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου θα αφηγείται τις περιπέτειες ενός αμέριμνου κοριτσιού που πετάει στον δρόμο μια μπανανόφλουδα χωρίς να φαντάζεται τις φοβερές συνέπειες που θα έχει η αστόχαστη αυτή πράξη της. Θα διανεμηθούν αναμνηστικές μπανάνες. Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η δραματοποιημένη αφήγηση από την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη «Η Νύχτα της Μπανανόφλουδας» (Εκδόσεις Μεταίχμιο).

Πότε: Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 12.00.
Πού: Μουσείου Γουναροπούλου, Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια. Τηλ: 210 74 87 657- 210 77 77 601.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18:00-20:00 στο τηλέφωνο 210-7487 657.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Στη Θεσσαλονίκη:

Εκπαιδευτική ρομποτική για όλους, στο Mediterranean Cosmos

Το σωματείο Δράση για την Εκπαίδευση eduACT, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL (First Lego League). Στο Mediterranean Cosmos, θα πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο party του διαγωνισμού με μουσική, χορευτικά shows και πολλές εκπλήξεις, όπου θα παρουσιαστούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν. Παράλληλα, η κορυφαία ομάδα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τα Νησιά Φερόες, οι Lego Vinir, όπως και οι παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές ρομποτικής, Lee Magpilli και Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, θα κάνουν επίδειξη ρομποτικής. Το πρόγραμμα των δράσεων θα έχει ως έξης:

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 (17:00 – 21:00)

  • Επίδειξη Ρομποτικής από την παγκοσμίου φήμης ομάδα Ρομποτικής Lego Vinir. Συνεργασία με τις ομάδες του FLL Greece.
  • Εργαστήρια για τους προπονητές των ομάδων του FLL Greece
  • Εργαστήρια Ρομποτικής "Hands-On" από την eduACT για όλους

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 (12.00 – 18.00) – Kick off Event

  • Επίδειξη Ρομποτικής από την παγκοσμίου φήμης ομάδα Ρομποτικής Lego Vinir. Συνεργασία με τις ομάδες του FLL Greece.
  • Εργαστήρια για τους προπονητές των ομάδων του FLL Greece.
  • Εργαστήρια Ρομποτικής "Hands – On" από την eduACT για όλους.
  • Εναρκτήριο Party διαγωνισμού FLL Greece (18.00-20.00) με:
  • Συναυλία
  • Παρουσίαση των ομάδων του διαγωνισμού FLL Greece
  • Χορευτικά show
  • DJ
  • Μεγάλος διαγωνισμός - έπαθλο η δωρεάν συμμετοχή ομάδας στο FLL Greece και πλούσια δώρα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μάθετε περισσότερα στο www.medcosmos.gr.

v