5+1 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά (σχεδόν) δωρεάν

5+1 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά (σχεδόν) δωρεάν

Η παιδική εκπαίδευση δεν έχει όρια και... σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έχει ούτε κόστος. Δείτε κάποια ενδιαφέροντα προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας που προσφέρονται δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν από μεγάλους φορείς της χώρας και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ καλεί τους γονείς να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με τα παιδιά τους σε ένα πρόγραμμα για την οικογένεια με τη διαμεσολάβηση Μουσειοπαιδαγωγού, Ψυχολόγου και Εικαστικού.

Το επόμενο πρόγραμμα για γονείς και παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, με θέμα «Εφηβεία: Βρίσκουμε δρόμους Επικοινωνίας». Σε αυτό η Μουσειοπαιδαγωγός, η Ψυχολόγος και η Εικαστικός οδηγούν εφήβους και γονείς μέσα από ομαδικές δράσεις να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Μία δράση από τους εφήβους για τους εφήβους την ίδια ώρα που οι γονείς μιλούν τρόπους διαχείρισης της επικοινωνίας στην περίοδο της εφηβείας. Ομαδικά τυπώματα σε κοινά έργα εφήβων και των γονιών τους στο Μουσείο.

Επιπλέον, τα σαββατοκύριακα 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014, 12 και 13 Απριλίου 2014 και 17 και 18 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό εργαστήριο για γονείς με παιδιά 5-10 ετών: «Μάντεψε τι είναι;». Ο λόγος για ένα παιχνίδι –εμπειρία που εξάπτει τη φαντασία και τη δίψα για μάθηση. Τα παιδιά γίνονται Υπερήρωες του ΜΤ και ανακαλύπτουν τα μυστικά του συναρπαστικού κόσμου των τηλεπικοινωνιών και του Μουσείου, καλλιτεχνούν» και η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα «κυνήγι θησαυρού» στις αίθουσές του!

Τα προγράμματα είναι δωρεάν - Κλείστε έγκαιρα θέσεις.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά. Τηλ. 210 6201899, 210 6201999, 210 8078119.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Μεταμορφώσεις»: Εικαστικό και χορευτικό εργαστήρι στο Μέγαρο Μουσικής, από 31/1

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Κέντρο Πομπιντού, το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει φέτος τις «Μεταμορφώσεις», μια πρωτότυπη πρόταση παιδικού εργαστηρίου, που συνδυάζει τον χορό και τις εικαστικές τέχνες.

Η αρχιτεκτονική ζωντανεύει και χορεύει σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα στο Μέγαρο, το οποίο υποδέχεται τους μικρούς φίλους των εικαστικών και της ορχηστρικής τέχνης στο φουαγιέ του ισογείου του από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 6 Απριλίου 2014 για να τους κεντρίσει τη φαντασία και να τους ταξιδέψει στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, τα οποία θα καθοδηγούνται, κατά την επίσκεψή τους, από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Πότε: Καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρα: 17.00-18.30) και τα σαββατοκύριακα τέσσερα προγράμματα ανά ημέρα (Σάββατο & Κυριακή, ώρες: 10.00-11.30, 12.00-13.30, 15.00-16.30 και 17.00-18.30).
Κρατήσεις στο τηλ.: 210 7282333.
Τιμή ανά παιδί: 3 €.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δωρεάν εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο Βάθος Κήπος»

Κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος του χειμώνα πραγματοποιείται στο Κτίριο Natura, του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα για παιδιά "Στο βάθος...ΚΗΠΟΣ!" της ΜΚΟ "ΕΔΡΑ", για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Τα παιδιά εκεί θα μάθουν:

Τα λαχανικά. Πώς τα καλλιεργούμε, πώς τα περιποιούμαστε, ποια λαχανικά πρέπει να τρώμε ανά εποχή, κ.α.
Τα αρωματικά της Ελλάδας. Ποια είναι πως τα αναγνωρίζουμε, ποια είναι η χρήση τους (π.χ. μαγειρική, φαρμακευτική κ.α.), πως τα καλλιεργούμε, κ.α.
Τα καρποφόρα. Πως τα καλλιεργούμε, πως τα περιποιούμαστε, τι μας προσφέρουν κ.α.
Τη βιολογική καλλιέργεια. Πώς κάνουμε βιολογική καλλιέργεια, πόσο ποιο υγιεινή είναι η τροφή, κ.α.
Τον κύκλο του νερού και τη σημασία του στο περιβάλλον και τα φυτά.

Πού: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Σημείο συνάντησης: Κτίριο Natura.
Πότε: Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, κα. Μαριτίνα Κονταράτου, τηλ.2105901243, 6942056334 email: [email protected].
Μάθετε περισσότερα στη σχετική σελίδα στο Facebook και εδώ www.edra-coop.gr.

Δωρεάν σαββατιάτικο εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης

Τα πρωινά του Σαββάτου το δωρεάν παιδικό εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης σας περιμένει για οικογενειακή βόλτα σε πράσινο φόντο, στον χώρο της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Άλσος Στρατού, στο Γουδί.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού, τα οποία μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία θα γνωρίσουν τα χρώματα, το σχέδιο, θα ζωγραφίσουν και θα δημιουργήσουν κατασκευές από διάφορα υλικά. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Μιχάλης Μαδένης.

Στο πάρκο της Εθνικής Γλυπτοθήκης, εκτός από άπλετο χώρο για οικογενειακές βόλτες, ποδήλατο ή πικ-νικ, υπάρχει καφετέρια, καθώς και παιδική χαρά.

Πότε: Κάθε Σάββατο 11π.μ. με 2μ.μ. (εκτός από γιορτές και αργίες) .
Πού: Εθνική Γλυπτοθήκη, Πάρκο Στρατού, Γουδή, είσοδος από Λεωφ. Κατεχάκη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 7235 937-8.

Μαθήματα κεραμικής στο Κέντρο Πηλού

Στο Κέντρο Πηλού οι μικροί δημότες Αθηναίων έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της κεραμικής τέχνης μέσα από θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα. Κάθε Παρασκευή απόγευμα, λοιπόν, παιδιά ηλικίας από 6 ετών μαθαίνουν εκεί τις βασικές γνώσεις για την ιστορία και τη φύση του πηλού (τι είναι πηλός, κεραμική, αγγείο κλπ.) και παρακολουθούν προγράμματα πλασίματος πηλού κατασκευάζοντας χρήσιμα αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα μέσα από τις τρεις βασικές πρακτικές: εγχάρακτη, εμπίεστη και με επίχρισμα αραιού πηλού.

Πότε: Κάθε Παρασκευή 4.00-5.30 και 6.00-7.30.
Κόστος: 5 ευρώ για την εγγραφή και 20 ευρώ τον χρόνο για τη συμμετοχή.
Πού: Φανοσθένους & Σφιγγός, Νέος Κόσμος (Δουργούτι). Τηλέφωνο: 210 9247031.

Ακόμα:

Δωρεάν μαθήματα τένις για παιδιά και εφήβους στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν μαθήματα τένις για νέους, στο Αθλητικό Πάρκο Γαλαξία (Μαρτίου & Δελφών). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2310 848762.

v