Πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά από τους Δήμους της Αθήνας

Πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά από τους Δήμους της Αθήνας

Για ακόμα μία σεζόν, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, υλοποιεί προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες με ελάχιστη ετήσια συνδρομή σε 14 πολιτιστικά κέντρα της πόλης. Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα και το κόστος τους.

Τα προγράμματα

Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 θα πραγματοποιηθούν προγράμματα με στόχο τη μύηση των παιδιών στις τέχνες (εικαστικά, μουσική, θέατρο, ελληνική παραδοσιακοί χοροί), τη δημιουργική απασχόληση και την καλλιέργεια δεξιοτήτων. Αυτά θα λαμβάνουν χώρα κυρίως απογευματινές ώρες, με τη συμμετοχή και επίβλεψη του καλλιτεχνικού προσωπικού του Οργανισμού.

Δείτε, λοιπόν, τι προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε κάθε πολιτιστικό κέντρο για τα παιδιά:

Π. Κ. Βαφειοχωρίου
(Καρολίδου 2 & Βαφειοχωρίου, τηλ: 210 6427770)
Θεατρικό παιχνίδι, Ζωγραφική για παιδιά, Μοντέρνος χορός, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Παιδικές χορωδίες.

Π. Κ. Άνω Πετραλώνων
(Δημοφώντος 164, τηλ: 210 3412183)
Θέατρο για παιδιά, Θεατρικό παιχνίδι.

Π.Κ. Κάτω Πετραλώνων
(Αθηνοδώρου 61, τηλ: 210 3422642)
Θέατρο για παιδιά, Θεατρικό παιχνίδι, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Παιδικές χορωδίες.

Π. Κ. Αγίου Ελευθερίου
(Αναβρυτής 5, τηλ: 210 2028270)
Θέατρο για παιδιά, Ζωγραφική για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Παιδικές χορωδίες.

Π. Κ. Νέου Κόσμου
(Σωστράτου 5, τηλ: 210 9247036)
Θέατρο για παιδιά, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί για παιδιά.

Κέντρο Πηλού
(Φανοσθένους & Σφιγγός, τηλ: 210 9247031)
Πυλοπλαστική για παιδιά.

Π. Κ. Ευελπίδων
(Ευελπίδων 18, τηλ: 210 8840520)
Θέατρο για παιδιά, Θεατρικό παιχνίδι, Ζωγραφική για παιδιά, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Παιδικές χορωδίες.

Π.Κ. Νορντάου
(Νορντάου 7, τηλ: 210 6433128)
Θεατρικό παιχνίδι, Μουσικοκινητική αγωγή και Orff, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά.

Π.Κ. Κυψέλης
(Καλογερά 18, τηλ: 210 8821428)
Θεατρικό παιχνίδι, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Παιδικές χορωδίες.

Π. Κ. Γκράβας
(Ταϋγέτου 60, τηλ: 210 2011151 & 2235605)
Θεατρικό παιχνίδι, Ζωγραφική για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Παιδικές χορωδίες, Γνωριμία με τη μουσική για νέους και εφήβους (Drums), Γνωριμία με τη μουσική για νέους και εφήβους (σαξόφωνο).

Π. Κ. Σεπολίων
(Λαμπόβου 4, τηλ: 210 5130854)
Θέατρο για παιδιά, Θεατρικό παιχνίδι, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Παιδικές χορωδίες.

Π. Κ. Λ. Αλεξάνδρας
(Λ. Αλεξάνδρας 152, τηλ: 210 6448844)
Θέατρο για παιδιά, Θεατρικό παιχνίδι, Ζωγραφική για παιδιά (ομάδα για εφήβους), Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για νέους και εφήβους (Drums).

Π.Κ. Κάτω Πατησίων
(Κουρτίδου & Στ. Καλλάρη, τηλ: 210 8313496)
Θέατρο για παιδιά, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί για παιδιά, Γνωριμία με τη μουσική για παιδιά.

Πληροφορίες

Ηλικίες: Στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 6 έως 15 ετών. Υπάρχουν προγράμματα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Το πρόγραμμα Μουσικοκινητικής Αγωγής και Orff απευθύνεται σε παιδιά από 4,5 έως 6 ετών.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Στα προγράμματα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν τόσο οι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων, όσο και άλλοι δημότες της Αθήνας, ακόμα κι αν δεν ανήκουν στους Δήμους αυτούς. Ωστόσο, το ετήσιο κόστος του κάθε προγράμματος για τους μη δημότες θα είναι κατά τι υψηλότερο.

Κόστος: Όλα τα παιδικά προγράμματα είναι δωρεάν (για κατοίκους και μη του αντίστοιχου Δήμου), εκτός από τα Εικαστικά που έχουν ετήσιο κόστος 20 ευρώ (25 για μη κατοίκους) για μία ώρα την εβδομάδα και τους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς που έχουν ετήσιο κόστος 15 ευρώ (20 για μη κατοίκους) για δύο ώρες την εβδομάδα.

Ημέρες και ώρες: Οι ημέρες και ώρες των προγραμμάτων κανονίζονται στο εκάστοτε πολιτιστικό κέντρο ανάλογα με τις συμμετοχές. Ωστόσο, τα περισσότερα προγράμματα λαμβάνουν χώρα ένα με δύο απογεύματα την εβδομάδα και όχι συχνότερα. Επικοινωνήστε με το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής σας για να ενημερωθείτε για το ακριβές ωράριο.

Εγγραφές: Τα περισσότερα προγράμματα ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα.

*Λοιποί Δήμοι: Τα παραπάνω προγράμματα αφορούν περιοχές του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες πραγματοποιούνται σχεδόν σε όλους τους Δήμους της χώρας. Ενδεικτικά, στην Αττική, πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά υλοποιείται από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πειραιά, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης και Ζωγράφου.
Στην ιστοσελίδα του κάθε Δήμου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Προγράμματα ενηλίκων

Αναφορικά με τα προγράμματα για ενήλικες, αξίζει να αναφέρουμε ότι θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω πολιτιστικά κέντρα:

Ζωγραφική Ενηλίκων: Γκράβας, Ευελπίδων, Λ. Αλεξάνδρας, Αγ. Ελευθερίου .
Θέατρο Ενηλίκων: Νέου Κόσμου, Κάτω Πετραλώνων, Άνω Πετραλώνων, Κάτω Πατησίων, Γκράβας, Αγίου Ελευθερίου, Ευελπίδων, Κυψέλης, Λ. Αλεξάνδρας.
Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί Ενηλίκων: Νέου Κόσμου, Κάτω Πετραλώνων, Σεπολίων, Κάτω Πατησίων, Γκράβας, Αγίου Ελευθερίου, Κυψέλης, Νορντάου, Βαφειοχωρίου, Λ. Αλεξάνδρας.
Πηλοπλαστική για ενήλικες: Κέντρο Πηλού (Νέου Κόσμου).
Προγράμματα για ΑΜΕΑ από 19 ετών & άνω (δωρεάν) στο Πολιτιστικό Κέντρο Εξαρχείων ( Χειροτεχνία, Μουσικοκινητική - Θέατρο και Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί). Διεύθυνση: Τσαμαδού 9 τηλ.: 210 3835541.

Μάθετε περισσότερα για τον ΟΠΑΝΔΑ εδώ.

v