Συνταγές για τις πιο νόστιμες μακαρονοσαλάτες

Συνταγές για τις πιο νόστιμες μακαρονοσαλάτες

Λίγοι είναι εκείνοι που δεν αγαπούν τα μακαρόνια, μιας και πρόκειται για ένα πιάτο που τρώγεται ανά πάσα στιγμή και σε διάφορες παραλλαγές. Τα μακαρόνια τρώγονται εύκολα και σε μορφή σαλάτας, που ενίοτε μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κυρίως πιάτο. Παρακάτω θα βρείτε πέντε συνταγές που θα σας δελεάσουν ακόμα περισσότερο δίνοντας μια πιο... κρύα, αλλά εξίσου νόστιμη, εκδοχή των αγαπημένων ζυμαρικών.

Χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών

Υλικά:

250γρ. ζυμαρικά
2 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο αγγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 πράσινες πιπεριές
Λίγες ελιές
200γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Λίγο μαρούλι
Αλάτι - Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών του κουτιού και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβετε το μαρούλι. Κόβετε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.

Προσθέτετε στο μπολ τα ζυμαρικά, τις ελιές, την κάπαρη και τη φέτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Συνταγή: queen.gr

Γαριδοσαλάτα με ραπανάκι 

Υλικά:

Mικρές γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1 κρεμμύδι
8 ραπανάκια
Ντοματάκια
Ελιές
2 κλωναράκια άνηθος
3 κ.σ. χυμός από πράσινο λεμόνι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.

Πλένετε τα ραπανάκια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε τον άνηθο, τον στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τον ψιλοκόβετε. Πλένετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβετε.

Ανακατεύετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις γαρίδες, το ξερό κρεμμύδι, τα ραπανάκια, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε την σαλάτα. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 20΄ πριν σερβίρετε.

Σαλάτα με τόνο και μακαρόνια κοχύλια

Yλικά:

230 γρ. μακαρόνια κοχύλια
200 γρ. τόνος
2 στικ σέληνου
1/2 φλ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
3/4 φλ. κίτρινη πιπεριά
480 γρ. αγκινάρες κονσέρβας κομμένες σε κομματάκια
270 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι - Aλάτι
1/4 της κουταλιάς ρίγανη

Εκτέλεση:

Bράστε τα κοχύλια και αφήστε τα να κρυώσουν.

Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα πάνω στα ζυμαρικά.

Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλατοπίπερο. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα στη σαλάτα. Σερβίρετε στα μπολ.

Συνταγή: iatronet.gr

Φιογκάκια σαλάτα με μανιτάρια

Υλικά:

200 γρ. φιογκάκια
150 γρ. μανιτάρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. κρασί ροζέ
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
Λίγες κόκκινες πιπεριές
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος με το κρασί και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αρωματικά, σκεπάζετε και αφήνετε τη σάλτσα για μία ώρα στο ψυγείο.

Εν τω μεταξύ βράζετε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα ψιλοκόβετε.

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα κόβετε λοξά σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρετε καλά. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύετε όλα τα υλικά και περιχύνετε με τη σάλτσα. Αφήνετε τη σαλάτα να «τραβήξει» για μια ώρα περίπου πριν τη σερβίρετε.

Συνταγή: flowmagazine.gr

Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά
200-300 γρ. καπνιστός σολομός
2 μπουκέτα μπρόκολο, μόνο τις κορυφές
1 σφηνάκι βότκα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε ψιλοκόβοντας το μπρόκολο, μόνο τις κορυφές και τα μαλακά κοτσάνια. Το βάζετε να βράσει για 4 λεπτά, το βρέχετε με κρύο νερό και το αφήνετε σε σουρωτήρι να βγάλει τα πολλά υγρά. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν τα ζυμαρικά al dente.

Ταυτόχρονα κόβετε σε κομματάκια το σολομό και τον σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτετε τα μπρόκολα να σοταριστούν κι αυτά και ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο. Σβήνετε με τη βότκα και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ όσο σουρώνετε τα ζυμαρικά.

Προσθέτετε τα βρασμένα και καλά σουρωμένα ζυμαρικά και όσο ελαιόλαδο επιπλέον επιθυμείτε. Τρίβετε το εστραγκόν και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά αλλά μαλακά για να μη διαλυθεί το μπρόκολο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Tip: Στην σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε και βρασμένο αρακά!

Συνταγή: sintagespareas.gr

v