Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 5 οικονομικές αποδράσεις στην Ελλάδα

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 5 οικονομικές αποδράσεις στην Ελλάδα

Οι εκδρομές με την οικογένεια δεν είναι συχνό γεγονός, λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και για χάριν της οικονομίας που όλοι αναγκαζόμαστε πλέον να κάνουμε. Για τον λόγο αυτό, όταν οι συνθήκες ευνοούν καλό είναι να το εκμεταλλευόμαστε! Βρήκαμε πέντε υπέροχους προορισμούς στους οποίους μπορείτε να κάνετε μια 4ήμερη απόδραση προκειμένου να ξεκουραστείτε, να ζήσετε στιγμές χαλάρωσης αλλά και καρναβαλικής διασκέδασης με την οικογένειά σας.

Γαλαξίδι, το αρχοντικό

Το Γαλαξίδι ξεπροβάλλει ως ένα γραφικό, ιστορικό σύμβολο της ναυτοσύνης. Η αρχοντική ατμόσφαιρα παραμένει ανέπαφη χάρη στους ντόπιους που διατηρούν με σεβασμό την παράδοσή τους, με όμορφους ξενώνες και ταβερνούλες που θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες με τα τοπικά εδέσματα. Μπορείτε να κάνετε περίπατο δίπλα στη θάλασσα αλλά και να ανεβείτε στον Άγιο Νικόλαο με τον επιβλητικό τρούλο, να επισκεφτείτε το Ναυτικό – Ιστορικό Μουσείο και να περιδιαβείτε ανάμεσα στα υπέροχα κτίρια και τα αρχαία μνημεία. Όλο το χρόνο η πόλη είναι ζωντανή, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έχει το καρναβάλι με το παραδοσιακό διονυσιακό έθιμο του «αλευρωμουτζουρώματος» που γίνεται την Καθαρά Δευτέρα. 

Για τρεις διανυκτερεύσεις (28/2 έως 3/3) συμπεριλαμβανομένου πρωινού προτείνουμε το ξενοδοχείο "Porto Lourbas Hotel", στο οποίο μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει συνολικά 257 ευρώ. Μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο εδώ

Μονεμβασιά, η αγέρωχη

Η Μονεμβασιά υπήρξε στρατηγικό σημείο, ασφαλές λιμάνι και επιτυχής εμπορικός σταθμός για τον ανεφοδιασμό των καραβιών. Πλέον είναι ένα αρχοντικό μέρος, με δεκάδες εκκλησίες και καλντερίμια που διαφυλάσσουν την ατμόσφιρα του οικισμού, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα. Επισκεφτείτε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην άνω πόλη, καθώς και την μητρόπολη που φέρει πολλά στοιχεία βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Η βόλτα στη γραφική πόλη προσφέρει επίσης στους επισκέπτες υπέροχη θέα, μοναδική αρχιτεκτονική, ευκαιρίες για ψώνια και φαγητό σε παραδοσιακά ταβερνάκια.

Για τρεις διανυκτερεύσεις (28/2 έως 3/3) συμπεριλαμβανομένου πρωινού προτείνουμε το ξενοδοχείο "Xifoupolis Αpartments Hotel and Studios" στο οποίο μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει συνολικά 240 ευρώ. Μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο εδώ.

Σκύρος, η μυθική

Λίγες ώρες από την πρωτεύουσα βρίσκεται η Σκύρος, το νοτιότερο νησί των Σποράδων, το νησί στο οποίο έζησαν μυθικοί ήρωες, όπως ο Αχιλλέας, ο Λυκομήδης, ο Νεοπτόλεμος και ο Θησέας. Κάντε βόλτα στην πανέμορφη Χώρα, αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το βυζαντινό κάστρο, περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από την Πρωτοελλαδική Περίοδο έως τους Ρωμαϊκούς Χρόνους και ανακαλύψτε τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι.. γεμάτη θαλάσσιες σπηλιές με εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Ιδιαίτερη αξία έχει να βρεθείτε στη Σκύρο στο Καρναβάλι της Αποκριάς, καθώς τότε αναβιώνουν πανάρχαια διονυσιακά έθιμα, όπως αυτό του “Γέρου” και της “Κορέλλας” αλλά και αυτό της «Τράτας».

Για τρεις διανυκτερεύσεις (28/2 έως 3/3) συμπεριλαμβανομένου πρωινού προτείνουμε το "Ξενοδοχείο Περιγιάλιστο οποίο μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει συνολικά 300 ευρώ. Μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο εδώ.

Λίμνη Πλαστήρα, η φυσική ομορφιά

Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης, στο Νομό Καρδίτσας και έχει να επιδείξει μία σημαντική ποικιλία ειδών χλωρίδας και πανίδας. Συναντάμε γριβάδια, πέστροφες, χέλια, λαυράκια ενώ ανάμεσα στα πτηνά και στα ζώα υπάρχουν ερωδιοί, ασημόγλαροι, μαυρόκοτες, αγριόκυκνοι, αλεπούδες, αγριογούρουνα, δενδροπόντικες κλπ. Η λίμνη περιστοιχίζεται από 18 πανέμορφα χωριουδάκια και διαθέτει αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Το Νεοχώρι –το πιο αναπτυγμένο τουριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά– απλώνεται στην πλαγιά και προσφέρει πανοραμική θέα στη Λίμνη Πλαστήρα. Άλλα όμορφα χωριά είναι η Πεζούλα και η Μπελοκομύτη.

Για τρεις διανυκτερεύσεις (28/2 έως 3/3) συμπεριλαμβανομένου πρωινού προτείνουμε το ξενοδοχείο "Τινάγιον Ξενοδοχείοστο οποίο μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει συνολικά 387 ευρώ με πρωινό. Μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο εδώ.

Αίγινα, η κοσμοπολίτικη

Κλασική λύση για τριήμερο της τελευταίας στιγμής, η Αίγινα απέχει μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Φτάνοντας στο νησί, θα αντικρύσετε στο λιμάνι όμορφα σπίτια άλλης εποχής, ορισμένα εκ των οποίων ανακαινισμένα και σε πολύ καλή κατάσταση. Επισκεφτείτε τον Πύργο του Μαρκέλλου, τον αρχαιολογικό χώρο της Κολόνας, όπου υπάρχουν ευρήματα από τους πρώτους κατοίκους της Αίγινας, τον Ναό της Αφαίας, το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και το γυναικείο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσολεόντισσας ενώ μην παραλείψετε να κάνδετε και ένα πέρασμα από το υπέροχο νησάκι της Μονής.

Για τρεις διανυκτερεύσεις (28/2 έως 3/3) συμπεριλαμβανομένου πρωινού προτείνουμε το ξενοδοχείο "Αιγινίτικο Αρχοντικόστο οποίο μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει συνολικά 324 ευρώ. Μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v