Σχολεία τέλος: 6 εκπαιδευτικά θερινά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας!

Σχολεία τέλος: 6 εκπαιδευτικά θερινά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας!

Τα Δημοτικά σχολεία κλείνουν στις 13 Ιουνίου και οι περισσότεροι εργαζόμενοι γονείς αναζητούν τρόπους για να απασχολήσουν τα παιδιά μέχρι τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με σκοπό να εξυπηρετηθεί αυτή τους η ανάγκη, παιδικά μουσεία και χώροι δημιουργικής απασχόλησης της Αττικής δημιουργούν ποιοτικά εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα εργάσιμες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, σε 5ήμερες ή 10ήμερες περιόδους.

Ξεχωρίσαμε τα πιο αξιόλογα από αυτά τα προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών με πάσης φύσης ενδιαφέροντα (μαθηματικά, λογοτεχνία, ζωγραφική αθλητισμός) και που υπόσχονται να χαρίσουν στα παιδιά αξέχαστες στιγμές διασκέδασης!

MathemARTics Camp, στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ηλικίες: 8 έως 12 ετών

Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι περιμένει τα παιδιά στο γοητευτικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηρακλειδών, στο Θησείο. Σ' ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, φιλικό, ζεστό και ασφαλές, τα παιδιά, απαλλαγμένα από το άγχος του χειμερινού προγράμματός τους, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους - παιγνιώδεις και ευχάριστες - μαθηματικά, ρομποτική, και λογοτεχνία. Θα έρθουν σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τη φαντασία τους σε δικές τους εικαστικές δημιουργίες. Παράλληλα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν, με εξειδικευμένη καθοδήγηση, σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ενότητες:

Ι. "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ".
ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ.
III. ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ.
IV. ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.
V. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
VI. ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ: ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΠHΛΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ κλπ με την Pascaline Bossu.

  • Όλα τα εργαστήρια διεξάγονται από έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες του Μουσείου.
  • Όλα τα γεύματα (πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς και το μουσείο φροντίζει την υγιεινή συντήρηση και το σερβίρισμα στα παιδιά.

Περίοδοι:

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 16 Ιουνίου έως Παρασκευή 27 Ιουνίου
Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 30 Ιουνίου έως Παρασκευή 11 Ιουλίου
Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 14 Ιουλίου έως Παρασκευή 25 Ιουλίου

ΒΑΣΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ: Από 8:00 έως 16:00, με δυνατότητα εξυπηρέτησης εργαζομένων γονέων (νωρίτερα ή αργότερα).
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 250€ /περίοδο (10% έκπτωση στα αδέλφια).

Για εγγραφές απευθυνθείτε στην Ελένη Νομικού (Δευτ. - Παρ. 09:00-13:00), τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), mob.: 6947 277 697, email: [email protected].

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Summer Camp, στο Μουσείο Συναισθημάτων

Ηλικίες: 7 έως 12 ετών

Το φετινό καλοκαίρι «Το Θάρρος βάζει τρικλοποδιά στο Φόβο!» ... και τον προσκαλεί για διακοπές! Το πρόγραμμα του Μουσείου Συναισθημάτων είναι εμπνευσμένο από την διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!». Περιλαμβάνει εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά που συμμετέχουν, με στόχο να γνωρίσουν, να αντιμετωπίσουν και να παίξουν με το συναίσθημα του φόβου με πολλούς διαφορετικούς συμβολικούς, διασκεδαστικούς και δημιουργικούς τρόπους!

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά θα ανακαλύψουν φόβους που τα προστατεύουν, θα παίξουν παιχνίδια που ...γαργαλούν το φόβο και τα διασκεδάζουν, θα εξερευνήσουν θα αντιμετωπίσουν φόβους που τα δυσκολεύουν, θα δραματοποιήσουν ρόλους που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν με το φόβο στο ασφαλές περιβάλλον του μουσείου, θα ταξιδέψουν στον μαγικό και καθησυχαστικό κόσμο των παραμυθιών και θα συμμετέχουν σε ομάδες όπου το κάθε παιδί μπορεί να προσφέρει, να αποκομίσει και να μοιραστεί.

Περίοδοι:

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 16 Ιουνίου έως Παρασκευή 20 Ιουνίου.
Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 23 Ιουνίου έως Παρασκευή 27 Ιουνίου.
Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 30 Ιουνίου έως Παρασκευή 4 Ιουλίου.
Δ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 7 Ιουλίου έως Παρασκευή 11 Ιουλίου.

ΒΑΣΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ: Από 8:30 έως ή 14.30 ή έως 16:30 (ανάλογα με το τι εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 115 ευρώ για αναχώρηση παιδιών στις 2.30 και 140 ευρώ για αναχώρηση στις 4.30. (10% έκπτωση για αδέλφια).

Γεύματα: Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους το πρωινό και μεσημεριανό τους γεύμα, σακίδιο, παγούρι, καπέλο.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλ. 210 9218329 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00-14:00.
Μουσείο Συναισθημάτων: Καρατζά 7, Τ.Κ. 11741 Φιλοπάππου (πλησίον μετρό Συγγρού - Φιξ).

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Αθλητικό και Ψυχαγωγικό Camp από τον ΟΠΑΝΔΑ

Ηλικίες: 6 έως 12 ετών

Μία διέξοδο χαράς και άθλησης δίνει μέσα στο καλοκαίρι για τα παιδιά της πρωτεύουσας ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με το θερινό αθλητικό και ψυχαγωγικό Camp που διοργανώνει από 16 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου 2014 στα Αθλητικά Κέντρα του Ρουφ και του Γουδή.

Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 12 ετών (έτος γεν. από 2008 έως 2002) θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να γυμνάσουν το σώμα τους και να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους μέσα από τη γνωριμία των αθλημάτων και συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, για τρεις δεκαπενθήμερες περιόδους.

Το κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί (με μέγιστο όριο τα 200 παιδιά ανά εγκατάσταση). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδόσφαιρο 5x5, χάντμπολ, δρομικές ασκήσεις, αυτοάμυνα, κολύμβηση, αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες, ζωγραφική, μουσική, χορούς, κ.α.

Σκοπός του Οργανισμού είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και να αποκτήσει το κάθε παιδί νέες εμπειρίες σε αθλητικές κυρίως δραστηριότητες, να διδαχθεί τα μυστικά του αθλητισμού και να απασχοληθεί με τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία, τις κατασκευές κλπ.

Περίοδοι:

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 16 Ιουνίου έως Παρασκευή 27 Ιουνίου.
Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 30 Ιουνίου έως Παρασκευή 11 Ιουλίου.
Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 14 Ιουλίου έως Παρασκευή 25 Ιουλίου.

Το Camp θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07.30 έως 16.00.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 30 €.

Δικαιολογητικά εγγραφής: α) Ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο (για τα Α.Κ. Ρουφ και Α.Κ. Γουδή), β) Ιατρική βεβαίωση από δερματολόγο (για το Α.Κ. Γουδή), γ) Μία μικρή φωτογραφία, δ) Υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Οι εγγραφές στο camp γίνονται είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΑΝΔΑ www.opanda.gr, είτε στα γυμναστήρια, τα κολυμβητήρια και τα γραφεία του Οργανισμού.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή (8.30-14.00) στο Τμήμα Προγραμματισμού – Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού ΟΠΑΝΔΑ (Ακαδημίας 50, Αθήνα. Τηλ.: 210 5284874).

«Καλοκαιρινές περιπέτειες... μέσω της τέχνης », στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Ηλικίες: 5 έως 10 ετών

Ποικιλία δραστηριοτήτων για 10 ημέρες περιμένει τα παιδιά το φετινό καλοκαίρι στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Εικαστικά και θεατρικά εργαστήρια, παιχνίδια, μουσική, γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, επισκέψεις σε άλλα Μουσεία και ελαφροπερπατήματα στα στενά της Πλάκας υπόσχονται να κάνουν το καλοκαίρι στην πόλη άκρως διασκεδαστικό.

Περίοδοι:

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 16 Ιουνίου έως Παρασκευή 27 Ιουνίου.
Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 30 Ιουνίου έως Παρασκευή 11 Ιουλίου.
Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 14 Ιουλίου έως Παρασκευή 25 Ιουλίου.

Ωράριο: 8.00-16.00.

Το κολατσιό και μεσημεριανό γεύμα των παιδιών είναι ευθύνη των γονιών.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 250 € η κάθε περίοδος. Προβλέπεται 10% έκπτωση στα αδέλφια.

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας: Τρίτη - Σάββατο 10.00-14.00, Τηλ. 210 3312 750 & 3312 621.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Θεατρική Ζωγραφική στο «Πώς και το Γατί»

Ηλικίες: 6 έως 12 ετών

Ένα εξαιρετικό θερινό workshop 12 συναντήσεων περιμένει τα παιδιά, από 16 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου στο «Πώς και το Γατί». Μέσα σε 12 τρίωρες συναντήσεις τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την εικαστική και την παραστατική τέχνη με σκοπό την ολιστική κατανόηση και εμπειρία της έκφρασης και της δημιουργίας! Θα διδαχθούν βασικές αρχές σύνθεσης ενός ζωγραφικού έργου, ενώ παράλληλα θα καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, επιχειρώντας τη δραματοποίηση του πίνακα ζωγραφικής.

Η χρήση της ζωγραφικής και του θεάτρου μαζί αποτελούν μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική προσέγγιση κατά την οποία:

1) δεν απαιτείται πρότερη γνώση
2) το παιδί μαθαίνει να ελέγχει τα εκφραστικά του μέσα
3) κοινωνικοποιείται και εκφράζεται μέσα στην ομάδα
4) αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση του μέσα από την επίτευξη του κοινού σκοπού
5) καλλιεργεί τη φαντασία και την αισθητική του
6) Παίζει και χαλαρώνει μακριά από αισθήματα ανταγωνισμού.

Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, 10:00-13:30.

Φαγητό δεν προσφέρεται, όμως στο διάλειμμα τα παιδιά θα μπορούν να φάνε το κολατσιό που έχουν φέρει από το σπίτι τους.

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 180€.

Εκπαιδευτικοί: Απόστολος Πάνος –Κατερίνα Χιωτίνη.

Διεύθυνση: Αυτομέδοντος 4, Παγκράτι. Τηλ. 2107518760/ 6974 757835.

Μάθετε περισσότερα στο www.facebook.com/toposkaitogati.

Πρωινά κινητικά προγράμματα, στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

Ηλικίες: 3 έως 6 ετών

Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής προσκαλεί από τις 16 Ιουνίου τους μικρούς του φίλους να παίξουν με τον Λίνο Τραμπολίνο, την Μπέλα Κούνια, την Ελεονόρα Αιώρα και την υπόλοιπη παρέα στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής! Κάθε πρωί τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα εκεί κάνουν φίλους, να τρέξουν, να εκτονωθούν, να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν, να χαλαρώσουν, να μάθουν καινούργια τραγούδια, να ακούσουν ωραία παραμύθια, να παίξουν παιχνίδια από όλον τον κόσμο κ.α.

Περίοδοι:

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 7 περιόδους (1η εβδομάδα: 16-20 Ιουνίου, 2η εβδομάδα: 23-27 Ιουνίου, 3η εβδομάδα: 30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου, 4η εβδομάδα: 7-11 Ιουλίου, 5η εβδομάδα: 14-18 Ιουλίου, 6η εβδομάδα: 21-25 Ιουλίου, 7η εβδομάδα: 28 Ιουλίου – 1 Αυγούστου).

Ώρες λειτουργίας: 8.00-14.00.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Κόστος 1 ημέρας: 20 €, Κόστος 1 εβδομάδας: 90 €, Κόστος 2 εβδομάδων: 170 €, Κόστος 4 εβδομάδων: 320 €, Κόστος 6 εβδομάδων: 450 €, Κόστος 7 εβδομάδων: 500 €. Έκπτωση για οικογένειες με 2-3 παιδιά.

Παρέχεται δεκατιανό γεύμα, το οποίο περιλαμβάνει: φρέσκα φρούτα, ψωμί-μέλι, δημητριακά, γιαούρτι, ψωμί-τυρί κλπ (σε εναλλαγή). Το μεσημεριανό δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την μεσημεριανή σίτιση του παιδιού, σε δοχεία κατάλληλα για ζέσταμα σε ηλεκτρικό φούρνο.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής: Γαρυττού 166Β, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 21300 500 89.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

v