7 χειρονομίες αγάπης που κάνουν έναν γάμο ευτυχισμένο!

7 χειρονομίες αγάπης που κάνουν έναν γάμο ευτυχισμένο!

Δεν συμφωνείτε πως οι μικρές χαρές είναι αυτές που βάζουν το αλατοπίπερο στην ζωή; Η μυρωδιά του ελληνικού καφέ. Ένα πουλάκι στο περβάζι του παραθύρου μας. Το πρώτο λουλούδι που ανθίζει στην βεράντα την άνοιξη. Ναι, μπορεί καμία στιγμή να μην συγκρίνεται με την γέννηση των παιδιών ή την ημέρα του γάμου, όμως -το επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα- είναι τα μικρά, καθημερινά που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχία.

Μεταξύ αυτών είναι και οι μικρές κινήσεις που κάνουμε ο ένας για τον άλλον. Ένα απαλό πιάσιμο στο χέρι, όταν ανησυχείς. Το να σε πάει στο μέτρο ένα πρωί που βρέχει, για να μην περιμένεις στην στάση το λεωφορείο. Το να του δώσεις το τελευταίο κομμάτι του γλυκού!

Τα περισσότερα ζευγάρια παρασύρονται από τις ατελείωτες απαιτήσεις της ζωής και συχνά ξεχνούν ότι ο γάμος τους δεν είναι επιχείρηση. Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειές και υποχρεώσεις και αποτελέσματα και ποιος κάνει τι και πότε. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι πολλά ζευγάρια χάνουν τον προσανατολισμό τους και ξεχνούν την ανάγκη τους για μικρές χειρονομίες αγάπης, οι οποίες όμως έχουν τρομερή σημασία!

Ακόμα κι αν ο γάμος σας αντιμετωπίζει προβλήματα, η σύμβουλος γάμου Winifred M. Reilly συγκεντρώνει τις επτά μικρές χειρονομίες αγάπης που μπορεί να δώσουν στην σχέση σας μεγάλη ώθηση:

Να είστε εκεί

Προσφέρετε στον σύντροφό σας την ποιοτική προσοχή σας. Δεν είναι τα λουλούδια που έχει ανάγκη ένας σύντροφος στο τέλος της ημέρας, για να νιώσει καλά από τον άλλον, αλλά το να μπορεί να καθίσει στον καναπέ και να του πει τι του συνέβη μέσα στην ημέρα. Τι νόημα έχουν τα λουλούδια ή ένα καλομαγειρεμένο φαγητό αν ο άλλος την ώρα εκείνη είναι κολλημένος στο κινητό ή στον υπολογιστή;

Επίσης, όταν ο σύντροφός σας σάς μιλά, να τον κοιτάτε, να του δείχνετε ότι είστε πλήρως «εκεί». Αρκεί μισή ώρα την ημέρα για να δώσετε ο έναν στον άλλον την απερίσπαστη προσοχή σας και να μιλήσετε για οτιδήποτε άλλο εκτός από δουλειές, παιδιά και υποχρεώσεις. Αν το κάνετε αυτό έτσι κι αλλιώς αποτελείτε σπάνιο παράδειγμα ζευγαριού!

Η στιγμή της «σύνδεσης»

Όσο κουρασμένοι, ζαλισμένοι, πολυάσχολοι κι αν είστε, σίγουρα σας περισσεύουν 30 δευτερόλεπτα για να «συνδεθείτε» με τον σύντροφό σας φεύγοντας από το σπίτι το πρωί ή επιστρέφοντας μετά την δουλειά. Μια αγκαλιά και ένα φιλί, ένα «αγάπη μου γύρισα!», είναι αρκετά για να θυμίσουν ότι... σαν στο σπίτι, πουθενά!

Κάντε το «κάτι» παραπάνω

Ακόμα κι αν μαζέψατε εσείς τα απλωμένα ρούχα ή πλύνατε εσείς τα πιάτα το μεσημέρι, μην διστάσετε να του φτιάξετε και καφέ αν το ζητήσει ή να πεταχτείτε εσείς στο mini-market για να πάρετε γάλα. Και οι δύο κουρασμένοι είστε, όμως αυτές οι μικρές χάρες δείχνουν αγάπη και ενδιαφέρον και μεταφέρουν στον άλλον το μήνυμα «είμαι εδώ για να σε βοηθήσω».

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας

Καμία χειρονομία δεν είναι περιττή όταν εκφράζει ευγνωμοσύνη. Δεν χρειάζεται να το γράψετε σε πλακάτ. Ένα απλό «ευχαριστώ» είναι αρκετό για να φτιάξει τη μέρα οποιουδήποτε. Πέρα από την ευχαριστία, όμως, αναγνωρίστε στον άλλον την υπομονή ή την καλοσύνη ή την προθυμία να αναλαμβάνει ρίσκα. Μερικές φορές είναι σημαντικότερο να ευγνωμονείτε κάποιον γι'αυτό που είναι, όχι μόνο για αυτά που κάνει.

Πείτε ναι

Πολύ συχνά (και πολύ γρήγορα) πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να λέμε «όχι», όταν π.χ. ο άλλος μας προτείνει να καθαρίσουμε την αποθήκη ή να βγούμε για περπάτημα ή να κάνουμε σεξ... Σκεφτείτε λίγο πριν απαντήσετε: Γιατί να μην πείτε ναι; Είναι κακή η στιγμή; Έχετε κάτι άλλο, σημαντικότερο να κάνετε; Εκτός κι αν η απάντηση είναι υποχρεωτικά «όχι», θα σας εκπλήξει πόσα έχετε να κερδίσετε αν το «όχι» σας γίνει «ναι».

Εμφανιστείτε!

Μην ξεχνάτε κατά την διάρκεια της ημέρας να κάνετε συχνά-πυκνά την «εμφάνισή» σας στον σύντροφό σας, είτε στέλνοντάς του κάποιο μήνυμα ή κάποιο email ή καλώντας τον στο τηλέφωνο. Το να τηλεφωνήσετε για να πείτε ότι θα αργήσετε δεν μετράει –αν και, είναι πάντα απαραίτητο! Μετράει, όμως, αν αρχίσετε να το κάνετε λίγο πιο συχνά, έστω για να πείτε «γεια! Πώς πάει;».

Φιλάκια!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που δώσατε ένα πραγματικό, βαθύ φιλί στον σύντροφό σας; Είμαστε πια τόσο πολυάσχολοι που ούτε λίγο συναίσθημα δεν μπορούμε να βάλουμε στο φιλί μας; Ένα «καλό» φιλί πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον έξι δευτερόλεπτα –μετρήστε τα με τα δάχτυλα! Θα δείτε ότι η διαφορά που θα νιώσετε από το απλό, «πεταχτό» φιλί είναι... θα δείτε! Βάλτε τον ίδιο ενθουσιασμό όταν τον φιλάτε για «καληνύχτα» ή το πρωί, όταν φεύγετε από το σπίτι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αρχίζετε και να τελειώνετε την ημέρα σας;

v