Πώς να χάσετε βάρος εύκολα αλλάζοντας τις συνήθειές σας!

Πώς να χάσετε βάρος εύκολα αλλάζοντας τις συνήθειές σας!

Καθημερινά κατακλυζόμαστε, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, από συμβουλές για το πώς θα χάσουμε βάρος εύκολα και γρήγορα. Για πολλές, όμως, από αυτές διαπιστώνουμε στην πορεία ότι δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές ή απλά, είναι εξαντλητικές. Ας δούμε κάποια tips που μπορούν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τη σιλουέτα μας, αλλά και τον τρόπο σκέψης μας. Με λίγα λόγια, σκεφτείτε πιο υγιεινά! Πολλοί άνθρωποι βοηθήθηκαν, κάνοντας μια νέα αρχή προς μια πιο υγιεινή ζωή, ακολουθώντας κάποιες πολύ απλές συνήθειες, στην καθημερινότητά τους.

Συνηθίστε να πίνετε περισσότερο νερό

Το να ξεκινήσετε να πίνετε παραπάνω νερό από ό,τι συνηθίζατε μέχρι τώρα, είναι το ευκολότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε ώστε να νοιώθετε το στομάχι σας πιο γεμάτο, με αποτέλεσμα να τρώτε πιο ελεγχόμενα γεύματα. Οι ειδικοί συνιστούν 1-2 ποτήρια νερού πριν από κάθε γεύμα και ενδιάμεσα ποτήρια μέσα στην ημέρα. Είναι από τα πιο έξυπνα tips, ώστε να χάσετε βάρος εύκολα και αποτελεσματικά.

Αρχίστε το περπάτημα

Ακόμα κι αν δεν είστε fun των περιπάτων ή έχετε να γυμναστείτε χρόνια, το περπάτημα είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να αποκτήσετε ένα fitness τρόπο σκέψης. Ο χρόνος που θα περπατάτε θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε καλύτερα και πιο καθαρά, ενώ ταυτόχρονα θα καίει θερμίδες, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος. Δοκιμάστε το περπάτημα έπειτα από κάθε γεύμα, εάν μπορείτε, θα σας βοηθήσει να αναλογιστείτε την ημέρα που πέρασε, να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις σας ή να μιλήσετε με το σύντροφο και τα παιδιά σας, βγαίνοντας για περίπατο όλοι μαζί.

Βρείτε φίλους στη γειτονιά

Όπως όλοι ξέρουμε, "τα πουλιά πετούν παρέα". Αυτό σημαίνει και είναι αλήθεια, ότι είναι πολύ χρήσιμο να βρείτε κάποιους φίλους στη γειτονιά σας και να ασκείστε μαζί τους. Μπορείτε να συμφωνήσετε να τρέχετε ή να συμμετέχετε σε μια ομάδα, παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή να βρείτε έναν παρτενέρ για το τένις. Πλησιάστε κάποιους καλούς γείτονες που μπορεί να έχουν την ίδια ανάγκη με εσάς, σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο ή που ήδη ασκούνται σε κάποιο άθλημα και ξεκινήστε μαζί τους. Θα αποκτήσετε νέους φίλους, με κοινό ενδιαφέρον, το άθλημά σας!

Ελαφρύνετε τα γεύματά σας

Επειδή θέλετε να αδυνατίσετε δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθείτε όλες τις αδυναμίες σας, αλλά ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να τρώτε πιο ελαφρά. Αν για παράδειγμα το μεσημεριανό σας στη δουλειά είναι κάθε μέρα ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα, αρχίστε την προσπάθεια με το να τρώτε το ίδιο γεύμα τις μισές ημέρες της εβδομάδας. Η πίτσα σας θα γίνει έτσι μια ευκαιριακή απόλαυση και εσείς θα αποκτήσετε μερικές πιο υγιεινές συνήθειες, εάν τις υπόλοιπες ημέρες τρώτε μία σαλάτα ή κάτι αντίστοιχο, που περιέχει λιγότερες θερμίδες.

Μοιραστείτε και φροντίστε τον εαυτό σας

Εάν τρώτε συχνά έξω σε εστιατόρια, οι ευκαιρίες που έχετε να πάρετε λιγότερες θερμίδες, είναι πολύ μεγαλύτερες από τα γεύματα που μαγειρεύετε στο σπίτι, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο. Μοιραστείτε το φαγητό σας στο εστιατόριο, με την παρέα σας. Μπορείτε πανεύκολα να μοιραστείτε όλα τα πρώτα πιάτα, όπως η σαλάτα ή τα ορεκτικά, απλώς δοκιμάζοντας ελάχιστα, χωρίς έτσι να στερηθείτε την ευχαρίστηση και αφήνοντας τα περισσότερα στους άλλους, γλιτώνοντας μ'αυτόν τον τρόπο, αρκετές θερμίδες.

Συγκεντρωθείτε στο πιάτο σας

Κλείστε την τηλεόραση, τον υπολογιστή και ό,τι μέσον ενημέρωσης υπάρχει δίπλα σας όταν τρώτε, έτσι ώστε να είστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό σας. Το να τρώμε χωρίς σκέψη, είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, ειδικά όταν βλέπουμε τηλεόραση. Οπότε κλείστε τα πάντα και συγκεντρωθείτε στο πιάτο σας, τρώγοντας πιο υγιεινά, χωρίς να ξεφεύγετε στην ποσότητα και τις θερμίδες από αφηρημάδα και χάνετε το στόχο σας, που δεν είναι άλλος από το να αδυνατίσετε.

Κάντε γυμναστική βλέποντας TV

Ξεχάστε τις ημέρες που βλέπατε συνεχώς ξαπλωμένοι στον καναπέ τηλεόραση! Εάν πραγματικά δεν έχετε χρόνο για άσκηση κάπου έξω, κάντε το στο σπίτι, παρακολουθώντας τηλεόραση. Βάλτε τα αγαπημένα σας show ή εκπομπές και δείτε τα, κάνοντας ταυτόχρονα απλές ασκήσεις γυμναστικής, μπροστά στην τηλεόραση, παρακολουθώντας π.χ. ειδήσεις ή το αγαπημένο σας τηλεπαιχνίδι. Σηκωθείτε λοιπόν, όταν σας δίνεται η ευκαιρία, μάθετε κάποιες ασκήσεις γυμναστικής και αρχίστε να κινήστε!

Με τους παραπάνω απλούς τρόπους άσκησης και ελεγχόμενης διατροφής, να είστε σίγουροι ότι μπορείτε πραγματικά να χάσετε βάρος ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά, χωρίς να πελαγώνετε σε δίαιτες, ζυγίζοντας το κάθε τι! Όλα βρίσκονται γύρω μας, στην καθημερινή μας ζωή. Εάν πραγματικά το θέλετε, ξεκινήστε από αυτά τα απλά βήματα. Με λίγη πειθαρχία και πρόγραμμα, θα αποκτήσετε σύντομα το στυλ που ονειρεύεστε!

Πηγή: premium.paratiritis.gr

v