Πώς να χάσω λίπος το καλοκαίρι: 3 τροφές και 3 ασκήσεις που κάνουν θαύματα!

Πώς να χάσω λίπος το καλοκαίρι: 3 τροφές και 3 ασκήσεις που κάνουν θαύματα!

Ο συνδυασμός θάλασσας, ζέστης και πιο ελαφριάς διατροφής το καλοκαίρι δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες όχι μόνο για να μην πάρετε βάρος, αλλά και για να χάσετε τυχόν παραπανίσια κιλά. Οι παρακάτω, συμβουλές, όμως υπόσχονται να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος ακόμα πιο γρήγορα!

Τρώτε μήλα

Γιατί είναι από τα πιο θρεπτικά φρούτα, ενώ περιέχουν αρκετές ίνες για να σας κρατήσουν χορτάτες για ώρες. Φάτε ένα μήλο 20 λεπτά πριν το προγραμματισμένο σας γεύμα και θα σας «κρατήσει» τόσο ώστε την ώρα του γεύματος να φάτε πολύ λιγότερο, λαμβάνοντες ταυτόχρονα και πολύ λιγότερες θερμίδες.

Προτιμήστε γαλοπούλα

Γιατί είναι πολύ καλύτερη εναλλακτική του κοτόπουλου, αφού περιέχει λιγότερες θερμίδες, αλλά περισσότερες πρωτεΐνες και μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Ενδεικτικά, περίπου 150 γρ. γαλοπούλας περιέχουν σχεδόν 180 θερμίδες και μόλις 10 γρ. λίπους!

Αγαπήστε τις πιπεριές

Οι πιπεριές (ιδιαίτερα οι κόκκινες) είναι ιδανικές για απώλεια βάρους και δη λίπους, καθώς γεμίζουν ένα πιάτο χωρίς να του προσθέτουν θερμίδες, ενώ περιέχουν μικρή ποσότητα καψαϊκίνης, η οποία παρουσιάζει λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

Βγείτε για χαλαρό τρέξιμο στην παραλία

Είτε στις διακοπές είτε στην πόλη, βρείτε ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο σας να βγαίνετε για τρέξιμο. Και όταν λέμε τρέξιμο, δεν εννοούμε, βέβαια, αγώνες ταχύτητας, αλλά χαλαρό τζόκινγκ, ανάλογα με τις αντοχές σας. Περιμένετε να πέσει ο ήλιος, φορέστε τα αθλητικά σας και κατευθυνθείτε στην κοντινότερη παραλία: Η άμμος θα κάνει το τρέξιμο λίγο πιο κουραστικό (άλλα θα κάψετε περισσότερες θερμίδες), ενώ το δροσερό θαλασσινό αεράκι θα σας τονώσει τρομερά! Άλλωστε, όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι το τρέξιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καίτε λίπος. Αν καταφέρετε να βάλετε το τρέξιμο στο πρόγραμμα, 3-5 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά τη φορά θα δείτε σύντομα αποτελέσματα!

Κολυμπήστε!

Το κολύμπι είναι ένας ακόμα εξαιρετικός τρόπος για να καίτε θερμίδες το καλοκαίρι. Αποτελεί, μάλιστα, την ιδανική αποθεραπεία ύστερα από το τρέξιμο, ενώ σας δροσίζει και σας φτιάχνει την διάθεση! Για να πειστείτε ακόμα περισσότερο, μάθετε ότι μία γυναίκα βάρους 70 κιλών που θα κολυμπήσει χωρίς συγκεκριμένη τεχνική για 20 λεπτά, θα «κάψει» περί τις 260 θερμίδες –περίπου, δηλαδή, όσες θερμίδες περιέχει μια μπάλα παγωτό!

Σανίδες για φλατ κοιλιά!

Οι personal trainers υποστηρίζουν πως η καλύτερη άσκηση για να κάψετε λίπος από την κοιλιά είναι η σανίδα –και μάλιστα η πλάγια σανίδα, κατά την οποία στηρίζεστε μόνο στο ένα χέρι και στο ένα πόδι. Με τον τρόπο αυτόν, με το να στηρίζεστε δηλαδή σε δύο αντί για τέσσερα σημεία, ο κορμός «δουλεύει» περισσότερο για να σταθεροποιηθεί και έτσι «καίτε» και περισσότερο.

Πώς θα το κάνετε:

Ξαπλώστε σε ένα στρωματάκι, στο πάτωμα, στο πλάι, με τον έναν αγκώνα ακριβώς κάτω από τον ώμο και τα πόδια ενωμένα. Ακουμπήστε το άλλο χέρι πάνω στον αντίστοιχο γοφό.

Σφίξτε καλά την κοιλιά και αργά ανασηκώστε τον γοφό από το πάτωμα, μέχρι το σώμα να έρθει σε ευθεία με τα πόδια και να δημιουργηθεί μία διαγώνιος προς το πάτωμα. Στηρίζεστε πάντα στο χέρι που ακουμπά στο πάτωμα. Μείνετε ακίνητη στην στάση αυτή για 30-45 δευτερόλεπτα. Χαμηλώστε, έπειτα, ξανά και αλλάξτε πλευρά.

Δείτε πώς θα κάνετε την άσκηση εδώ:

v