Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: 10 προβλήματα βρίσκουν λύση

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: 10 προβλήματα βρίσκουν λύση

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι αναμφισβήτητα ξεχωριστή για όλες τις γυναίκες. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως δεν έχει δυσκολίες! Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική και κουραστική για τις μέλλουσες μαμάδες. Για την ακρίβεια υπάρχουν 10 βασικοί λόγοι για τους οποίους η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι μπορεί να σας ταλαιπωρήσει και 10 λύσεις για να το... παλέψετε!

Αισθάνεστε ναυτία και ζάλη

Η υπερβολική ζέστη δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Πόσο μάλιστα για μια γυναίκα που κυοφορεί ένα έμβρυο! Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που μπορεί να σας δημιουργήσει έξτρα ζαλάδα και ναυτία και μπορεί να αισθάνεστε πως θέλετε να κάνετε εμετό στον πρώτο κάδο που θα βρείτε μπροστά σας. Μπορεί, επίσης, να σας δημιουργήσει πρόβλημα και στον εργασιακό σας χώρο αν η ζέστη είναι έντονη. Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό και να μην κυκλοφορείτε έξω τις ώρες με την έντονη ηλιοφάνεια. Εν ανάγκη πάρτε μερικές ημέρες άδειας από την δουλειά.

Δυσκολεύεστε να χρησιμοποιείτε τα μέσα μεταφοράς 

Το καλοκαίρι συνήθως όλοι στοιβάζονται σε τρένα ή πλοία για να μεταφερθούν στον προορισμό τους. Αν και απολύτως κατανοητό, δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστο... πόσο μάλλον για εσάς που είστε έγκυος. Το να πιέζεστε τριγύρω από τόσο κόσμο δημιουργεί πίεση και ενόχληση. Αντιμετωπίστε το είτε επιλέγοντας να ταξιδέψετε στην Ά θέση είτε φτάνοντας πολύ νωρίτερα σε σταθμούς και λιμάνια, προκειμένου να μπαίνετε από τους πρώτους στο μέσο μεταφοράς.

Αναγκάζεστε να κάνετε οικονομία

Κάθε χρόνο, λίγο πριν το καλοκαίρι, κάνατε πάντα τον προϋπολογισμό σας για να οργανώσετε τις διακοπές. Φέτος δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Κάνετε οικονομία για να φτιάξετε το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο, για να αγοράσετε ρουχαλάκια και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί το μικρό σας αγγελούδι. Αν δεν έχετε, λοιπόν, την οικονομική δυνατότητα να πάτε διακοπές, δεχτείτε την πρόσκληση για διακοπές σε κάποιο εξοχικό φίλου ή αρκεστείτε σε μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο!

Έχετε πρησμένα πόδια

Το καλοκαίρι με την ζέστη τα πόδια πρήζονται σε μεγάλο βαθμό, πόσο μάλλον στις γυναίκες που είναι έγκυοι. Ενώ, λοιπόν, οι φίλες σας κάνουν βόλτες κάτω από τον ήλιο, εσείς μπορεί να αισθάνεστε πρησμένα τα πόδια και να περνάτε ατελείωτα απογεύματα με τον σύντροφο να σας κάνει μασάζ (στην καλύτερη περίπτωση!). Αυτό δεν ακούγεται και τόσο κακή ιδέα... Φροντίστε να προμηθευτείτε αναπαυτικά πέδιλα, ενδεχομένως και σε μεγαλύτερο νούμερο, για πιο ξεκούραστες βόλτες!

Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε διπλάσιο στήθος (και φαίνεται!)

Τον χειμώνα το στήθος που μεγαλώνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να καμουφλαριστεί. Το καλοκαίρι όμως; Αντιλαμβάνεστε ότι το στήθος σας που έχει διογκωθεί θα είναι σε.. κοινή θέα είτε με τα ρούχα είτε με τα μαγιό που θα φορέσετε. Αν και το μεγάλο στήθος είναι σέξι, μπορεί να νιώσετε ότι είναι υπερβολικό. Φροντίστε να προμηθευτείτε εσώρουχα και μαγιό εγκυμοσύνης και προτιμάτε μπλούζες που δεν τονίζουν το ντεκολτέ.

Δεν μπορείτε να πιείτε κοκτέιλ

Το καλοκαίρι με την ζέστη έχουμε ταυτίσει τις διακοπές με κοκτέιλ... όλοι παραγγέλνουν μια Μαργαρίτα ή ένα Μοχίτο και το απολαμβάνουν με θέα την αγαπημένη τους παραλία. Εσείς όμως που είστε έγκυος δεν μπορείτε να πιείτε αλκοόλ! Θα πρέπει να αρκεστείτε σε ένα δροσιστικό χυμό, ένα παγωμένο τσάι ή ένα κρύο ποτήρι νερό με φέτες από λεμόνι. Δεν ακούγεται και άσχημο...

Διαβάστε εδώ τα ροφήματα της εγκυμοσύνης!

Δυσκολεύεστε στην ηλιοθεραπεία

Το να έχετε μια μεγάλη κοιλίτσα δεν κάνει την ηλιοθεραπεία και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο! Επίσης κάνει σχεδόν αδύνατη την ηλιοθεραπεία στην πλάτη. Αυτό σημαίνει πως καταλήγετε με σημάδια σε όλο το σώμα μιας και δεν μπορείτε να μαυρίσετε ομοιόμορφα. Ωστόσο, καλό είναι να θυμάστε ότι οι γυναικολόγοι συνιστούν να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία όταν είστε έγκυος, γιατί το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και είτε καίγεται πιο εύκολα είτε εμφανίζει πιο εύκολα κηλίδες και ελιές. Οπότε, μετά την βουτιά στην θάλασσα, προτιμότερο είναι σκουπίζεστε, να αλλάζετε μαγιό και να κάθεστε στη σκιά!

Δεν μπορείτε να κάνετε διακοπές με τις φίλες σας

Μπορεί μέχρι πέρυσι να κάνατε κάμπινγκ ή να τρέχατε σε μουσικά φεστιβάλ με τους αγαπημένους σας φίλος, αλλά φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υποθετικά μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες από τις παλιές σας συνήθειες, αλλά η σκέψη ότι πρέπει να πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα ή ο φόβος μην πάθει κάτι το μωρό σας απωθεί. Αυτό το καλοκαίρι θέλει ξεκούραση, κρεβάτι και φροντίδα. Και για να σπάσετε τη μονοτονία, υπάρχουν πάντα οι συναυλίες στο Ηρώδειο ή στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής!

Δεν σας χωρά τίποτα από την γκαρνταρόμπα σας

Ειδικά εάν πρόκειται για την πρώτη σας εγκυμοσύνη (και για τους τελευταίους μήνες της κύησης) θα ανακαλύψετε πως δεν θα σας χωρά τίποτα... ή σχεδόν τίποτα από τα περσινά σας καλοκαιρινά ρούχα! Αυτό μπορεί να σας ταράξει, αλλά παραμείνετε ψύχραιμη. Εξοπλιστείτε με κάποια βασικά καλοκαιρινά ρούχα εγκυμοσύνης, δηλαδή με φραδιά φορέματα, φόρμες και φαρδιά παντελόνια αλλά μην ξεχνάτε πως μπορείτε πάντα να παραμείνετε κομψή.

Δείτε εδώ ρούχα εγκυμοσύνης που σας προτείνουμε για αυτό το καλοκαίρι. 

Δεν μπορείτε να φορέσετε τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα πέδιλα

Είχατε συνηθίσει τα καλοκαίρια να φοράτε ψηλοτάκουνα πέδιλα συνδυασμένα με σορτσάκια ή κοντά φορεματάκια... Φέτος, όμως, τα πέδιλα θα παραμείνουν μέσα στην ντουλάπα. Θα συνηθίσετε στα ίσια πέδιλα, τα σανδάλια και τις σαγιονάρες και θα προσποιηθείτε πως σας αρέσουν. Τουλάχιστον με αυτά θα απολαμβάνετε περισσότερο τις βόλτες σας.

v