"Θέλω να χάσω βάρος αλλά έχω άσθμα -τι να κάνω;"

Θέλω να χάσω βάρος αλλά έχω άσθμα -τι να κάνω;

Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι μια έφηβη κοπέλα (14 ετών) και θα ήθελα την συμβουλή σας. Θα ήθελα πολύ να χάσω βάρος, άλλα δεν μπορώ να κάνω κάποιο άθλημα λόγο άσθματος. Έτσι αποφάσισα να ρωτήσω εσάς για ένα πρόγραμμα ασκήσεων στο σπίτι μου. Ειμαι 74 κιλά και αρκετά ψηλή, άλλα θα ήθελα ένα πιο ισορροπημένο σώμα.
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, μπορείτε κάλλιστα να κάνετε ασκήσεις με αντιστάσεις (αλτήρες ή λάστιχα) στο σπίτι εφ' όσον έχετε λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή που σας έδωσε ο γιατρός σας πριν από κάθε προπόνηση. Όσον αφορά τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, δείτε εδώ ένα άκρως αποτελεσματικό παράδειγμα κυκλικής προπόνησης στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό, μόνο με το βάρος του σώματος, και εδώ μια ακόμα κυκλική προπόνηση για κάψιμο λίπους με τον ελάχιστο δυνατό εξοπλισμό.

Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v