Φυσικά γιατρικά για το τσίμπημα των κουνουπιών

Φυσικά γιατρικά για το τσίμπημα των κουνουπιών

Τίποτε δεν είναι πιο ενοχλητικό μέσα στο καλοκαίρι από ένα τσίμπημα κουνουπιού! Ενίοτε αυτά τα έντομα μπορούν να γίνουν τόσο ενοχλητικά που να μας αφήσουν άυπνους, να μας χαλάσουν την διάθεση ή ακόμα και να μας αφήσουν με σημάδια και απίστευτη φαγούρα! Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα τσιμπήματά τους; Προφανώς μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα από τα φαρμακεία, αλλά δεν είναι καλύτερο να φτιάξετε τα δικά σας γιατρικά με φυσικά υλικά; Ανακαλύψτε πέντε απίθανους τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Αλάτι

Είναι απίστευτο τι μπορούν να κάνουν τα πιο απλά υλικά της κουζίνας σε τέτοια θέματα! Απλά βάλτε ζεστό νερό πάνω στο τσίμπημα και ρίξτε από πάνω μια γερή δόση από αλάτι. Αφήστε το νερό και το αλάτι να στεγνώσουν πάνω στο δέρμα, για ακόμα καλύτερα και σίγουρα αποτελέσματα.

Οδοντόπαστα

Ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους για να αντιμετωπίσετε την φαγούρα από τα κουνούπια είναι η οδοντόπαστα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια μικρή ποσότητα οδοντόπαστας κατευθείαν πάνω στο τσίμπημα. Αυτό θα μαλακώσει κατευθείαν την φαγούρα και θα ηρεμήσει το πρήξιμο. 

Φλούδα μπανάνας

Αν είστε σε πικνικ ή σε μια εκδρομή και έχετε μαζί σας φρούτα, όπως για παράδειγμα μια μπανάνα, τότε έχετε βρει το γιατρικό σας. Ξεφλουδίστε μια μπανάνα και πάρτε την φλούδα. Τρίψτε με το εσωτερικό της τοίχωμα το τσίμπημα του κουνουπιού. Η δυσάρεστη αίσθηση θα φύγει στην στιγμή!

Μαγειρική σόδα

Ένα ακόμη υλικό της κουζίνας με θαυματουργές ιδιότητες είναι η μαγειρική σόδα. Φτιάξτε ένα μείγμα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα και νερό σε ένα μπολ. Μόλις ομογενοποιηθεί, βάλτε το κατευθείαν στο τσίμπημα του κουνουπιού. Αφήστε το να στεγνώσει και θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

Φέτα από λεμόνι

Όπως και τα παραπάνω, έτσι και το λεμόνι μπορεί να δώσει την λύση σε πολλά θέματα υγείας! Βγάλτε τον χυμό από ένα λεμόνι, ποτίστε με αυτόν ένα βαμβάκι και τοποθετείστε το κατευθείαν στο τσίμπημα. Θα δείτε πως σταδιακά θα αρχίσει να μειώνεται ο ερεθισμός και η φαγούρα. Μπορείτε να επαναλάβετε ύστερα από λίγη ώρα. 

Δείτε επίσης σε προηγούμενο άρθρο μας πώς να φτιάξετε υπέροχα φυσικά αντικουνουπικά.

Επίσης σε προηγούμενο άρθρο μας, ποιους τσιμπούν τα κουνούπια!

Πηγή: raininghotcoupons.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v