Προστατέψτε το σώμα και το πρόσωπο σας στις διακοπές

Προστατέψτε το σώμα και το πρόσωπο σας στις διακοπές

Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται το καλοκαίρι λόγω του ήλιου και της αλμύρας, ενώ ταυτόχρονα με το καθημερινό μας μακιγιάζ, την αισθανόμαστε αφυδατωμένη και θαμπή. Υπάρχουν κάποιες απλές συνήθειες που μπορούμε να τηρήσουμε, προστατεύοντας την πολύτιμη επιδερμίδας μας και κρατώντας την φρέσκια και ενυδατωμένη όλο το καλοκαίρι, χωρίς να στερηθούμε την απόλαυση του καλοκαιριού, την αγαπημένη μας ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα.

 
 

Πολύ νερό

Με τη ζέστη, το σώμα μας ιδρώνει περισσότερο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται όλο και περισσότερη ενυδάτωση. Κρατείστε δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό στην παραλία, αλλά μη ξεχνάτε να πίνετε και τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρας.

Καλή ενυδάτωση

Φροντίστε να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας πολύ καλά προϊόντα ενυδάτωσης πρωί και βράδυ, κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Το πρωί και ειδικά όταν εκτίθεστε στον ήλιο, φοράτε από πριν ένα πολύ καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά και την κρέμα σας, που μπορεί να περιέχει επίσης υψηλό δείκτη. Για το βράδυ, προτιμήστε ένα πιο ελαφρύ προϊόν, απαλλαγμένο από δείκτη προστασίας, για να μην επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας ιδιαίτερα.

Απολέπιση σώματος

Πριν αρχίσετε τα μπάνια στη θάλασσα, αλλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μη ξεχνάτε να κάνετε τακτικά απολέπιση σώματος και προσώπου (peeling). Καλό είναι να το τηρείτε μία ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς είναι αυτό που διώχνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σας. Η απολέπιση επίσης, βοηθά το δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τα προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης, εφόσον τα συστατικά τους εισχωρούν βαθύτερα και με καλύτερα για εσάς αποτελέσματα.

Σωστός καθαρισμός

Καθαρίζετε πολύ καλά το πρόσωπό σας, σε καθημερινή βάση. Κι’ αυτό, ακόμα και αν δεν έχετε ίχνος μακιγιάζ πάνω σας. Το πρόσωπο χρειάζεται καθάρισμα από τη σκόνη, το αλάτι, την άμμο, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Όλα αυτά φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας σας, με αποτέλεσμα να μην αναπνέει όσο χρειάζεται και να μην διατηρείται καθαρή. Καθαρίστε λοιπόν οπωσδήποτε το πρόσωπό σας, πρωί και βράδυ, πριν τη χρήση των προϊόντων ενυδάτωσης που χρησιμοποιείτε.

Προσοχή στην ηλιοθεραπεία

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας. Φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο εάν μπορείτε, είναι και τα δύο απαραίτητα, ώστε να προστατευθείτε από τον ήλιο, χωρίς να στερηθείτε την ευεργετική του επίδραση.

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα

Τέλος, ξεπλύνετε απαραίτητα το δέρμα σας μετά το μπάνιο, για να φύγει το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο του νερού της πισίνας και προσπαθήστε να φοράτε άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα την ημέρα, ει δυνατόν βαμβακερά, γιατί σας προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου.

Και εννοείται... αποφύγετε το Solarium!

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v