Φαγητό και κοκτέιλ σε 5 στιλάτα και οικονομικά εστιατόρια

Φαγητό και κοκτέιλ σε 5 στιλάτα και οικονομικά εστιατόρια

Δεν έχετε συχνά την ευκαιρία να βγείτε βράδυ με τις φίλες σας, γι'αυτό αυτή η μία φορά που θα καταφέρετε να το προγραμματίσετε πρέπει να τα έχει όλα... και καλό φαγητό, και εντυπωσιακά κοκτέιλ, σε hip περιβάλλον με «ανεβαστική» μουσική, χωρίς όμως για όλα αυτά να πληρώσετε μία περιουσία! Δεν ζητάτε πολλά –ζητάτε κάποιο από τα παρακάτω πέντε...

Μάνας Κουζίνα Κουζίνα

(Αιόλου 27, Αθήνα, τηλ: 210 3252335)

Είτε είστε... μάνα είτε όχι, το ολοκαίνουργιο αυτό «φαγάδικο» στην πιο δημοφιλή πλέον πλατεία της Αθήνας πρέπει να το επισκεφθείτε! Οι συνταγές, όπως θα διαπιστώσετε και από τον μεγάλο χάρτη που κοσμεί έναν από τους τοίχους του μαγαζιού, προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι μαγειρεμένες παραδοσιακά με πολύ μικρά twists, ώστε να ανταποκρίνονται στα γούστα της νέας γενιάς. Έτσι, στα «κυρίως» θα βρείτε αρνί με κυδώνια, μοσχάρι με μήλο, καλαμάρια γιουβέτσι, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ορεκτικά (εξαιρετικοί οι μελιτζανοκεφτέδες!) και οι σαλάτες.

Ο χώρος αντιπροσωπεύει ένα περιποιημένο μοντέρνο μαγειρείο που θα σας κάνει να νιώσετε άνετα, έως και «φοιτητικά», ενώ αυτό που κάνει το μαγαζί να ξεχωρίζει είναι το self-service. Σερβίρεστε, λοιπόν, μόνοι σας, επιλέγοντας από τη βιτρίνα τα φαγητά που σας κάνουν περισσότερο όρεξη και πληρώνετε ως εξής: Είτε 7,8 ευρώ για το μεγάλο πιάτο που χωρά τρεις γεύσεις (μεταξύ των οποίων σαλάτα, ορεκτικό και κυρίως), είτε 5 ευρώ για μεσαίο πιάτο με ένα κυρίως και μία σαλάτα. Συνδυάστε το γεύμα σας με χύμα κρασί, ρακόμελο ή οινόμελο και δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 10 ευρώ κατ'άτομο.

30 something

(Πλατεία Ηρώων 8, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6899227)

Κανονίζετε να βγείτε με τις φίλες. Πεινάτε μεν αλλά έχετε όρεξη και για κοκτέιλ. Τι κάνετε; Τη λύση έρχεται να δώσει το δημοφιλέστατο πλέον 30 something, στο Χαλάνδρι, ένας μικρός, καλαίσθητος χώρος με εξαιρετική μουσική και ακόμα πιο εξαιρετική πίτσα, διαμέτρου 30 εκατοστών, με λεπτή ζύμη και λίγα, διαλεχτά υλικά. Συνδυάστε την με κάποιο cocktail από τη μεγάλη ποικιλία του καταλόγου και ολοκληρώστε το γεύμα σας με γλυκιά πίτσα περιλουσμένη με πραλίνα φουντουκιού!

Για ένα γεύμα με κρασί ή κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 20 ευρώ κατ'άτομο. Πολύτιμη συμβουλή: Οποιοδήποτε βράδυ κι αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το 30 something φροντίστε να κάνετε εγκαίρως κράτηση γιατί -είπαμε- το μαγαζί είναι από τα πιο δημοφιλή των βορείων προαστίων!

Ten Bar

(Πλουτάρχου 10, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7210161, 6974811539)

Αν αναζητάτε ένα πραγματικά hip bar restaurant, στο οποίο θα φάτε και θα πιείτε εξίσου καλά, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να φορέσετε επιτέλους τα ολοκαίνουργια λεοπάρ μποτίνια σας (aka δεν πρόκειται για συνοικιακό ταβερνάκι), το Ten θα σας ενθουσιάσει. Ο χώρος minimal με έντονο βιομηχανικό design, αλλά και φουτουριστικές λεπτομέρειες, αν κρίνουμε από την εγκατάσταση με τις πολύχρωμες φωτεινές πλακέτες στο βάθος του εσωτερικού, «ντύνεται» τέλεια με τις συμπαθέστατες ροκ μουσικές επιλογές σε ένταση «τόσο-όσο».

Όσο για το φαγητό, στα σχετικά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα του θα βρείτε έντονες νεοϋορκέζικες επιρροές, με αποτέλεσμα ένα μενού που «παίζει» τόσο με τις γεύσεις όσο και με τις υφές, π.χ. ο «ζελές» του χωριού είναι χωριάτικη σαλάτα, με ντομάτες και κάπαρη, αλλά με φέτα που έχει... ζελεδοποιηθεί (!), ενώ θα δοκιμάσετε με εντελώς πρωτότυπη εκδοχή των ελληνικών τυριών, μελωμένα σε... muffin! Όσο για τα κυρίως: Προτείνουμε το burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και baby πατάτες ψημένες με τη φλούδα! Τέλος, μη διστάσετε να επιλέξετε ένα από τα λαχταριστά επιδόρπια (δοκιμάστε το cheesecake με μαρμελάδα ντομάτα!) και -φυσικά- συνδυάστε όλα τα παραπάνω είτε με κάποιο ελληνικό κρασί είτε με κοκτέιλ! Πόσα θα πληρώσετε; Περί τα 20 ευρώ κατ'άτομο, χωρίς τα ποτά.

Τρανζίστορ

(Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ.: 210 3228658)

Εδώ μπορείτε να φάτε και με τα... αθλητικά σας! Το Τρανζίστορ εξωτερικά μοιάζει με παλιό καφενείο που θα μπορούσε να έχει μεταμορφωθεί σε φοιτητικό στέκι. Μπαίνοντας, όμως, μέσα θα ανακαλύψετε έναν εντυπωσιακό χώρο με multi-culti ντεκόρ (π.χ. βιομηχανικό πάτωμα με πολύχρωμα κολάζ στα τραπέζια και έργα τέχνης στους τοίχους), ο οποίος δεν θα μπορούσε να «δένει» καλύτερα παρά με τις funk και jazzy μουσικές επιλογές.

Στο... ψητό τώρα, στο Τρανζίστορ έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε κάποιο από τα έξι-επτά πιάτα ημέρας (το ένα καλύτερο από το άλλο), τα οποία μπορεί να είναι κοτόπουλο με κρούστα από ξηρούς καρπούς συνοδεία κους-κους ή και ζουμερό burger. Συνοδεύστε το γεύμα σας με κρασί ή ποτό και... μη βιαστείτε να φύγετε, γιατί όσο βραδιάζει το Τρανζίστορ μετατρέπεται σε... Bistroteque (όπως αυτοσυστήνεται).

Πικ-νικ

(Πλ. Ν. Πλαστήρα 1, Ν. Ερυθραία, τηλ. 210 8077501)

Από τους πιο χαρούμενους χώρους των βορείων προαστείων, το Πικ-Νικ το'χει βάλει σκοπό να σας φτιάξει τη διάθεση. Ζητήστε να σας κρατήσουν το τραπέζι με την πλουμιστή ελιά και ετοιμαστείτε για την πιο κεφάτη βραδιά, κατά την οποία το ποτό θα επικρατήσει του φαγητού. Με τις τόσο «ανεβαστικές» μουσικές επιλογές, άλλωστε, δεν θα θέλετε να... βαρύνετε!

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, στο Πικ-νικ δεν θα πάτε πεινασμένοι αλλά με σκοπό να τσιμπολογήσετε από πεντανόστιμα αλλά μεσαίου μεγέθους πιάτα, ανατολίτικου προσανατολισμού, που θα συνοδεύσουν τέλεια το κοκτέιλ σας. Δοκιμάστε, λοιπόν, σις κεμπάπ από μοσχάρι και αρνί με καρυκεύματα, κοτόπουλο satay με αρωματική σάλτσα φιστικιού ή ινδικό κοτόπουλο tandoori, υπέροχο χούμους και ασυναγώνιστα πατζάρια φούρνου με πορτοκάλι και κόλιαντρο. Συνδυάστε τα με κοκτέιλ (8 ευρώ) ή «σπιτική» σαγκρία (20 ευρώ η κανάτα) και η έξοδός σας δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 20 ευρώ κατ'άτομο.

v