9 light τροφές που παχαίνουν

9 light τροφές που παχαίνουν

Κόψατε τη σοκολάτα, πετάξατε τα αγαπημένα σας μπισκότα και στα ντουλάπια σας φιγουράρουν πλέον μόνο υγιεινές τροφές. Γιατί τότε δεν αδυνατίζετε; Μήπως οι τροφές που επιλέγετε, εκτός από υγιεινές, είναι και πλούσιες σε θερμίδες; Ξεμπροστιάζουμε 9 διατροφικά προϊόντα υπεράνω υποψίας!

Χυμοί και smoothies

Οι συσκευασμένοι χυμοί και τα smoothies έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες απ' όσες φαντάζεστε. Προτιμήστε τους φρεσκοστιμμένους χυμούς και αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης.

Μπάρες δημητριακών

Οι περισσότερες πιστεύουμε ότι πρόκειται για το πλέον υγιεινό σνακ, όμως οι μπάρες με σοκολάτα, μαύρη ζάχαρη ή πολλούς ξηρούς καρπούς περιλαμβάνουν αρκετά λιπαρά και θερμίδες, συχνά σε ποσοστά ανάλογα μιας κανονικής σοκολάτας.

Αποξηραμένα φρούτα

Παρά τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας, δεν πρέπει να ξεχνάτε την υψηλή περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, αλλά και σε θερμίδες. Προτιμήστε το φρέσκο φρούτο.

Αναψυκτικά διαίτης

Έρευνες υποστηρίζουν πως όσοι επιλέγουν αναψυκτικά διαίτης και όχι φυσικό νερό, αυξάνουν σημαντικά το βάρος τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν τα συγκεκριμένα αναψυκτικά, ανοίγουν την όρεξη και μας κάνουν να τρώμε περισσότερο.

Σαλάτες

Όταν θέλουμε να παραγγείλουμε απ' έξω κάτι υγιεινό, συνήθως διαλέγουμε μία σαλάτα ως την πιο light εναλλακτική. Ωστόσο, οι σαλάτες που είναι «πνιγμένες» στο λάδι και στα dressings, μπορεί να έχουν τις θερμίδες ενός κανονικού γεύματος. Προτιμήστε, λοιπόν, σαλάτες που περιέχουν καλά λιπαρά, όπως ελαιόλαδο και αβοκάντο, και αποφύγετε τις παχυντικές σος.

Σούπες

Η σούπα είναι ιδανικό πιάτο για να χάσετε βάρος. Αν, όμως, έχει πολύ αλάτι ή αν περιέχει πολλά λιπαρά από κρέμα γάλακτος ή/και τυρί, η σούπα παύει να είναι σύμμαχος και μετατρέπεται σε εχθρό της δίαιτάς σας. Προτιμήστε να ετοιμάζετε εσείς τις σούπες σας και να χρησιμοποιείτε κυρίως λαχανικά και ελαιόλαδο.

Ντιπς

Το χούμους θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά ντιπς. Ωστόσο, πέρα από την θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά, καθώς περιέχει λάδι και ταχίνι. Εξίσου «επικίνδυνο» μπορεί να είναι και το γκουακαμόλε, το οποίο συχνά περιέχει κρέμα γάλακτος.

Ποπ-κορν

Το πρόβλημα με το ποπ-κορν είναι όταν προστίθεται βούτυρο, αυτόματα χάνει τη θρεπτική του αξία και μας γεμίζει με λιπαρά και άχρηστες θερμίδες. Προτιμήστε το ποπ-κορν που φτιάχνεται στον ατμό.

Δημητριακά

Εξαιρετική επιλογή για το πρωινό, αρκεί να μην περιέχουν ζάχαρη και λιπαρά. Γι' αυτό μην παραλείπετε να διαβάζετε τη διατροφική ετικέτα και να ελέγχετε τα συστατικά τους.

Πηγή: iVillage

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v