Φτιάξτε το πιο όμορφο γραφείο για το παιδικό δωμάτιο!

Φτιάξτε το πιο όμορφο γραφείο για το παιδικό δωμάτιο!

Πριν πέντε-έξι χρόνια δεν ήταν που με χαρά αγοράζατε πράγματα για να εξοπλίσετε το βρεφικό δωμάτιο; Αυτό είναι πλέον παρελθόν και ευχάριστη ανάμνηση, αφού το μπομπιράκι σας μεγάλωσε και τώρα πάει σχολείο... Εκτός από τις ζωγραφιές που πηγαινοέφερνε από το νηπιαγωγείο τώρα θα έχει και άλλες «υποχρεώσεις» που ακολουθούν την εξέλιξη του. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα αναπαυτικό, άνετο, όμορφο και πρακτικό γραφείο! Και για να του το δημιουργήσετε, σας έχουμε παρακάτω τις πιο ευφάνταστες ιδέες...

Παιδικό δωμάτιο: Διάβασμα αλλά και παιχνίδι!



Σε πολλά σπίτια η ώρα της μελέτης συνοδεύεται από ...καυγάδες και εντάσεις. Κι όμως, μπορεί το παιδί σας να να διαβάζει ήρεμα, με πρώτη συνταταγμένη ο χώρος μελέτης να είναι εργονομικός και να το ευχαριστεί. Ό,τι, δηλαδή, όλοι μας αποζητάμε από τον εργασιακό μας χώρο.



Τεράστια είναι, λοιπόν, η σημασία ενός εργονομικού καθίσματος, ώστε να κάθεται άνετα και σωστά το παιδί, ενώ απαραίτητο είναι και ένα γραφειάκι μικρών διαστάσεων που θα χρησιμοποιεί.

Η αίσθηση ότι στον ίδιο χώρο σε λίγο θα μπορεί να απλώσει τα παιχνίδια του για να παίξει, είναι για το παιδί κάτι παραπάνω από ευχάριστη, με την διαφορά ότι αυτά θα πρέπει να είναι μαζεμένα και τακτοποιημένα σε κουτιά ή χώρους αποθήκευσης, ώστε να μην του αποσπούν την προσοχή την ώρα της μελέτης.

Εξίσου σημαντικοί παράγοντες για το γραφείο του είναι ο κατάλληλος φωτισμός και ο σωστός αερισμός του χώρου, όπως επίσης και οι ηχητικές παρεμβάσεις που ίσως εμποδίσουν την συγκέντωση του παιδιού. 

Δημιουργήστε «σκηνικό» με το γραφειάκι!

Κινηθείτε με ευελιξία, εάν το παιδί δυσανασχετεί στην ιδέα και μόνο ότι έχει διάβασμα, με την απλή υπάρχουσα επίπλωση. Βάλτε, δηλαδή, καλτσάκια στην καρέκλα και στο γραφείο για να τα κάνετε «ανθρωπάκια»...

Μετατρέψτε το κλασικό και άτονο γραφείο σε σπιτάκι με στέγαστρο!

Δημιουργήστε ακόμα και μια πόλη με την βιβλιοθήκη στον τοίχο. Ο συνδυασμός του άσπρου με το μαύρο αποτελεί σκηνικό από μόνο του και αρκετά δημοφιλής, ιδίως στα αγορίστικα δωμάτια.

Για εσάς που σκέφτεστε πιο minimal αλλά και όχι τόσο παιδικά βάλτε έναν παγκόσμιο χάρτη για ταπετσαρία και δημιουργήστε ένα πιο κλασικό σκηνικό.

Ένας απλός επιτοίχιος πάγκος...

...μπορεί να αποτελέσει το πολυπόθητο γραφείο. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει για το σχέδιο στον τοίχο μπροστά του, ώστε να βοηθά τους μικρούς μαθητές και να μην αποσπούνται από τη μελέτη τους.

Φτιάξτε, για παράδειγμα, έναν τοίχο σας κομποζάροντας γράμματα ή ίσως κάποιους αριθμούς με φωτογραφίες, ενθύμια ή άλλα καδράκια.

Το παλιό γραφείο

Βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει κάτι φρέσκο και εντυπωσιακό από ένα παλιό και ξεχασμένο έπιπλο. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και θα αρέσει σίγουρα και στο μικρούλι σας.

Τυπική λύση για χώρο λίγων τετραγωνικών...



...αποτελεί η κουκέτα γραφείο. Το παιδί μπορεί να ανέβει στο κρεβάτι από την σκάλα και να αξιοποιήσει το κάτω μέρος για να παίξει ή να μελετήσει.

Δημιουργήστε περισσότερο στυλ...



...με διακοσμητικές σκάλες! Καταφέρνουν να αποσπούν την προσοχή σε όποιο δωμάτιο ή τοίχο αποφασίσετε να τις «κρεμάσετε», ανεξάρτητα από το ύφος της διακόσμησης.

...Ή ακόμα και με γράμματα διακοσμητικά

...που σίγουρα εκτός από στυλ στον χώρο, θα δώσουν και εμπνευση για διάβασμα!

Μαυροπίνακας

Κάντε τον φίλο και συνεργάτη των παιδιών τόσο εκτός όσο και εντός σπιτιού. Αποτελεί ιδανικό διακοσμητικό για τον τοίχο, αφού προσφέρει και διακοσμητική αξία στον χώρο.

Μπορείτε, μάλιστα, να κρεμάσετε και ένα ημερολόγιο μαυροπίνακα, ώστε να μην παραλείπονται οι υποχρεώσεις των παιδιών για κανέναν λόγο.

Αρχειοθέτηση: Το «α» και το «ω» 

Πολλά και διαφορετικά «εργαλεία» περιμένουν τους μικρούς μαθητές, όπως μολύβια, γόμες, τετράδια, βιβλία, οι θέσεις των οποίων θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί για να διδάσκεται έτσι και η τακτοποίηση!

Επιμέρους στοιχεία του εξοπλισμού μπορούν να είναι ακόμα και κονσερβοκούτια ή κουβαδάκια, τα οποία θα δημιουργούν ένα λειτουργικό, όμορφο και ...νεανικό αποτέλεσμα που θα ταιριάζει απόλυτα στους ιδιοκτήτες του γραφείου.

Κάντε το «διάβασμα» παιχνίδι!

Κάντε τη νέα σχολική χρονιά φαντασμαγορική για τα παιδιά, χαρίζοντάς τους το γραφείο των ονείρων τους και -πού ξέρετε;- μπορεί να τα εμπνεύσετε για λίγο περισσότερο διάβασμα!

v