Ο Γουίνι μαθαίνει στα παιδιά το περιβάλλον σε μια εξαιρετική τριλογία!

Ο Γουίνι μαθαίνει στα παιδιά το περιβάλλον σε μια εξαιρετική τριλογία!

"Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια με τον Γουίνι και τους φίλους του" είναι μια ολοζώντανη «Εγκυκλοπαίδεια της Γης» σχεδιασμένη ειδικά για παιδιά, από την σειρά Disney. Χωρίζεται σε τρία μέρη "Η Γη", "Η φύση" και "Τα ζώα" και αποτελεί εξαιρετικό ανάγνωσμα για να γνωρίσουν παιδιά ηλικία από 4 ετών τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Η ιστορία

Ο Γουίνι το αρκουδάκι και οι φίλοι του, αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, παρουσιάζουν την τούνδρα, την έρημο, το δάσος και πολλά άλλα μέρη της γης όπου τα ζώα και τα φυτά ζουν μαζί.

Σε κάθε κεφάλαιο της εγκυκλοπαίδειας το παιδί γνωρίζει διαφορετικά μέρη της γης, μαθαίνει ποια ζώα και φυτά ζουν εκεί, και παίρνει συναρπαστικές πληροφορίες για διαφορετικά οικοσυστήματα του πλανήτη. Επίσης, σε κάθε κεφάλαιο οι ήρωες του βιβλίου κάνουν και κάτι διαφορετικό: Ο Γουίνι εξερευνά μαζί με το παιδί τη φύση, ο Τίγρης παρουσιάζει τα πιο απίθανα μέρη της γης, ο Ρω το Καγκουράκι έχει διαρκώς απορίες και κάνοντας απλές ερωτήσεις ανακαλύπτει μαζί με τον μικρό αναγνώστη τον υπέροχο φυσικό κόσμο. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου το Γουρουνάκι παίζει με τα παιδιά ένα παιχνίδι ερωτήσεων με τις γνώσεις που μόλις απέκτησαν.

Το «Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια με τον Γουίνι και τους φίλους του» έχει πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα παιδιά (και για τους μεγάλους!) δοσμένες με τρόπο ευχάριστο και εύληπτο για μικρές ηλικίες.

Η εικονογράφηση

Το δυνατό σημείο της έκδοσης, από το πρώτο ξεφύλλισμα, είναι το εκπληκτικό φωτογραφικό υλικό που διαθέτει. Οι ολοζώντανες έγχρωμες φωτογραφίες είναι αδύνατον να μην αιχμαλωτίσουν το ενδιαφέρον και την περιέργεια των παιδιών. Οι ίδιες οι φωτογραφίες κεντρίζουν τα παιδιά και τα κάνουν να αναζητήσουν τις πληροφορίες για όσα βλέπουν. Επικουρικά λειτουργεί η εικονογράφηση των ηρώων που πρωταγωνιστούν, η οποία ωστόσο είναι καλής αισθητικής και ασφαλώς διασκεδαστική.

Τι κερδίζει το παιδί

Σίγουρα ο μικρός αναγνώστης κερδίζει το προφανές: πληροφορίες και γνώσεις για το ζωικό βασίλειο και τη φύση γενικότερα. Το «Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια» είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Για το λόγο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν με έναν τρόπο που τους ταιριάζει, κυρίως όμως- και αυτό είναι η μεγαλύτερη αξία του βιβλίου- τους δημιουργείται η περιέργεια να αναζητήσουν μόνα τους γνώσεις.

Ηλικίες

Το «Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4- 8 ετών. Προφανώς, ανάλογα με την ηλικία που βρίσκεται το παιδί γίνεται και ο τρόπος προσέγγισης από τον ενήλικα που διαβάζει μαζί του. Άλλωστε η εγκυκλοπαίδεια δεν είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται μονομιάς. Τα παιδιά, ακόμα κι αν το έχουν ξεφυλλίσει αρκετές φορές, πολύ συχνά επιστρέφουν σ' αυτό όσο μεγαλώνουν για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να το κατανοήσουν καλύτερα.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Εκδόσεις: Disney Enterprises, Inc
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
Επιμέλεια κειμένου: Ελένη Μπολοβίνου

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια, Η φύση , Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια, Τα ζώα.

v