Πώς να κάνετε οικονομία στο σπίτι

Πώς να κάνετε οικονομία στο σπίτι

Ζούμε σε έναν υλικό κόσμο που κυριαρχείται από την κουλτούρα της κατανάλωσης. Η κρίση που χτύπησε την ελληνική οικονομία μας έδωσε ένα σκληρό μάθημα χρήσιμο για το μέλλον. Εμείς, λοιπόν καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε μεγάλα λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε στο μέλλον, για να κρατήσετε τα οικονομικά σας σε μια ισορροπία.

Λάθος 1: Υπερβολικές και επιπόλαιες δαπάνες

Μπορεί να μη φαίνεται υπερβολικό να πίνετε πέντε καπουτσίνο την ημέρα και να κερνάτε άλλα δύο. Μπορεί να μη φαίνεται ιδιαίτερα σημαντική δαπάνη να ξεχνάτε για εβδομάδες να επιστρέψετε τα νοικιασμένα DVD. Επίσης, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που κάνετε το μαγείρεμα εξαίρεση, προτιμώντας την ταβέρνα ή το delivery ή όταν αγοράζετε κάθε μικροαντικείμενο που σας «γυάλισε». Αν όμως κάνετε έναν εβδομαδιαίο λογαριασμό για αυτές τις επιπόλαιες δαπάνες, θα διαπιστώσετε ότι κάθε χρόνο μπορεί να ξοδεύετε χιλιάδες ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να είχαν πάει για αποταμίευση.

Λάθος Νο 2: Ατελείωτες Πληρωμές

Αναρωτηθείτε εάν χρειάζεστε πραγματικά όλα εκείνα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που πληρώνετε συστηματικά σε μηνιαία βάση. Κινητά τηλέφωνα, κινητή σύνδεση ίντερνετ, συνδρομητική τηλεόραση, συσκευές τηλεειδοποίησης και διάφορες τέτοιου είδους άσκοπες δαπάνες, μπορεί να σας αναγκάσουν να πληρώνετε ακατάπαυστα, για κάτι άχρηστο. Περικόψτε, επαναδιαπραγματευθείτε κάθε μη αναγκαία δαπάνη για να ξαλαφρώσετε το πορτοφόλι σας και να γεμίσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Λάθος 3: Ζώντας με ξένα χρήματα

Χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες για να αγοράσετε προϊόντα πρώτης ανάγκης, είναι σχετικά φυσιολογικό. Αλλά το να επιβαρύνεστε με διψήφια επιτόκια για να πληρώσετε την βενζίνη, τα σούπερ μάρκετ και κάθε σας καπρίτσιο με τις κάρτες είναι ανόητο! Τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών αυξάνουν το κόστος και την κατανάλωση και σας φέρνουν πιο κοντά στην υπερχρέωση.

Λάθος 4: Αγορά νέου αυτοκινήτου

Χιλιάδες είναι τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται κάθε χρόνο σε αγοραστές που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων που πήραν για να τα αγοράσουν. Αν χρειαστεί να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο και πρέπει να δανειστείτε χρήματα, θα πρέπει να πάρετε απόφαση ότι θα το κρατήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό σας καθιστά εκτεθειμένους στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Λάθος 5: Αγορά Σπιτιού

Όταν πρόκειται για την αγορά ενός σπιτιού, το κριτήριο δεν πρέπει να είναι το «θέλω» αλλά το «μπορώ». Ένα μεγαλύτερο σπίτι, σημαίνει μεγαλύτερο δάνειο, περισσότερους φόρους και ακόμα μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης. Μπορείτε;

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v