Δείτε ένα απίστευτο διαμέρισμα 8 τ.μ.! (video)

Δείτε ένα απίστευτο διαμέρισμα 8 τ.μ.! (video)

Εάν θεωρείτε ότι είναι αδύνατο να ζήσει κανείς σε ένα διαμέρισμα μόλις 8 τ.μ., η αρχιτεκτονική εταιρεία Kitoko Studio θα σας διαψεύσει. Οι μηχανικοί της μετέτρεψαν ένα διαμέρισμα μόλις 8 τ.μ σε ένα πλήρως εξοπλισμένο σπίτι που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ενοίκου και που πραγματικά θα ζήλευαν ακόμα και κάτοικοι μεγαλύτερων οικημάτων.

Στον έβδομο όροφο ενός κλασσικού κτιρίου, μακριά από το πολύβουο και πολυσύχναστο κέντρο του Παρισιού, βρίσκεται αυτό το μικρό, απλό και λειτουργικό διαμέρισμα, που ίσως είναι και το μικρότερο της πόλης –αν όχι του κόσμου! Δεν υπολείπεται σε τίποτα, όμως, από άλλα μεγαλύτερα. Μόλις ανοίξει η πόρτα, το πρώτο που βλέπει κανείς είναι μια ντουλάπα να καταλαμβάνει όλη την αριστερή πλευρά του σπιτιού. Εκεί μέσα είναι που κρύβεται ο... θησαυρός! Σε κάθε φύλλο της υπάρχει και μια έκπληξη. Στο πρώτο υπάρχει μια σκάλα που το εσωτερικό της έχει μετατραπεί σε βιβλιοθήκη και παράλληλα βοηθάει να ανέβει κανείς στο πάνω μέρος, όπου περιμένει ένα μονό κρεβάτι. Στο διπλανό φύλλο υπάρχει μια συρόμενη κρεμάστρα για ρούχα ενώ στο τρίτο φύλλο ένα τραπέζι με δύο σκαμπό και από πάνω του κι άλλος χώρος αποθήκευσης. Πιο δίπλα υπάρχει θερμοσίφωνας και μια πόρτα που οδηγεί στο μπάνιο. Βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείπει η κουζίνα, η οποία βρίσκεται σε έναν πάγκο

εξοπλισμένο επίσης με φούρνο μικροκυμάτων και νεροχύτη.

Το video αποτελεί απόδειξη ότι μικρός χώρος δεν σημαίνει και φτωχός και ότι μπορεί να ζήσει κανείς άνετα ακόμα και σε 8 τ.μ.!

 

v