6 σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι!

6 σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι!

Υπάρχουν μικροπράγματα και γωνίες του σπιτιού που ακόμη και οι καλύτερες νοικοκυρές αμελούν να καθαρίσουν. Αν θέλετε το σπίτι σας να λάμπει πραγματικά από καθαριότητα, πρέπει να κυνηγήσετε τα μικρόβια, όπου κι αν βρίσκονται.

Σφουγγάρι κουζίνας

Αν δεν θέλετε να «πλένετε» τα πιάτα σας με ένα σφουγγάρι γεμάτο μικρόβια, πρέπει να το απολυμαίνετε ή να το αντικαθιστάτε συχνά. Μπορείτε να το βουτήξετε σε αραιωμένη χλωρίνη, να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων ή να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων για να σκοτώσετε τα μικρόβια (στην τελευταία περίπτωση, σιγουρευτείτε ότι το σφουγγάρι είναι υγρό, ειδάλλως κινδυνεύει να πάρει φωτιά).

Ανάμεσα στις συσκευές

Μπορεί η απόσταση ανάμεσα στο ψυγείο και την κουζίνα σας να είναι πολύ μικρή. Σε κάθε περίπτωση, η βρωμιά που συγκεντρώνεται σ' αυτά τα σημεία, είναι απρόσμενα πολλή. Χρησιμοποιείστε ένα «ευλύγιστο» φτερό ξεσκονίσματος με μακρύ κοντάρι ή το ηλεκτρικό σας σκουπάκι, για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα υπολείμματα τροφών.

Οροφή των επίπλων/συσκευών

Το ότι δεν βλέπετε τη σκόνη και τα μικρόβια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Αν δεν θέλετε να καθαρίζετε μόνο «όσα βλέπει η πεθερά», πρέπει να μην ξεχνάτε να καθαρίζετε συχνά την «οροφή» του ψυγείου και της ντουλάπας ή τα φωτιστικά οροφής.

Συρτάρια και ράφια ψυγείου

Ίσως συνηθίζετε να καθαρίζετε τα βασικά ράφια του ψυγείου σας, υπάρχει όμως η περίπτωση να ξεχνάτε τα υπόλοιπα. Βγάλτε τα συρτάρια και τα ράφια της πόρτας του ψυγείου και πλύντε τα με ζεστό σαπουνόνερο για να ξεφορτωθείτε τα βακτήρια που συγκεντρώνονται εκεί.

Μικρές ηλεκτρονικές συσκευές

Ξέρατε ότι το κοντρόλ της τηλεόρασης είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού σας; Αντίστοιχα, άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το φορητό τηλέφωνο ή το κινητό σας, παγιδεύουν χιλιάδες μικρόβια. Καθαρίστε αυτά τα αντικείμενα όσο συχνότερα μπορείτε, χρησιμοποιώντας αντισηπτικά μαντηλάκια.

Σκούπα

Ναι, πρέπει να καθαρίζετε και τα καθαριστικά σας. Ακόμη κι αν φαντάζει ψυχαναγκαστικό, είναι απαραίτητο. Στις «τρίχες» της άκρης της σκούπας παγιδεύονται όλα όσα θέλετε να ξεφορτωθείτε χρησιμοποιώντας την. Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά μικρόβια και τη σκόνη, βάλτε τη σκούπα σας σε ζεστό νερό με σαπούνι ή ρουφήξτε την ανεπιθύμητη βρωμιά με το ηλεκτρικό σκουπάκι.

v