Παιδική φιλία: Γιατί είναι τόσο πολύτιμη η καλύτερή σου φίλη

Παιδική φιλία: Γιατί είναι τόσο πολύτιμη η καλύτερή σου φίλη

Ο Τρούμαν Καπότε έχει γράψει για την αληθινή φιλία: «Η φιλία είναι πλήρης απασχόληση, αν πραγματικά είσαι φίλος με κάποιον. Δεν μπορείς να έχεις πολλούς φίλους, επειδή τότε, απλά, δεν είναι πραγματικοί φίλοι». Η μία φίλη, η κολλητή, αυτή που τελικά λογίζεται ως αδελφή, είναι συνήθως η παλαιότερη. Όλες οι φιλίες είναι σημαντικές, αλλά οι μακροχρόνιες φιλίες που έχουν τις ρίζες τους στο σχολείο ή ακόμη πιο πίσω, αγγίζουν τη συγγένεια. Η παιδική φίλη είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή μιας γυναίκας: την ξέρει σχεδόν από πάντα, έχει μοιραστεί όλη της ζωή μαζί της και -αντίθετα με τους συγγενείς- την έχει επιλέξει. Η κολλητή φίλη είναι πολύτιμη γιατί:

Ξέρει τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σας

Έχετε σίγουρα χαρακτηριστικά που εκνευρίζουν τους κοντινούς σας ανθρώπους. Η παλιά σας φίλη είναι συμβιβασμένη από καιρό με τη μανία σας για τάξη, την αγχώδη σας συμπεριφορά ή την αιώνια ασυνέπειά σας. Είναι όλα λυμένα και γνωστά– δεν υπάρχει τίποτα για να διαπραγματευτείτε ή να κρύψετε.

Ξέρει πώς να ανεβάσει το ηθικό και την αυτοπεποίθησή σας

Η παιδική σας φίλη, γνωρίζει τις ανασφάλειες και τους προβληματισμούς σας, όπως τους δικούς της. Αν πήρατε κιλά και βρίσκεστε σε πανικό, δεν ξέρει μόνο πώς να σας καθησυχάσει, αλλά και τι να σας προτείνει να βάλετε για να τα καλύψετε (αξίζει να σημειωθεί ότι η κολλητή φίλη, ξέρει τη ντουλάπα σας σαν την παλάμη του χεριού της). Οι κοινές σας εμπειρίες και τα χρόνια που έχετε συμπορευθεί, της έμαθαν τι πρέπει να πει/τι χρειάζεστε να ακούσετε, όταν το ηθικό σας έχει πέσει.

Δεν φοβάται να είναι ειλικρινής

Η ειλικρίνεια είναι για τους γενναίους – ή για τους αληθινούς φίλους. Όταν η αλήθεια είναι πικρή και κανείς δεν θέλει να σας δώσει το γερό χαστούκι, ο κλήρος πέφτει στην καλύτερη φίλη. Εκείνη θα σας ταρακουνήσει και θα σας συνεφέρει όταν τρέφετε αυταπάτες που κανείς δεν τολμά να διαψεύσει, εκείνη θα σας πει αυθόρμητα «Βγάλ’το! Δε σου πάει!», εκείνη θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε μιλώντας σας για ό, τι την ενοχλεί.

Γνωρίζει τα πάντα για την οικογένειά σας

Ξέρει τα πάντα για την «παλιά» σας οικογένεια: πότε εγχειρίστηκε η μαμά σας και πώς θα βαφτίσει τον γιο της η ξαδέλφη σας. Έχει παραστεί σε αμέτρητα οικογενειακά τραπέζια και οι γονείς σας την αντιμετωπίζουν σα μέλος της οικογένειας. Ξέρει τα πάντα και για την «καινούρια»: το αγαπημένο φαγητό των παιδιών, πότε είναι η επέτειός σας και κάθε πότε κάνετε σεξ. Η παιδική φίλη, είναι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για οποιοδήποτε οικογενειακό σας θέμα.

Σας έχει δει στις χειρότερες στιγμές σας – και εξακολουθεί να σας αγαπάει

Έχει ζήσει την αποτυχία σας στις Πανελλήνιες, ήταν εκεί στην πρώτη σας ερωτική απογοήτευση και σας στήριξε όταν νομίζατε ότι δεν θα βρείτε ποτέ δουλειά. Ταυτόχρονα σας έχει κάνει παρέα όταν περνούσατε κατάθλιψη και θέλατε να μένετε επί μέρες κλεισμένη στο σπίτι τρώγοντας, κλαίγοντας και φορώντας τις πιο αναξιοπρεπείς πιτζάμες σας. Με δυο λόγια σας έχει δει συντετριμμένη, εκνευρισμένη, θυμωμένη, άπλυτη, δυσάρεστη και στριφνή – και γι’ αυτό είναι η καλύτερή σας φίλη.

Αυτά που σας συνδέουν είναι ξεχωριστά

Με κάθε φίλο σας, σας συνδέουν κοινές εμπειρίες, συναισθήματα και δυσκολίες. Η ειδοποιός διαφορά της παιδικής φίλης από τις άλλες, είναι ότι σας ενώνουν πολλαπλάσια πράγματα, από όλες τις ηλικιακές φάσεις. Φορούσατε τις ρόμπες των μαμάδων σας και παριστάνατε τις βασίλισσες, υιοθετούσατε αδέσποτα γατάκια και τα φροντίζατε κρυφά απ’ τις μαμάδες σας. Ανακαλύψατε μαζί τα φιλιά και τις κοπάνες. Ακούγατε τις ίδιες μουσικές και κλαίγατε με τις ίδιες ταινίες. Παντρέψατε η μία την άλλη και τώρα, μεγαλώνετε παρέα τα παιδιά σας.

Γελάτε (μια ζωή) με τα ίδια αστεία

Κατ’ αρχάς, με το πέρασμα του χρόνου αναπτύξατε κοινή αίσθηση του χιούμορ. Επίσης, τα παλιά κοινά αστεία, δεν παλιώνουν ποτέ. Γελάτε ακόμα με τα αστεία που σας έκαναν να ξεκαρδίζεστε στη δευτέρα Δημοτικού – κι ας μην τα καταλαβαίνει κανείς άλλος.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v