Συμβουλές για σωστό μακιγιάζ στο γραφείο

Συμβουλές για σωστό μακιγιάζ στο γραφείο

Οι γυναίκες που εργάζονται σε χώρους γραφείων, εκτός από το απλό, επαγγελματικό ντύσιμο, θα πρέπει να συνδυάσουν ανάλογα και το μακιγιάζ τους. Το ιδανικό είναι να μη δείχνει ούτε πολύ πρόχειρο και της τελευταίας στιγμής, αλλά ούτε υπερβολικά φροντισμένο. Το συνολικό αποτέλεσμα της εμφάνισης της γυναίκας πρέπει να είναι σοβαρό, απλό και περιποιημένο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλεί.

Οι επαγγελματικοί φωτισμοί, δείχνουν διαφορετικά τα χρώματά μας και πολλές φορές σκληραίνουν το πρόσωπο. Αυτό είναι κάτι που κάθε εργαζόμενη πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όταν μακιγιάρεται νωρίς το πρωί στο σπίτι, πριν φύγει για τη δουλειά. Αν αισθανθείτε ότι χρειάζεστε σε κάποιο σημείο, μάτια, χείλη κλπ. να αυξήσετε ή να περιορίσετε το μακιγιάζ, μάθετε τι είναι αυτό που σας πηγαίνει καλύτερα και μη ξεφεύγετε από αυτό.

Στο γραφείο αυτό που συνήθως χρειάζεται στο μακιγιάζ μιας γυναίκας, είναι η χρήση μάσκαρα, μια καλή βάση, πούδρα ή μέικ απ, απαλό σε χρωματισμούς κραγιόν ή λιπ γκλος και πολύ ελαφριά ή καθόλου σκιά. Αποφύγετε το αι λιανερ, αν δεν είστε εξπέρ στην τοποθέτησή του.

Όταν μακιγιάρεστε για το γραφείο, ξεκινήστε με μια βάση μέικ απ σε απαλούς τόνους, περισσότερο μπεζ παρά ροζ, ώστε να μη φαίνεστε κατακόκκινη στο έντονο φως.

Προσπαθήστε το κραγιόν ή το λιπ γκλος σας να είναι σε αποχρώσεις του ροζ ή του κοραλί. Τα γήινα πηγαίνουν στις ξανθές, αλλά ενδεχομένως να σας δείχνουν πολύ χλωμή κάτω από τα έντονα φώτα. Αποφύγετε τα κατακόκκινα όσο και αν αρέσουν, αφήνοντας τα για τις βραδινές σας εξόδους.

Εάν χρησιμοποιείτε ρουζ στα μάγουλα, προτιμήστε κι εδώ απαλούς, ροζ τόνους και όχι έντονα κόκκινα ή πορτοκαλί.

Αν συνηθίζετε να βάφετε τα μάτια σας, σιγουρευτείτε ότι η σκιά που χρησιμοποιείτε σας ταιριάζει απόλυτα και δεν σας αγριεύει το βλέμμα. Διαλέξτε κάτι σε ροζ, απαλό χρυσό, κοραλί, μπεζ και αποφύγετε τα πράσινα, μπλε ή σκούρα γκρι.

Θυμηθείτε ότι ο έντονος φωτισμός θα τονίζει στο πρόσωπό σας όλες τις μικρές λεπτομέρειες, γι'αυτό το βλέμμα σας, καθώς και τα χείλη, πρέπει να δείχνουν εντελώς φυσικά. Οι καστανές με λευκό δέρμα, αλλά και οι ξανθές, καλό είναι να χρησιμοποιούν μάσκαρα σε καφέ χρώμα και όχι μαύρο, που θα τις δείχνει ψυχρές. Οι μελαχρινές μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τα πιο σκούρα χρώματα, αλλά σε πιο ανάλαφρο στυλ.

Και μη ξεχνάτε το κονσήλερ. Θα σας βοηθήσει να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, αλλά προσέξτε την υπερβολή. Τοποθετείτε μόνο όσο χρειάζεται, γιατί μπορεί το βλέμμα σας τελικά να φαίνεται αφύσικο και προσέξτε ιδιαίτερα την απόχρωσή του. Στα καταστήματα θα σας βοηθήσουν να βρείτε το πιο σωστό για τα μάτια σας.

Μη ξεχνάτε να μεταφέρετε μαζί σας στη δουλειά τα απαραίτητα, όπως ένα μικρό ρουζ και το κραγιόν σας και φροντίστε να ανανεώνετε το μακιγιάζ, φρεσκάροντας την εμφάνιση σας όταν χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v