Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις!

Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις!

Η εορταστική περίοδος είναι για τα παιδιά καθημερινή γιορτή! Και πώς να μην είναι, αφού η πόλη έχει βαφτεί με τα πιο φωτεινά χρώματά της και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δίνουν και παίρνουν, τόσο που δεν ξέρει κανείς σε ποια να πρωτοπάει. Θέλετε παιδικό θέατρο; Θέλετε δημιουργικό εργαστήρι; Θέλετε παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης; Συγκεντρώσαμε τις δέκα καλύτερες γιορτινές εκδηλώσεις για παιδιά κάθε ηλικίας, για να τους χαρίσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο!

Η Μαγεία των Χριστουγέννων στον «Νότιο Πόλο» της Μαρίνας Φλοίσβου

Την εμπειρία ενός ξεχωριστού πολικού σκηνικού, του Νότιου Πόλου, θα ζήσουν όσοι βρεθούν στη Μαρίνα Φλοίσβου από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου. Ειδικά για τις 14/12, από τις 17.00 και μετά, έχουν προγραμματιστεί μοναδικές εκδηλώσεις, με τον Άγιο Βασίλη να καταφθάνει από την Θάλασσα, την παραδοσιακή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, συναυλία από το συγκρότημα Vanilla Swing και πολλά άλλα εντυπωσιακά δρώμενα. Οι λάτρεις του ice skating θα απολαύσουν πατινάζ στην δημοφιλέστερη παγοπίστα των νοτίων προαστίων.

Παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης στο Santa Claus Kingdom, στο MEC Παιανίας

Το μεγαλύτερο πάρκο χριστουγεννιάτικης ψυχαγωγίας βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας και περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να απολαύσουν ξέφρενο παιχνίδι στα δεκάδες φανταστικά παιχνίδια όλο δράση, χειμερινά σπορ και κατασκευές! Τεράστια πίστα πατινάζ, παγωμένη λίμνη με βαρκάκια, οδήγηση στον πάγο, μια τεράστια καστροπολιτεία, ένα πανέμορφο τρενάκι που κάνει βόλτα μέσα στο πάρκο... και τι δεν θα βρείτε στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Αθήνας!

Το πάρκο λειτουργεί καθημερινά έως τις 2/1, από τις 10.00 έως τις 22.00, με γενική είσοδο 12 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Χριστούγεννα στον Δήμο Αθηναίων

Αμέτρητες είναι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τα παιδιά εν όψει των γιορτών. Πιο συγκεκριμένα για αυτό το Σαββατοκύριακο τα παιδιά καλούνται στην Παιδική χαρά Κουκακίου (13/12, 12.00 - 14.00 για εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων (13/12, 18.00 - 21.00) για την παιδική μουσικοθεατρική εκδήλωση «Οι χριστουγεννιάτικες νιφάδες», στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου (14/12, 10.00 - 17.00) για χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, μουσικοκινητική αγωγή, εικαστικά και χορωδία. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα» (14/12, 11.00 - 13.00) για παρουσίαση του παραμυθιού «Η κυρά - Καλή και οι 12 μήνες» σε μορφή θεατρικού παιχνιδιού με την συμμετοχή παιδιών ηλικίας 4-12 ετών. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης (14/12, 18.00 - 20.00) για την παιδική θεατρική παράσταση «Η Άγια Νύχτα και οι καλικάντζαροι» και χορωδία.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για όλες τις ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις εδώ.

Το πιο όμορφο υπαίθριο χριστουγεννιάτικο πάρκο στο Christmas Factory, στο Γκάζι

Στο κορυφαίο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, που έχει στηθεί φέτος στο Γκάζι, έχει εγκατασταθεί ο Αι Βασίλης με την κυρά Βασίλενα και όλους τους βοηθούς του για να ετοιμάσουν τα Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο. Εκεί θα απολαύσετε την βόλτα σας, τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι και θα συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα εργαστήρια, ενώ τα εναέρια ακροβατικά της Πολύχρωμης Σπείρας θα σας κόψουν την ανάσα!

Το Christmas Factory είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 έως τις 22.00, με είσοδο 5 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στο Πλανητάριο

Απολαύστε με τα παιδιά μια μαγευτική ψηφιακή παράσταση, διάρκειας 40 λεπτών, αφιερωμένη στο Άστρο που οδήγησε τους τρεις μάγου στη φάτνη του νεογέννητου Χριστού. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Κομήτης ή μετέωρο; Μετεωρίτης ή βολίδα; Τα ερωτήματα που απασχολούν μικρούς και μεγάλους κάθε χρόνο όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, προσεγγίζονται με τρόπο επιστημονικό και εκπαιδευτικό, στο μουσικό και οπτικό θέαμα που ξυπνά συναισθήματα και όμορφες παιδικές αναμνήσεις.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, τηλ:2109469600. Είσοδος: 5 ευρώ για τα παιδιά, 8 ευρώ για τους ενήλικες.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Παιχνίδι και διασκέδαση στο Christmas Star, στην Helexpo Maroussi

Το Αστέρι των Χριστουγέννων, λάμπει πάνω από την Πολιτεία των Πάγων, τη Μαγική Πόλη των Ξωτικών και ρίχνει το φως του στις Δοκιμασίες των Καλικάντζαρων! Οι τεράστιες εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι υποδέχονται τα παιδιά έως τις 4 Ιανουαρίου για παιχνίδι και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης, εκτός και εντός: 6D cinema, παγοδρόμιο, πίστα roller skates, τσουλήθρα snow disc, τραμπολίνο, wipe out, στίβος μάχης, συγκρουόμενα, ποδήλατα 4 x 4, ρόδα (το αγαπημένο όλων ferries wheel), τρενάκι, mini καρουσέλ, μεγάλος παιδότοπος με φουσκωτά και πολλά άλλα!

Το Christmas Star λειτουργεί καθημερινά 10.00 με 22.00 με γενική είσοδο 8 ευρώ (ενήλικες), 12 ευρώ (παιδιά). Ειδική τιμή για ανέργους και τα παιδιά τους 6 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα για το Christmas Star εδώ.

Δημιουργικό εργαστήρι «Ανακατασκευάζοντας τα Χριστούγεννα», στο Danzarin

Δύο παιδαγωγοί και μία σκηνοθέτης περιμένουν αυτό το Σάββατο και κάθε Σάββατο στις 11.30 παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 χρονών, στο Danzarin, για να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα δημιουργικά με θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, δραματοποίηση, προβολή διαδραστικών βίντεο, ομαδικά γιορτινά παιχνίδια κ.α.

Το εργαστήρι έχει διάρκεια 2 ώρες και το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977353886 & 6970064862.
Danzarin: Θεσσαλονίκης 17, Θησείο (γέφυρα Πουλόπουλου).

«Ο παπουτσής και ο καλικαντζαρής», χριστουγεννιάτικη κουκλοθεατρική παράσταση στο Βρυσάκι

Παραμονές Χριστουγέννων και στο μικρό τσαγκαράδικο, η κυρα-Κλημεντίνη, η πονηρή σύζυγος του κυρ-Πετρή του τσαγκάρη, καταστρώνει φιλόδοξα σχέδια που, όπως νομίζει, θα της αποφέρουν πολλά κέρδη! Άραγε ο αγαθός σύζυγός της συμφωνεί με τα σχέδια αυτά; Και τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας μικρός σκανδαλιάρης καλικάντζαρος που κατά λάθος τρυπώνει στο μικρό μαγαζάκι;

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών και έχει διάρκεια 50 λεπτά.
Ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 12.00, με είσοδο 5 ευρώ.
Χώρος Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι»: Βρυσακίου 17, Πλάκα (μετρό Μοναστηράκι). Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3210179 (12.00-17.00), 6977 634243.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα», στον Λύχνο Τέχνης & Πολιτισμού

Μια απολαυστική διαδραστική «παράσταση – παιχνίδι» που σκορπάει διάχυτη τη μαγεία των Χριστουγέννων! Γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά από 3 ετών, τα οποία εμπλέκονται στα δρώμενα και συμπαρασύρονται σε μια γιορτή της αγάπης. Ξετυλίγουν μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας και αντιλαμβάνονται την ουσιαστική έννοια της φιλίας. Οι μικροί θεατές ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής, η παράσταση κερδίζει και συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή!
Η παράσταση «ανεβαίνει» κάθε Κυριακή στις 15.00, με διάρκεια 70 λεπτά, και η είσοδος είναι 10 ευρώ για τα παιδιά και 8 ευρώ για τους ενήλικες.

Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού: Χαλκιδικής 83, Κεραμεικός. Κρατήσεις: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-20.00 στο 211 012 1686.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Bazaar Λογοτεχνικού Βιβλίου στο Excess

Από σήμερα έως και την Κυριακή, από τις 10.00 έως τις 12.00, στον χώρο Excess (Κολοκοτρώνη 37, 3ος όροφος, τηλ.: 210 3233515) θα βρείτε το bazaar 24 μεγάλων εκδοτικών οίκων που προσφέρουν λογοτεχνικά βιβλία για μεγάλους και παιδιά, με εκπτώσεις μέχρι και -80%. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι εκδόσεις Καστανιώτης, Λιβάνης, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Λυχνία, Οξύ και Ερευνητές. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v