Έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Θα μπορέσω να μείνω έγκυος;

Έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Θα μπορέσω να μείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών από τα 16 και δεν έχω κύκλο, εκτός και αν πάρω χάπια (κύριως Duphaston). Το τελευταίο εξάμηνο λαμβάνω τα Glucophage και βιταμίνη D3 λόγω ινσουλινοαντίστασης που εντοπίσαμε και έλλειψη βιταμίνης D. Θα μπορέσω να μείνω έγκυος εάν πάρω χάπια που προκαλούν ωορρηξία; 
Απάντηση:

Βεβαίως  και θα μπορέσετε να μείνετε έγκυος. Οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι κάτι πολύ συχνό, αφορά το 5 – 10 % του πληθυσμού των γυναικών σήμερα, είναι μια παραλλαγή του φυσιολογικού, δεν είναι κάποια ασθένεια βαριά. Απλώς οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες όταν δεν έχουν κανονική περίοδο χρειάζεται να πάρουν πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας . Η πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας ξεκινάει με χάπια και αν δεν πετύχετε την ωοθυλακιορρηξία με τη λήψη μόνο χαπιών, θα χρειαστεί να κάνετε και ενεσούλες. Είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο θα πετύχετε εγκυμοσύνη εφόσον βέβαια και τα υπόλοιπα στοιχεία της γονιμότητας  και της δική σας και του συζύγου είναι άριστα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v