Αντιγήρανση: 7 tips που σταματούν τον χρόνο

Αντιγήρανση: 7 tips που σταματούν τον χρόνο

Το καλοκαίρι έφτασε και όλες μας θέλουμε να αποκτήσουμε υπέροχο, λαμπερό και μαυρισμένο δέρμα. Τα γοητευτικά χάδια, όμως, του ήλιου που χαρίζουν αυτό το αποτέλεσμα μέσω της μελανινογένεσης, κρύβουν πολλούς κινδύνους, τόσο στη δημιουργία δυσχρωμιών, όσο και στην ανάπτυξη της φωτογήρανσης. Η φωτογήρανση δημιουργεί στο δέρμα σημάδια κόπωσης, ρυτίδωση και αφυδάτωση.

Νικήστε τις ρυτίδες

1. Εφαρμόζετε αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Φοράτε κάθε μέρα γυαλιά ηλίου και καπέλο, για την αποφυγή εκφραστικών ρυτίδων στην περιοχή των ματιών και του πυραμοειδούς μυ ανάμεσα στα φρύδια. Πρόκειται για τη Νο1 ρυτίδα που δημιουργεί κίνητρο για botox.

3. Ύστερα από κάθε καθαρισμό, ενυδατώστε καλά το δέρμα με ελαφράς υφής ορούς και κρέμες.

4. Πίνετε πολύ νερό (τουλάχιστον 1,5 λίτρο καθημερινά) για να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας εκ των έσω. Επίσης, τρώτε τροφές πλούσιες σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως φρούτα και λαχανικά.

5. Αποφύγετε όσο μπορείτε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, τις επικίνδυνες ώρες (12.00-16:00).

6. Χρησιμοποιήστε προϊόντα after sun ώστε η έκθεση στον ήλιο να μην προκαλέσει επιφανειακό έγκαυμα και ξεφλούδισμα, το οποίο είναι μία ακόμα σημαντική αιτία ρυτίδωσης.

7. Αν αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα προβλήματα στην επιδερμίδα μας, π.χ. ουλές, επιλέξτε ειδικά αντηλιακά για τις ευαίσθητες αυτές περιοχές.

Βρείτε εδώ έναν πλήρη οδηγό αντηλιακής προστασίας

Η κ. Εύη Κυνηγαλάκη είναι φαρμακοποιός και αισθητικός, ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου ομορφιάς Tormalina’s Beauty.

v