Χριστούγεννα στην Αθήνα: Πού να πάτε με τα παιδιά!

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Πού να πάτε με τα παιδιά!

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αφιερωμένη κατεξοχήν στα παιδιά και οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες στην πόλη δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία πως οι μικροί επισκέπτες τους θα διασκεδάσουν και θα απολαύσουν τις σχολικές διακοπές τους με τον καλύτερο τρόπο! Κι αν έχετε ήδη βρεθεί στα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα πάρκα και στις παραστάσεις που σας προτείναμε τις προηγούμενες εβδομάδες (δείτε εδώ και εδώ), δείτε πού αλλού αξίζει να πάτε με τα παιδιά αυτό το εορταστικό τετραήμερο!

Χριστούγεννα στον Δήμο Αθηναίων

Αμέτρητες ΔΩΡΕΑΝ δραστηριότητες περιμένουν τα παιδιά καθ'όλη την διάρκεια των γιορτών σε διάφορες γειτονιές του Δήμου της Αθήνας! Αναφέρουμε επιγραμματικά τις πιο ενδιαφέρουσες από σήμερα έως και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου και δείτε αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα για όλες τις ημέρες των γιορτών εδώ:

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος
15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Μήπως ονειρεύομαι;» από την ομάδα Τελίτσα
16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Δυο συναχωμένοι πιγκουίνοι» από το Θέατρο Αερόπλοιο
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης
12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Big Band του Δήμου Αθηναίων

Πεζόδρομος Ηρακλειδών, Θησείο
12.00 - 14.00 «Ο δικός μου δρόμος!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Δρόμοι της πόλης με κίνηση και φασαρία και δρόμοι ήρεμοι σε γειτονιές! Τι μορφή μπορεί να έχει άραγε ένας δρόμος; Σας περιμένουμε για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας φανταστικούς δρόμους με τεχνικές κολλάζ και ζωγραφικής, γεμάτους σχήματα, χρώματα λουλούδια και ό,τι βάλει ο νους μας!

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

Παιδική χαρά Θέρμιδας, Ριζούπολη
12.00 - 14.00 «Όταν ένας κύκλος συνάντησε μια..γραμμή!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού! Τι θα συνέβαινε αν μια κούνια άλλαζε σχήμα; Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να παίξεις με μια τσουλήθρα; Πόσους κύκλους και πόσες γραμμές μπορείς να ανακαλύψεις επάνω σε μια τραμπάλα; Η παιδαγωγική ομάδα "Μικρές Ιστορίες" ταξιδεύει στις παιδικές χαρές της Αθήνας με χρώματα και μουσικές για να δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά τον ιδανικό χώρο παιχνιδιού και χαράς!

Πλατεία Κλαυθμώνος
11.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε γούρια για το 2015!
14.00 - 15.00 Θεατρική παράσταση «Δυο συναχωμένοι πιγκουίνοι» από το Θέατρο Αερόπλοιο
14.00 - 17.00 Καλλιτεχνικό εργαστήρι: «Ένα σαπούνι... γλυπτό!». Ένα σαπούνι γίνεται γλυπτό στα χέρια των παιδιών και μετατρέπεται σε έργο τέχνης!
16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Πατατατί» από την ομάδα Ντουθ

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, αίθουσα Θεάτρου Σκιών «Χαρίδημος»
17.00 - 18.00 «Ο Άγιος Βασίλης στην παράγκα του Καραγκιόζη», παράσταση από το θέατρο Σκιών Χαρίδημου
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
17:00 - 18:00 Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για οικογένειες: «Παραδοσιακά Χριστούγεννα - Οι καλικάτζαροι και το δέντρο της ζωής». Τα παιδιά, μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών, εικαστικές δραστηριότητες, καθιστικά και κινητικά παιχνίδια) και με την καθοδήγηση μουσειοπαιδαγωγών, μυούνται στα μυστικά της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και αναβιώνουν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 3243987. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Kυπραίου Πόπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Δωδεκανησιακό Σπίτι «Βασίλη και Ειρήνης Μοσκόβη» (Δωδώνης 119 Σεπόλια)
11.00 - 13.00 Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών με ξενάγηση. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 5151541. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αικατερίνη Τσάμη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πάρκο Φιξ
12.00 - 14.00 «Παιχνίδια.... στην πόλη!», παράσταση τσίρκου και εικαστικό εργαστήριο. Πού κρύβεται το... παιχνίδι στην πόλη; Η ομάδα Circus Days και οι Μικρές Ιστορίες μεταμορφώνουν τον πεζόδρομο σε χώρο παιχνιδιού και δράσης! Μια παράσταση τσίρκου και εργαστήριο ζογκλέρ για παιδιά δίνουν την ευκαιρία για πολύ παιχνίδι, ενώ γονείς και παιδιά δημιουργούν έργα τέχνης με θέμα το παιχνίδι και στολίζουν τον πεζόδρομο!

12 παρά 12, του Ευγένιου Τριβιζά, στο Μέγαρο Μουσικής

Τα μάγια τυλίγουν τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής και για πρώτη φορά παρουσιάζεται το έργο του ποιητή παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά, με τους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στις Δώδεκα παρά Δώδεκα, μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, στο μυθικό προθάλαμο του χωρο-χρόνου συναντιούνται ο Νέος Χρόνος, ο οποίος ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τις μοίρες του κόσμου, και ο Παλιός Χρόνος, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί ότι πρέπει να αποχωρήσει και αποφασίζει να δολοφονήσει τον διάδοχό του. Κατά τη διάρκεια του έργου και ενώ το σύμπαν βρίσκεται στα πρόθυρα του απόλυτου χάους, ένα πλήθος χαρακτήρων και πλασμάτων, μεταξύ των οποίων Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, ηγεμόνες, κατάδικοι φυλακών, Βεδουίνοι, πιγκουίνοι, αρλεκίνοι και ένας λευκός μονόκερως εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς από τις χρονοπύλες τού μέλλοντος και τού παρελθόντος σε μια ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Δώδεκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο...

Τις μελωδίες του έργου έχει συνθέσει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Σκηνοθετεί και χορογραφεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωταγωνιστεί στο ρόλο του απελπισμένου αλλά αποφασισμένου Παλιού Χρόνου και ο Πάνος Μουζουράκης στο ρόλο του ορμητικού και ακάθεκτου Νέου Χρόνου.

Ένα φανταστικό, μαγεμένο παραμύθι από τον κορυφαίο Ευγένιο Τριβιζά, σας περιμένει για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Ημέρες και ώρες:
25/12: Παράσταση 8 μ.μ.
26/12: Παράσταση 4 μ.μ. και 8 μ.μ.
27/12: Παράσταση 4 μ.μ. και 8 μ.μ.
28/12: Παράσταση 8 μ.μ.
29/12: Παράσταση 8 μ.μ.
30/12: Παράσταση 8 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 45€ - Παιδικό 31€ , Α Ζώνη 32€ - Παιδικό 22€ , Β Ζώνη 22€ - Παιδικό 15€ , Γ Ζώνη 12€ - Παιδικό 8€.
Προπώληση: Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηλ. 210 7282333 και στο www.megaron.gr.

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά... με Τέχνη, στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Υπέροχα εργαστήρια με εορταστικό θέμα περιμένουν παιδιά κάθε ηλικίας αυτές τις μέρες στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης. Πιο συγκεκριμένα:

-Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, ώρες: 11.00-12.00 & 12.30-13.30, θα λάβουν χώρα τα εικαστικά εργαστήρια για γονείς και παιδιά 2,5 - 4,5 ετών με θέμα «2015 ευχές στολίζουν με χρώματα το σπίτι μου».

-Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ώρες 10.30 - 12.30, εικαστικά εργαστήρια περιμένουν παιδιά Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού, με θέμα «Τυπώνω το δικό μου χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα».

Κόστος συμμετοχής για κάθε κάθε δίωρο εικαστικό εργαστήριο 10 € (τα αδέλφια έχουν έκπτωση10%). Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων καθημερινά 10.00-14.00.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα. Τηλ.: 210 3312 621, 210 33 12 50.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση: «Οι γιορτές κινδυνεύουν», στον πολυχώρο Vault

Ο πολυχώρος VAULT και η ομάδα paperdollwise παρουσιάζουν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου την χριστουγεννιάτικη περιπέτεια «Οι Γιορτές κινδυνεύουν!».

Ο λόγος για μια διαδραστική παράσταση, γεμάτη παραμύθια, τραγούδι και παιχνίδια για την αγάπη, το θάρρος και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!

Οι γιορτές είναι εδώ, τα δέντρα είναι στολισμένα, τα γλυκά μοσχοβολάνε και όλοι κυκλοφορούν με ένα τεράστιο χαμόγελο! Όλα δείχνουν να κυλάνε ήρεμα μέχρι τη στιγμή που μυστηριώδης άγνωστος απειλεί να εξαφανίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Θα καταφέρουν τα παιδιά να το σώσουν; Μοναδικός τους σύμμαχος, ένα γράμμα: «Αναζητήστε τη λύση στα παραμύθια».

Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη 25, Παρασκευή 26, Δευτέρα 29, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. Σάββατο 27 Δεκεμβρίου και Σάββατο 3 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ.
Eίσοδος: 8 ευρώ.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 213 0356472, 6944353215.

v