Ο 3,5 ετών γιος μου όταν θυμώνει είναι ανεξέλεγκτος

Ο 3,5 ετών γιος μου όταν θυμώνει είναι ανεξέλεγκτος

Ερώτηση:
Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς και επιθετικότητας με τον γιο μας ηλικίας 3,5 ετών. Όταν θυμώνει είναι ανεξέλεγκτος, χτυπάει, δαγκώνει, κλωτσάει, στριγγλίζει, πετάει πράγματα. Έχουμε προσπαθήσει τα πάντα από συζήτηση μέχρι και θέση σκέψης, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα μεγαλώνει. Ξεκίνησε πρόσφατα παιδικό σταθμό και κάθε μέρα η συμπεριφορά του είναι χάλια με τα παιδάκια και ανυπάκουος με τη δασκάλα. Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε, είμαστε σε απόγνωση, δεν πάμε πουθενά γιατί φοβόμαστε τη συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του. Να σημειώσω ότι πρόσφατα φέραμε νέο μέλος στην οικογένεια, αλλά η συμπεριφορά του ήταν έτσι πριν μείνω και έγκυος! Η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη!  
Απάντηση:

Ο γιος σας φαίνεται να έχει δυσκολία με τα όρια και την ματαίωση δηλαδή μια έλλειψη ανοχής των δυσάρεστων για εκείνον συνθηκών. Παράλληλα ακούγεται να είναι ένα θυμωμένο παιδί.

Η πρώτη ερώτηση που χρειάζεται να κάνετε στον εαυτό σας είναι το κατά πόσο σας νιώθει εσάς, την μητέρα του, εξαρτημένη από εκείνον και κατά δεύτερον πού είναι ο πατέρας; Ποιος ο ρόλος του συζύγου σας στην οικογένεια. Ενδεχομένως να χρειάζεται διαφορετική διαχείριση η σχέση σας μαζί του. Ο γιος σας βιώνει εσωτερική σύγκρουση την οποία εκτονώνει με αυτό τον τρόπο κι αν του δίνετε κι εσείς την εντύπωση ότι τον φοβάστε τότε τα πράγματα θα βγουν όντως εκτός ελέγχου. Συμβουλευτείτε έναν παιδοψυχολόγο για να μιλήσετε για ό,τι συμβαίνει στο σπίτι καθώς και για την δυναμική των σχέσεων μεταξύ σας.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v