Ποια είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ

Αν η αγαπημένη σας στάση στο σεξ είναι αυτή της «καουμπόισσας», ίσως πρέπει να... αναθεωρήσετε! Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Advances in Urology, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη στάση είναι και η πιο επικίνδυνη για τον σύντροφό σας!

Πιο συγκεκριμένα, η στάση με την γυναίκα από πάνω ευθύνεται για το 50% των καταγεγραμμένων περιστατικών κατάγματος του πέους στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Αναφορικά με τις άλλες στάσεις, η «στάση του σκύλου», με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατά της, ευθύνεται για ποσοστό 29% των τραυματισμών κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η παραδοσιακή «ιεραποστολική στάση», με τον άντρα από πάνω, οδηγεί σε τραυματισμό μόλις στο 21% των ανδρών.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν 42 επιβεβαιωμένα περιστατικά κατάγματος πέους, τα οποία καταγράφηκαν σε τρία νοσοκομεία στην πόλη Καμπίνας της Βραζιλίας σε διάστημα 13 ετών. Οι μελέτες έδειξαν ότι πιθανώς ο άντρας να αδυνατεί να αποφύγει επίπονες κινήσεις όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω και στηρίζει όλο το σωματικό της βάρος επάνω στο ανδρικό μόριο.

Αντίθετα, εάν ο άντρας έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι πιο πιθανό να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή να υποστεί μόνο έναν ακίνδυνο μικροτραυματισμό, διακόπτοντας την κίνηση του γυναικείου σώματος από την πρώτη κιόλας ενόχληση.

Αν αναρωτιέστε πώς θα καταλάβετε αν υπάρχει ατύχημα, οι μισοί από τους άντρες που έχουν υποστεί κάταγμα δηλώνουν ότι άκουσαν ένα χαρακτηριστικό «κρακ» και στη συνέχεια εκδηλώθηκε στο μόριό τους οίδημα και πόνος. Μάλιστα, δύο από τους άντρες απέκτησαν σοβαρά προβλήματα στύσης μετά τον τραυματισμό.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το κάταγμα πέους είναι επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, όμως είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος τραυματισμού.

v