Οι πιο «βρώμικες» δουλειές μιας μαμάς

Οι πιο «βρώμικες» δουλειές μιας μαμάς

Πριν μια γυναίκα γίνει μαμά τα «κακά», τα «τσίσα» και ο «εμετός» είναι συζητήσεις που θα προτιμούσε να μην κάνει ποτέ και με κανέναν. Με τον ερχομό του μωρού, όμως, όχι μόνο αναγκάζεσαι να μιλάς για αυτά τα θέματα, αλλά να τα μελετάς πιο εξονυχιστικά και από οικονομικό αναλυτή που προσπαθεί να προβλέψει το μέλλον του χρηματιστηρίου. Τα καλά νέα είναι, πως όσο αηδιαστικές κι αν φαίνονται αυτές οι συζητήσεις πριν το μωρό, μετά γίνονται μέρος της καθημερινότητάς σας. Παρ'όλα αυτά, δεν παύουν να υπάρχουν ορισμένες δύσκολες «δουλειές» που, ακόμα και στην πιο σκληροτράχηλη μαμά, μία σχετική αναγούλα την προκαλούν. Όπως για παράδειγμα...

Το ψάρεμα στη λεκάνη

Ποτέ καμία μαμά δεν κατάλαβε γιατί τα παιδιά πρέπει να παίρνουν μαζί τα παιχνίδια τους στην τουαλέτα (όπως και καμία γυναίκα δεν έχει καταλάβει γιατί στους άνδρες αρέσει να διαβάζουν στην τουαλέτα. Ας βρουν μια άλλη λύση! Ας φάνε περισσότερες φυτικές ίνες!). Το θέμα με τα παιχνίδια είναι ότι 7 στις 10 φορές θα πέσουν μέσα στη λεκάνη και τότε η μαμά καλείται να τα ψαρέψει! Τέτοια παιχνίδια συνήθως είναι: Τουβλάκια lego, φιγούρες από αγαπημένους ήρωες, παπούτσια από Barbie. Ενίοτε και κοκαλάκια. Ομολογουμένως, τις πρώτες φορές που θα πέσει ένα τέτοιο παιχνίδι ανάμεσα στα κακά του παιδιού σας, θα μπείτε στον πειρασμό απλά να τραβήξετε καζανάκι «κατά λάθος». Σύντομα θα ανακαλύψετε, όμως, πως η συχνότητα αυτού του «ατυχήματος» κάνει το τράβηγμα καζανακίου ασύμφορο, οπότε θα μπείτε στην διαδικασία του ψαρέματος. Ελπίζουμε να έχετε εύκαιρα πλαστικά γάντια που φτάνουν μέχρι το αγκώνα.

Το καθάρισμα του εμετού

 

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι τα παιδιά από μία ηλικία και κάτω δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν εμετό στην λεκάνη της τουαλέτας ή σε οποιαδήποτε λεκάνη. Και αυτός είναι ο λόγος που κανένας λογικός γονιός δεν θα επένδυε ποτέ σε έναν νέο καναπέ ή χαλί. Και εξυπακούεται ότι το παιδί θα κάνει εμετό αμέσως αφού το έχετε κάνει μπάνιο, του έχετε φορέσει καθαρές πυτζάμες και το έχετε πάρει στον καναπέ για να πιει το γάλα του... (και -πιστέψτε μας- ο λεκές που αφήνει ο εμετός με γάλα, δεν φεύγει με τίποτα! Εκτός κι αν κάνει εμετό πάνω σας, οπότε γλυτώνετε τουλάχιστον το πλύσιμο του καναπέ). Τέλος, προβλέψτε, πριν πάρετε κουκέτα για τα παιδιά σας, τι θα συμβεί στο «κάτω» παιδί, όταν το «πάνω» κάνει εμετό!

Το καθάρισμα του αφαλού (πριν να πέσει)

Ο αφαλός του μωρού «πέφτει» συνήθως μέσα στις πρώτες 10-15 ημέρες. Μέχρι τότε, οι οδηγίες του παιδιάτρου είναι σαφείς: Όχι πλύσιμο με νερό στο συγκεκριμένο σημείο. Για να καθαρίζετε τον οφαλό θα πρέπει να βρέχετε μία γάζα με πολύ οινόπνευμα και ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΑΣ, να ταμπονάρετε περιμετρικά από το ξερό κακαδάκι του οφαλού που κουνιέται, έτοιμο να πέσει. Όταν επιτέλους πέσει (συνήθως όχι κατά τον καθαρισμό), η ανακούφιση που θα νιώσετε δεν περιγράφεται. Ωστόσο, θα δυσκολευτείτε να δεχθείτε την ιδέα ότι η παράδοση λέει να τον «φυλάξετε». Σε τέτοιες περιπτώσεις μία γάτα στο σπίτι είναι αποδεικνύεται καλή λύση...

Το σκούπισμα μετά τα κακά

Τα «τσίσα» παλεύονται. Το πολύ-πολύ να βρέξει η μαμά λίγο το χέρι της. Με τα κακά, όμως, και δη αυτά σε υδαρή μορφή, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα. Ειδικά όταν το παιδί κάνει την ανάγκη του την ώρα που απολαμβάνεις το πρωινό σου στην κουζίνα, ακούγοντάς το να φωνάζει «Μαμά, έλα να με σκουπίσεις!!» Το δύσκολο ερώτημα εδώ είναι: Σκούπισμα ή πλύσιμο; Εδώ σας θέλω!

Το σκούπισμα μετά τα κακά... πάνω σου!

Αν δεν έχει κάνει ποτέ το μωρό σας διάρροια είτε πάνω σας είτε σε όλο το μπάνιο, δεν έχετε κατανοήσει πλήρως τον ορισμό της αηδίας! Όχι, όχι! Το μωράκι σας είναι αξιολάτρευτο και πανέμορφο και το πιο γλυκό του κόσμου! Αλλά το να καθαρίζεις κακά από τα μαλλιά σου ή από τα πλακάκια του μπάνιο (στις 3 τα ξημερώματα) δεν είναι. Ούτε το να ξεπλένεις ένα φορμάκι γεμάτο διάρροια από πάνω μέχρι κάτω, πριν το βάλεις στο πλυντήριο...

Οι ψείρες σε... σγουρά μαλλιά!

Υπάρχουν ορισμένες «δουλειές» που θα έπρεπε να αναλαμβάνουν αποκλειστικά «ειδικοί». Οι ψείρες είναι μία από αυτές. Και καλά το παιδί να έχει πολύ κοντά ή πολύ ίσια μαλλιά –με το χτενάκι μπορεί κανείς να βγάλει μια άκρη. Δοκιμάστε να αφαιρέσετε ψείρες από κεφάλι κοριτσιού με μαλλί-μπούκλα-σπιράλ. Καλή τύχη! Τα ξαναλέμε σε 3 ώρες!

Το ρούφηγμα της μύξας

Αυτό κι αν είναι μεγάλη στιγμή στη μητρότητα! Την πρώτη φορά που κρυολογεί το μωρό, καμία μαμά δεν μπορεί να φανταστεί την ποσότητα και την συχνότητα της μύξας που εκκρίνει! Δεν μπορεί, βέβαια, ούτε να το αφήσει να μην παίρνει ανάσα. Οι «ειδικοί» λοιπόν, συνιστούν αυτή την «συσκευή ρινικής απόφραξης» που από τη μία άκρη μπαίνει στο ρουθούνι του μωρού και από την άλλη, μέσω ενός σωλήνα, καταλήγει στο στόμα της μαμάς ή του μπαμπά, οι οποίοι καλούνται να ρουφήξουν, προκειμένου να αδειάσει η μυτούλα του μωρού από τις μύξες. Φανταστείτε τώρα, πώς ένιωσε η μαμά που δοκίμασε την συγκεκριμένη συσκευή και απλά ρούφηξε με λίγη περισσότερη δύναμη! Καλή χώνεψη.

v