Πάρκα και λόφοι για να πετάξετε χαρταετό με τα παιδιά

Πάρκα και λόφοι για να πετάξετε χαρταετό με τα παιδιά

Η Καθαρά Δευτέρα θα ήταν για τα παιδιά μια ακόμη βαρετή γιορτή των μεγάλων, όπου μαζεύονται γύρω από ένα τραπέζι και τρώνε μέχρι να σκάσουν, αν δεν υπήρχε το περί χαρταετού έθιμο. Αν, λοιπόν, σκοπεύετε να πετάξετε αετό, κάντε το σωστά: Πηγαίνετε σ’ ένα πάρκο, ένα βουνό, ένα λόφο ή έστω σ΄ένα λοφίσκο και χαρείτε με τα παιδιά σας την αργία της Καθαράς Δευτέρας στο πράσινο!

Λόφος Φιλοπάππου

(Φωτογραφία: kathimerini.gr)

Νοτιοδυτικά της Ακρόπολης δεσπόζει περήφανος ο Λόφος του Φιλοπάππου – ή λόφος των Μουσών. Αποτελεί διαχρονικά σταθερή επιλογή πολλών οικογενειών την Καθαρά Δευτέρα, αφού συγκεντρώνει πλήθος προνομίων: βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, συνδυάζεται με βόλτα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και είναι το μέρος που κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Αν ανηφορίσετε προς τον λόφο των Μουσών, το πέταγμα αετού με θέα την Ακρόπολη είναι βέβαιο ότι θα σας αποζημιώσει για το λαχάνιασμα της ανηφόρας.

Πού να πάτε για φαγητό: Η γειτονιά των Πετραλώνων είναι ιδανική για Καθαροδευτεριάτικη βόλτα μετά φαγητού. Κατηφορίστε από τον λόφο Φιλοπάππου στην οδό Δωριέων και καθίστε για -εγγυημένα καλό- φαγητό στην Κάππαρη. Το μαγαζί διαθέτει και περιφραγμένη αυλίτσα, ιδανική για τα μικρά σας ζιζάνια.

Διεύθυνση: Δωριέων 36, Άνω Πετράλωνα.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3450288.

Πάρκο Αντώνη Τρίτση

(Φωτογραφία: oiko-logika.gr)

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση είναι πολύ ομορφότερο απ’ αυτό που ίσως περιμένετε! Αν είστε κάτοικοι Δυτικής Αττικής και αναρωτιέστε που μπορείτε να πάτε με το παιδάκι σας, το Πάρκο Τρίτση είναι η ιδανική επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα. Δεν είναι μόνο το ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στην Αθήνα (εκτείνεται σε 1.200 στρέμματα!) που το καθιστά μοναδική επιλογή. Είναι και το ότι διαθέτει έξι τεχνητές λίμνες (και ένα κανάλι που τις συνδέει) που τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν!

Πού να πάτε για φαγητό: Η Γκαλερί του Μεζέ, με παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και φιλικό περιβάλλον για παιδιά θα ανταποκριθεί επάξια στα διατροφικά έθιμα της ημέρας. Αν τα παιδιά αντιπαθούν τα θαλασσινά και τη ταραμοσαλάτα, μπορείτε να πάτε στο Base Grill στο Μπουρνάζι για κρεατικά και πατάτες με αυγά που τα παιδιά θα εκτιμήσουν δεόντως.

Πάρνηθα 

Αν είστε τύποι πιο… ορεινοί, μπορείτε να κάνετε μια επιλογή λιγότερο «εύκολη». Σκαρφαλώστε (με το αυτοκίνητό σας φυσικά) στην Πάρνηθα και πετάξτε τον χαρταετό σας όσο πιο ψηλά μπορείτε! Αν η οικογένειά σας συμπαθεί τις πεζοπορίες, μπορείτε να συνδυάσετε το πέταγμα του αετού με βόλτα στα καταπράσινα (και ενδεχομένως χιονισμένα) μονοπάτια της Πάρνηθας.  

Πού να πάτε για φαγητό: Μετά το πέταγμα του αετού ανηφορίστε προς το καταφύγιο Φλαμπούρι για πεντανόστιμα μαγειρευτά και σαρακοστιανούς μεζέδες. Το κάπνισμα στο καταφύγιο απαγορεύεται, οπότε αποτελεί την ιδανική οικογενειακή επιλογή. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κράτηση -δείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας εδώ. 

Κτήμα Συγγρού

Στα σύνορα Κηφισιάς-Αμαρουσίου και Μελισσίων βρίσκεται το Κτήμα Συγγρού –ένα καταπράσινο πάρκο έκτασης 970 στρεμμάτων. Αν μένετε στα Βόρεια προάστια, το Κτήμα Συγγρού μπορεί να φιλοξενήσει εσάς και τον χαρταετό σας την Καθαρά Δευτέρα. Ένα βήμα από το ΚΑΤ και -ταυτόχρονα- γεμάτο πεύκα, αυτή η μικρή όαση του αττικού Βορρά είναι ιδανική για την οικογενειακή εξόρμηση της Καθαράς Δευτέρας.

Πού να πάτε για φαγητό: Εξαιρετικό σαρακοστιανό μενού, με φρέσκα θαλασσινά και νόστιμους μεζέδες, θα δοκιμάσετε στον Αστερία, στο Μαρούσι, με τιμές που κυμαίνονται στα 20 ευρώ κατ’άτομο. 

Πάρκο του Φλοίσβου

Αν ανήκετε σ' αυτούς που θέλουν να βλέπουν λίγο μπλε στις διακοπές και τις αργίες, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Φλοίσβο Φαλήρου. Μόλις 6 χιλιόμετρα απο το κέντρο της Αθήνας, η μαρίνα και το πάρκο του Φλοίσβου συνδυάζουν το πράσινο με τη θάλασσα. Τα πλατωματάκια του πάρκου, περιμένουν εσάς και τα παιδιά σας να αμολήσετε καλούμπα με ατμόσφαιρα... θαλασσινή!

Που να πάτε για φαγητό: Αν αντιπαθείτε τις "τουριστικού" τύπου ψαροταβέρνες της Μαρίνας Φλοίσβου, υπάρχουν δύο kid-friendly επιλογές για φαγητό σε απόσταση μερικών βημάτων: η μία είναι τα Fridays της Μαρίνας Φλοίσβου, με τα γνωστά κι αγαπημένα παιδικά μενού και η άλλη, το εξαιρετικό ιταλικό εστιατόριο Al Pino, με τις χορταστικές μερίδες και τις πολύ λογικές τιμές. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί να κλείσετε τραπέζι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v