Τι να προσέξετε όταν πετάξετε χαρταετό

Τι να προσέξετε όταν πετάξετε χαρταετό

Κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι, περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα για μονοήμερη απόδραση στην ύπαιθρο και πέταγμα χαρταετού. Όσο ευχάριστη, όμως, είναι αυτή η δραστηριότητα, άλλο τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) δημοσιεύει σήμερα με ανακοίνωσή του συστάσεις για ασφαλές πέταγμα χαρταετού.

Αναλυτικότερα, ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει το πέταγμα του χαρταετού να μη γίνεται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα και επίσης μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
• ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή
• επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει την ημέρα εκείνη αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Πηγή: energypress.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v