Πέντε υπέροχα παιδικά βιβλία για... όνειρα γλυκά!

Πέντε υπέροχα παιδικά βιβλία για... όνειρα γλυκά!

Η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν τον ύπνο είναι ο καλύτερος τρόπος (μαζί με τις αγκαλιές!) για να χαλαρώσουν τα μικρά παιδιά και να κοιμηθούν γλυκά. Διαλέξαμε και προτείνουμε πέντε τρυφερά βιβλιαράκια για διάβασμα στο κρεβάτι πριν τον ύπνο.

Ώρα για ύπνο

Αρκούδες που κοιμούνται κάτω από παπλώματα, νυσταγμένα λιοντάρια που σβήνουν το φώς, μια αλεπού σκεπασμένη με το σεντόνι της και άλλα ζώα που ροχαλίζουν, βλέπουν όνειρα και φοβούνται ή δεν φοβούνται το σκοτάδι. Ένα ιδανικό βιβλίο για τα μικρά παιδιά πριν πάνε για ύπνο, με εξαιρετική εικονογράφηση γεμάτη ευαισθησία και τρυφερότητα, από τις πολύ ιδιαίτερες εκδόσεις Κόκκινο.

Συγγραφέας/Δημιουργός: Zoboli Giovanna
Εικονογράφηση: Mulazzani Simona
Μετάφραση: Κεραμιδά Ανθή ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΑΝΘΗ
Εκδόσεις: ΚΟΚΚΙΝΟ

Αγοράστε το online από εδώ.

Καληνύχτα νεράιδα νονά

Μια νεράιδα νονά, υπέρβαρη τόσο ώστε δεν τη σηκώνουν πια τα φτερά της και αναγκάζεται να παίρνει ταξί και να τσακώνεται με τους οδηγούς τους, αστεία, γκαφατζού και λαίμαργη, οργανώνει ένα πάρτι για τη βαφτιστήρα της... Και η περιπέτεια ξεκινά! Ένα ωραίο βιβλιαράκι αστείο αλλά και γλυκό από την πολύ προσεγμένη σειρά Μικρές Καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Τσόλκα
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Εκδόσεις: Μεταιχμιο

Αγοράστε το online από εδώ.

Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι

Ένα βιβλίο, επίσης από τη σειρά Μικρές Καληνύχτες, γραμμένο με ποιητική διάθεση που ταξιδεύει τα μικρά στην πίσω πλευρά του φεγγαριού, εκεί όπου όλα είναι δυνατά! Δυο αδέρφια παίζουν κι ονειρεύονται κι από το παιχνίδι στο όνειρο, βήμα- βήμα, τα δυο αδέρφια θα φτάσουν ως το φεγγάρι. Και θα μάθουν πού κρύβονται στ' αλήθεια τα όνειρα κάθε πρωί, όταν οι άνθρωποι ξυπνούν και δεν τα ονειρεύονται πια... Ένα παραμύθι που εξυμνεί την αδελφική αγάπη, με όμορφη εικονογράφηση που αφήνει τη φαντασία των παιδιών να ταξιδέψει σε κόσμους ονειρεμένους, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες χαλάρωσης και ηρεμίας, ό,τι ακριβώς χρειάζονται δηλαδή πριν το βραδινό ύπνο.

Συγγραφέας: Δήμητρα Πυργελή
Εικονογράφηση: Μαρία Πεπονά
Εκδόσεις: Μεταιχμιο

Αγοράστε το online από εδώ.

Όνειρο από σοκολάτα

Είναι κάτι όνειρα που δεν θέλεις να σε ξυπνήσει κανείς. Έτσι και η Ελένη ονειρεύεται αυτοκίνητα, ανθρώπους, γάτες, λουλούδια, και όλα γύρω της είναι σοκολατένια. Δοκιμάζει τα λουλούδια, τα χαλίκια, τα πάντα. Μέχρι που κόντεψε να φάει κι έναν σοκολατένιο γάτο. Έσβηνε τη δίψα της πίνοντας ζεστή σοκολάτα από το σιντριβάνι... όταν ξαφνικά την ξύπνησε η μαμά της. Πρόκειται για ένα γλυκό, σοκολατένιο παραμύθι, γραμμένο με την ευαισθησία του Μπουλώτη, που κάνει τα παιδιά να θέλουν πολύ να το ονειρευτούν και τα ίδια!

Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης
Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Αγοράστε το online από εδώ.

Το σκοτάδι φοβάται το Νικόλα

Ο Νικόλας είναι ένα παιδί ατρόμητο! Αν ήταν πυροσβέστης, δεν θα φοβόταν να ανέβει στον πιο ψηλό όροφο για να σώσει κάποιον από τη φωτιά κι αν ήταν εξερευνητής δε θα φοβόταν να κατασκηνώσει στη μέση της πιο επικίνδυνης ζούγκλας. Η αλήθεια είναι όμως πως κάτι φοβάται... φοβάται το σκοτάδι. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που απενοχοποιεί και εκλογικεύει τους φόβους των μικρών με τρόπο απλό και διασκεδαστικό. Η εικονογράφηση μας μεταφέρει στο σκοτεινό δωμάτιο του Νικόλα και σε απόλυτη συνάφεια με το κείμενο, εξηγεί με τον πιο εύστοχο τρόπο πώς μπορούμε να κάνουμε το φόβο μας να φοβηθεί εμάς!

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

Αγοράστε το online από εδώ.

v