Δωρεάν και δημιουργική διασκέδαση με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο

Δωρεάν και δημιουργική διασκέδαση με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο συμβαίνει κάτι περίεργο: είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους, η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου και η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης. Έτσι, στο πλαίσιο αυτών των "επετείων" αλλά και ανεξάρτητα απ' αυτές, δωρεάν εκδηλώσεις και Αθηναϊκά Φεστιβάλ θα γεμίσουν την πόλη με παραμύθια, μαριονέτες, δημιουργικά παιχνίδια και πολλή... Φαντασία.

Η «Φαντασία» της Disney στο Μπάντμιντον

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, γνωρίστε στο παιδί την κλασική μουσική με τη βοήθεια των κινουμένων σχεδίων της Disney. Η αγαπημένη ταινία μικρών και μεγάλων που δίνει ζωή σε έργα διάσημων κλασικών μουσικών σας περιμένει στο θέατρο Μπάντμιντον. Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα ερμηνεύσουν ζωντανά μέρος του soundtrack από τη «Φαντασία» του 1940 και από τη «Φαντασία 2000», ενώ παράλληλα θα προβάλλονται τα αντίστοιχα αποσπάσματα των εντυπωσιακών ταινιών. 

Πού: Θέατρο Μπάντμιντον (Δείτε εδώ πού βρίσκεται).

Πότε: Σάββατο και Κυριακή, στις 12.00 και στις 15.00.

Είσοδος: 9-13-18€. 

Προπώληση: Στο τηλέφωνο 210 8840600, ηλεκτρονικά: www.abcd.gr, www.viva.gr και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός.

Γνωρίστε τις Επιστήμες στην Τεχνόπολη

 

Από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου, στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, λαμβάνει χώρα το 2ο Athens Science Festival. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τον κόσμο των Επιστημών, μέσα από 180 ετερόκλητες εκδηλώσεις! Απ’ αυτές, ξεχωρίσαμε τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, που απευθύνονται στους μικρούς φίλους των Επιστημών.

Στο πρόγραμμα «Παίζοντας με τον καιρό» το Σάββατο 21/3 , η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία προσκαλεί τα παιδιά να φτιάξουν σύννεφα, να δημιουργήσουν ανεμοστρόβιλους και να μάθουν τα πάντα για τον καιρό διασκεδάζοντας. Παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπια αλλά και ένα… Πασχαλινό Εργαστήριο σας περιμένουν την Κυριακή.

Πού: Τεχνόπολις, Γκάζι. 

Πότε: 17-22 Μαρτίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Είσοδος: Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία διατίθενται στην Τεχνόπολη τις μέρες του Φεστιβαλ (17-22 Μαρτίου).

Kρατήσεις μπορούν να γίνουν στο email [email protected] ή στα τηλέφωνα 2103692337, 6942783269.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ

Γιορτή κουκλοθέατρου στο Σύνταγμα

Πιθανότατα δεν γνωρίζατε την ύπαρξή της, αλλά το Σάββατο 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου. Το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου θα την γιορτάσει με μια παρέλαση, η οποία με αφετηρία το Σύνταγμα και ακολουθώντας διάφορες διαδρομές μέσα στην πόλη, θα κορυφωθεί με κουκλοθεατρικά δρώμενα και μουσικές στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Ερμού!

Πότε και πού: Σάββατο 21/3, στις 14.30 στο Σύνταγμα για την παρέλαση και στις 16.00 στο Θησείο για τα δρώμενα.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Διαβάζοντας ένα παραμύθι στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης»

Ο Ναός του βιβλίου στα Βόρεια προάστια είναι αναμφισβήτητα ο «Ευριπίδης». Αυτό το Σάββατο, το μεγάλο βιβλιοπωλείο καλεί τα παιδιά στη δραματοποιημένη αφήγηση του οικολογικού παραμυθιού «Η αρκούδα και το βατραχάκι» (Γιάννης Κοντός-Αλέκος Φασιανός). Ο «Ευρυπίδης» υπόσχεται διαδραστικά παιχνίδια και πολλή μουσική για τους μικρούς βιβλιοφάγους.

Πού: Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης», Κηφισίας 310, Κηφισιά. 

Πότε: Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 12.00.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα

Η 20η Μαρτίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης και μ’ αυτή την αφορμή διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Αφήγησης στην πρωτεύουσα, με τίτλο «Αθήνα… μια πόλη Παραμύθια». Μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι είναι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ -από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου έως την Κυριακή 22- σε δρώμενα που λαμβάνουν χώρα σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους για να μυηθούν στη μαγεία της αφήγησης ιστοριών!

Εμείς, για το Σάββατο 21 Μαρτίου, ξεχωρίσαμε την εκδήλωση «Μια φορά κι έναν καιρό ζώα στήσανε χορό!», αφήγηση που απευθύνεται σε παιδιά άνω των πέντε ετών στην Πλάκα. Την Κυριακή το πρωί, η αφήγηση για παιδιά άνω των έξι «Παραμύθια με ζώα για παιδιά» σας περιμένει στον ίδιο χώρο (δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα και τις διευθύνσεις), ενώ το απόγευμα, στα Εξάρχεια, είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση «Σκόρπια του κόσμου παραμύθια», για εφήβους άνω των 12 ετών.

Πότε και πού: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα σημεία των εκδηλώσεων εδώ. 

Είσοδος: Ελεύθερη.

v