Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους σε δήμους της Αττικής περιλαμβάνει η εκστρατεία «Βουρτσίζουμε Μαζί» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου. Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερωθούν γονείς και παιδιά, για τις σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής, όπως το καθημερινό βούρτσισμα πρωί και βράδυ, με φθοριούχο οδοντόκρεμα, για 2 λεπτά κάθε φορά, καθώς και τη συχνή αλλαγή οδοντόβουρτσας.

Το πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα των κατά τόπους Δήμων και πραγματοποιείται με την εθελοντική στήριξη οδοντιάτρων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Το πρόγραμμα της Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ:

Σάββατο 28 Μαρτίου, Νίκαια, Πλατεία Δαβάκη, 10:00-16:00
Κυριακή 29 Μαρτίου, Ν. Σμύρνη, Κεντρική Πλατεία, 10:00-16:00
Σάββατο 4 Απριλίου, Ηλιούπολη, Πλατεία Φλέμινγκ, 10:00-16:00
Κυριακή 5 Απριλίου, Π. Φάληρο, Πλατεία Παλαιού Φαλήρου, 11:00-17:00

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από την ΑΙΜ και την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία ανέδειξαν ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση της στοματικής υγείας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 72% των παιδιών ξεκινάει το βούρτσισμα των δοντιών καθυστερημένα, δηλαδή μετά την ηλικία των 2 ετών, το 36% των παιδιών προσχολικής ηλικίας έχουν ήδη αναπτύξει τερηδονικές βλάβες, που αυξάνονται ανάλογα με την ηλικία, μόνο το 50% των ενηλίκων και το 27% των παιδιών βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα, ενώ το 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ οδοντίατρο.

v