Πώς να αξιοποιήσετε τα παλιά σας ρούχα στην εγκυμοσύνη

Πώς να αξιοποιήσετε τα παλιά σας ρούχα στην εγκυμοσύνη

Το έμβρυο αρχίζει να μεγαλώνει και μαζί του και η κοιλιά σας. Όσο τα κιλά της κύησης αυξάνονται, τα ρούχα γίνονται ολοένα και πιο στενά. Μη βιαστείτε να κρύψετε στα βάθη την ντουλάπας σας τα παλιά σας ρούχα! Υπάρχουν πολλοί αυτοσχέδιοι τρόποι, αλλά και gadgets που μπορούν να μετατρέψουν τα κανονικά ρούχα σας, σε ρούχα εγκυμοσύνης.

Στερεώστε το κούμπωμα με ένα λαστιχάκι

Ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, ένα κορδόνι ή ένα οποιουδήποτε τύπου λάστιχο, μπορεί να γίνει το καινούριο κούμπωμα των παντελονιών σας. Με μια μακριά μπλούζα κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτό που κρατάει το παντελόνι σας στο ύψος του είναι ένα λάστιχο!

Φορέστε ψηλόμεσα φορέματα

Η ντουλάπα σας σίγουρα περιέχει ένα προ-της-εγκυμοσύνης φόρεμα που στενεύει κάτω από το στήθος -χρησιμοποιήστε το! Αντίστοιχα, σε ένα εντελώς φαρδύ φόρεμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα λεπτό ζωνάκι στο σημείο κάτω απ' το στήθος για να κάνετε πιο κομψό το αποτέλεσμα. 

 

…και ξεκούμπωτα σακάκια

Φορέστε τα σακάκια και τα τζάκετς που, εξαιτίας της φουσκωμένης σας κοιλιάς, δεν κουμπώνουν πια -απλώς αφήστε τα ξεκούμπωτα. 

Φτιάξτε τη δική σας ζώνη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας ένα παλιό top 

Ένα στραπλες τοπ από ελαστικό ύφασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "ζώνη εγκυμοσύνης". Φορέστε το είτε πάνω από τα ξεκούμπωτα παντελόνια της πρό της εγκυμοσύνης εποχής, είτε πάνω από παντελόνια εγκυμοσύνης που είναι ακόμα πολύ φαρδιά.  

(Φωτογραφία απ' το blog.babywearing.gr)

Ράψτε το κουμπί λίγο πιο έξω

Λύση προσωρινή, αλλά αποτελεσματική: ξηλώστε το κουμπί του παντελονιού σας και ράψτε το ξανά, πιο έξω. 

Αρκετά απ’ τα παλιά σας εσώρουχα εξακολουθούν να είναι βολικά!

Ακόμη κι αν τα κιλά αυξάνονται με ανησυχητική ταχύτητα, τα "κοφτά" και "χαμηλοκάβαλα" (σέξι) εσώρουχά σας είναι σίγουρα κατάλληλα ακόμη και για τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.  

Μεγαλώστε τα σουτιέν σας

Πανέξυπνη εφεύρεση (που όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε στην ελληνική αγορά) που λειτουργεί ως "επέκταση" του σουτιέν σας! Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική παραγγελία από το Amazon.

 

Κρατήστε τον αφαλό σας... φυλακισμένο

Αν έχετε ήδη γεννήσει (ή αν έχετε μια νέα μαμά στον στενό σας κύκλο), θα έχετε παρατηρήσει ότι, κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, η κοιλιά τεντώνεται και ο αφαλός "πετάει" προς τα έξω! Εάν δεν θέλετε να φαίνεται το μικρό βουναλάκι του αφαλού σας μέσα από τις εφαρμοστές μπλούζες, μπορείτε να τον... βάλετε στη θέση του με ένα τραυμαπλάστ. 

 

Ράψτε ένα κομμάτι ελαστικό ύφασμα στα τζιν σας

Κόψτε τις πλαϊνές ραφές του αγαπημένου σας τζιν και ράψτε πάνω τους ένα τρίγωνικό κομμάτι ελαστικού υφάσματος. Αν δεν είστε η ίδια τόσο επιδέξια, αναθέστε το σε έναν επαγγελματία. Το κόστος θα είναι, λογικά, μικρότερο από την αγορά ενός νέου παντελονιού. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v