Φτιάξτε μόνοι σας σαπούνι με άρωμα καφέ!

Φτιάξτε μόνοι σας σαπούνι με άρωμα καφέ!

Τα απομεινάρια του γαλλικού καφέ και του εσπρέσο μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα! Με το κατακάθι του καφέ και ελάχιστα ακόμη υλικά, μπορείτε να φτιάξετε μικρά σαπούνια χεριών με άρωμα καφέ, τόσο για το σπίτι σας, όσο και για φίλους και συγγενείς. Δείτε τι θα χρειαστείτε και ποια είναι τα τέσσερα απλά βήματα.

Τι θα χρειαστείτε

250 γρ. σαπούνι γλυκερίνης (μπορείτε να βρείτε στα Super Market ή να αγοράσετε ηλεκτρονικά από εδώ )

¼ φλιτζανιού κατακάθι καφέ

1 κ. γλ. βανίλια

1 κ. γλ. σκόνη γάλακτος (προαιρετικά)

1 κατσαρολάκι

1 μικρό μπολ

1 κουτάλα

1 φόρμα για muffin * 

1 μαχαίρι για βούτυρο

* Αν δεν διαθέτετε φόρμα, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μια παγοθήκη ή τα καλούπια για σχέδια από τα κουβαδάκια των παιδιών!

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου τύπου σαπούνι επιθυμείτε, απλώς το σαπούνι γλυκερίνης προσφέρει ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Το γάλα σε σκόνη θα σταθεροποιήσει καλύτερα τα σαπούνια σας, αλλά είναι υλικό προαιρετικό. 

Βήμα 2ο

Λιώστε το σαπούνι με τη μέθοδο μπεν-μαρί: χύστε σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι μια κούπα νερό και βάλτε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ να επιπλεύσει σ’ αυτό. Βάλτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το σαπούνι στο μπολ. Σε λίγα λεπτά, το σαπούνι θα λιώσει. 

Βήμα 3ο 

Όσο το σαπούνι λιώνει, ρίξτε μια μικρή κουταλιά από το κατακάθι του καφέ σε κάθε μία από τις φόρμες των muffins –ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας σας, τα υλικά θα φτάσουν για 4-6 σαπούνια. Όταν το σαπούνι γλυκερίνης υγροποιηθεί, κλείστε τη φωτιά, προσθέστε τη βανίλια, το γάλα σε σκόνη και μια κουταλιά του γλυκού καφέ και ανακατέψτε καλά. 

Βήμα 4ο

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, ρίξτε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα των muffin –ή στην παγοθήκη. Αφήστε για μερικές ώρες τα σαπούνια να κρυώσουν και βγάλτε τα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. 

Μπορείτε να τυλίξετε τα σαπουνάκια με άρωμα καφέ σε αμπαλάζ της επιλογής σας και να τα κάνετε δώρο.  

Καλή επιτυχία!

Πηγή: popsugar.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v