Τα 5 μεγαλύτερα προβλήματα μιας γυναίκας με χοντρά πόδια

Τα 5 μεγαλύτερα προβλήματα μιας γυναίκας με χοντρά πόδια

Αν γράψετε στο google "χοντρά", το πρώτο αποτέλεσμα που εμφανίζει το autocomplete είναι "μπούτια"! Αυτό δεν μπορεί να σημαίνει παρά ένα πράγμα: πολλές Ελληνίδες έχουν, ή νομίζουν ότι έχουν, τροφαντά πόδια. Κι αυτό με τη σειρά του, σημαίνει κάτι ακόμη: ότι δεν είστε μόνη. Ας το αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα. Ο μεσογειακός σωματότυπος περιλαμβάνει μεγάλη περιφέρεια και πλούσιες καμπύλες -απ' τη μέση και κάτω.

Το να βρεις το σωστό παντελόνι είναι Γολγοθάς

Παίρνεις τρία-τέσσερα παντελόνια που μοιάζουν να είναι το νούμερό σου και τρυπώνεις στο δοκιμαστήριο. Εκεί, προσπαθείς να σφινώσεις στο κάθε ένα απ’ αυτά κάνοντας κοφτά, επιτόπια πηδηματάκια. Δεν χωράνε –τέλειο μήκος, τέλεια εφαρμογή στη μέση, αλλά οι μηροί σας αν είχαν φωνή θα φώναζαν «βγάλτε με από ‘δω μέσα!». Το επόμενο παντελόνι εφαρμόζει τέλεια στα πόδια σας, αλλά στη μέση χωρά κάλλιστα να μπει μαζί σας και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Πάλι θα αγοράσετε φούστα.

Όταν κάθεστε συνέχεια ασχολείστε με το πώς φαίνονται τα πόδια σας

Το πρόβλημα με το κάθισμα είναι ότι τότε μπορείς να δεις την «αλήθεια» στο… μεγαλείο της. Με το μεγεθυντικό φακό της ανασφάλειας να κάνει την κατάσταση να μοιάζει δραματική, για τις γυναίκες με παραπάνω κιλά στα πόδια, κάθε στάση καθίσματος είναι αντι-κολακευτική.

Προσπαθώντας να βολευτείς, διαπιστώνεις (συχνότατα υπερβάλλοντας) ότι κάθε στάση αναδεικνύει τα παραπάνω κιλά και καταλήγεις να στριφογυρίζεις αμήχανα στο κάθισμά σου, τεντώνοντας, ισιώνοντας και απλώνοντας το φόρεμά σου ανασφαλώς, ώστε να κρύψεις τις ατέλειες.

Μίνι φούστες, σορτς και ολόσωμες φόρμες δεν περιλαμβάνονται στην ντουλάπα σας

Αν κι εσείς χαζεύετε με βλέμμα ανείπωτης λαχτάρας τις κοντές φούστες και τα αεράτα σορτς στις βιτρίνες των καταστημάτων, ξέρετε για τι ακριβώς κάνουμε λόγο. Όταν τα κιλά αποθηκεύονται σωρηδόν στα πόδια και μόνο εκεί, ο σκοπός είναι ένας: να τα κρύψετε. Έτσι, ανοιξιάτικες φλοράλ φούστες και εφαρμοστά σορτς είναι ξεκάθαρα εκτός επιλογών. Κι όταν φτάνει ο Απρίλης, η παγκόσμια βιομηχανία μόδας μοιάζει να σας κάνει πλάκα –κακόγουστη. 

Ψάχνοντας τα σωστά παπούτσια

Τα τακούνια βελτιώνουν την εικόνα των γοφών και των μηρών σας -αυτό είναι βέβαιο. Όμως ποια γυναίκα –που δεν παίζει σε ταινία- φοράει τακούνια στην καθημερινότητά της; Φέτος ανέκυψε το εξής μείζον πρόβλημα: οι βιτρίνες είναι γεμάτες με χαμηλά μποτάκια. Παντός τύπου, τρισχαριτωμένα και κομψά μποτάκια που έχουν φτιαχτεί για να κάνουν τα πόδια σας να μοιάζουν πλατύτερα και κοντύτερα. Μη φοβού! Θα γυρίσει ο τροχός, και οι ψηλές, φαρδιές μπότες (που κόβουν πόντους απ’ τα πόδια) θα έρθουν ξανά στη μόδα.

Η σύγκριση με άλλες γυναίκες είναι διαρκής

Γενικεύοντας κάπως αυθαίρετα, θα λέγαμε ότι οι γυναίκες έχουν την κοινή τάση να συγκρίνονται με τις άλλες γυναίκες και μ’ ένα μαγικό τρόπο πάντα να υστερούν. Μπορεί να μην είναι το πράσινο ζιζάνιο της ζήλιας που σας κατατρώει, αλλά, αντίθετα μια γνήσια, αυθόρμητη απογοήτευση για τον εαυτό και το σώμα σας. «Μακάρι να ήμουν κι εγώ τόσο αδύνατη», «Κοίτα πόσο της πάει αυτό που φοράει. Εγώ θα ήμουν σαν φάλαινα μ’ αυτό», κι άλλες, αντίστοιχες κακίες με αποδέκτη, κανέναν άλλο, παρά τον εαυτό σας!

Αξίζει όμως τον κόπο να στενοχωριέστε;

Σε καμία περίπτωση! Κατ’ αρχάς, υπάρχουν εξαιρετικά σοβαρές πιθανότητες να αντιλαμβάνεστε την εικόνα σας εντελώς λάθος. Εσείς ίσως βλέπετε στον καθρέφτη μια γυναίκα παχουλή κι ανάξια θαυμασμού –κάνετε λάθος. Τα σχήματα των ανθρώπινων σωμάτων είναι πολλά. Άλλες γυναίκες έχουν μεγάλη κοιλιά, άλλες είναι πολύ κοντές, άλλες είναι αφύσικα ψηλές. Κι είναι κάποιες -στην Ελλάδα πολλές- με μεγάλη περιφέρεια. Συμπαθήστε το σώμα σας, είναι η μόνιμη κατοικία σας και, αν δεν μπορεί να αλλάξει, μ’ αυτή θα πορευτείτε.

Και, για να παρηγορηθείτε, θυμηθείτε πού και πού, ότι το πρότυπο ομορφιάς και ερωτισμού για τη μαύρη φυλή είναι αυτό:

 

v