Πόσο θα επηρεάσει το μωρό μου το ότι πρέπει να το αφήσω για να εργαστώ;

Πόσο θα επηρεάσει το μωρό μου το ότι πρέπει να το αφήσω για να εργαστώ;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Βρίσκομαι στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και με ανησυχεί πολύ ότι, αφού με το καλό γεννήσω, θα πρέπει στην καλύτερη τον περιπτώσεων να επιστρέψω στην εργασία μου ύστερα από 3 μήνες. Τους επόμενους 3 μήνες το μωράκι μου θα το φροντίζει (τις ώρες απουσίας μου) στον χώρο μας η -επίσης εργαζόμενη- μητέρα μου, παίρνοντας τις άδειες όλου του έτους, και στη συνέχεια θα το πάμε αναγκαστικά σε παιδικό σταθμό διότι δεν έχουμε άλλη λύση. Μένουμε σε απομακρυσμένη περιοχή, δεν έχουμε κάποιον έμπιστο άνθρωπο να μας προσέχει το μωράκι και δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μία άγνωστη baby sitter. Όταν το σκέφτομαι ότι θα το αποχωριστώ βουρκώνω, όσα έλεγα από τότε που με θυμάμαι, ότι η μαμά πρέπει να μένει τουλάχιστον 3 χρόνια αποκλειστικά με το μωράκι της, εξανεμίζονται διότι δεν θα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το μισθό μου. Θα ήθελα να μου πείτε πόσο επώδυνο θα είναι αυτό για το μωράκι μας και πόσο θα επηρεάσει την μετέπειτα ζωή του. Σας ευχαριστώ.  
Απάντηση:

Απαγορεύεται να στείλετε το παιδί σε παιδικό σταθμό στους 6 μήνες ζωής. Φροντίστε να κάνετε έρευνα και να βρείτε κάποια γυναίκα να σας κρατάει το μωρό. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσετε τραύμα στο παιδί σας αν το στείλετε τόσο νωρίς σε ένα χαοτικό περιβάλλον για εκείνο. Απαγορεύεται. Φροντίστε να βρείτε κάποιον φροντιστή. Από την στιγμή που επιλέξατε να γίνετε μητέρα να πάρετε και την ευθύνη για την φυσική αλλά και την ψυχική προστασία του παιδιού σας.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v