Πόσο σημαντική είναι η νονά στην ζωή του παιδιού;

Πόσο σημαντική είναι η νονά στην ζωή του παιδιού;

Ερώτηση:
Δεν έχω δικά μου παιδιά, όμως σύντομα πρόκειται να γίνω νονά στο παιδί κάποιον φίλων. Ήθελα να ξέρω ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος μου στην ζωή του παιδιού. Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ ή που πρέπει να κάνω για να του προσφέρω όσα ταιριάζουν με τον τίτλο της νονάς, πέρα από τα υλικά αγαθά;
Απάντηση:

Η νονά ή ο νονός είναι πνευματικοί γονείς για το παιδί. Η νονά καλείται να δώσει πνευματική και ψυχική καθοδήγηση. Να το οδηγήσει στο φως μέσα από τις συμβουλές της και τον παραδειγματισμό μέσα από την δική της ζωή. Είναι σαν την καλή νεράιδα στα παραμύθια, δηλαδή, συμπληρώνει τους γονείς. Είναι αρωγός και εμπνευστής. Χρειάζεται να δηλώνει παρουσία και να ξέρει τόσο το παιδί όσο και οι γονείς ότι είναι δίπλα τους.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v