Πόσο σκληρά εργάζονται οι μαμάδες (σε αριθμούς)

Πόσο σκληρά εργάζονται οι μαμάδες (σε αριθμούς)

Οι μαμάδες δεν είναι μόνο οι πιο σημαντικοί, οι πιο υποστηρικτικοί και οι πιο τρυφεροί άνθρωποι στη ζωή μας. Είναι -συνήθως- και οι μαγείρισσες, οι καθαρίστριες, οι φροντιστές, οι δάσκαλοι και οι ψυχολόγοι μας. Το Βuzzfeed έκανε τα μαθηματικά και μας παρουσίασε μια λίστα με 11 αριθμητικά στοιχεία που θα σας κάνουν να εκτιμήσετε τον ιδρώτα της μαμάς σας και να νιώσετε περήφανη για τον εαυτό σας.

-Σ’ ένα διάστημα 18 ετών μια μητέρα ξοδεύει κατά μέσο όρο 8.212 ώρες για να μαγειρέψει για την οικογένειά της. Στο τεράστιο αυτό νούμερο, συμπεριλαμβάνονται και οι ώρες που χρειάζεται μια μαμά-νοικοκυρά για να πλύνει τα πιάτα.

-Μια μαμά δαπανά 5.867 ώρες για το πλύσιμο των ρούχων!

-Περνά 11.038 ώρες καθαρίζοντας και επιδιορθώνοντας πράγματα στο σπίτι -που το πιο πιθανό είναι να έχουν σπάσει ή λερωθεί απ' τα παιδιά της.

-15.834 ώρες της ζωής μιας μαμάς υπολογίζεται ότι αφιερώνονται στην ανατροφή και την προσοχή των παιδιών όσο είναι ακόμη μικρά.

- Ένα παιδί χρειάζεται αλλαγή πάνας περίπου 4.702 φορές πριν μάθει να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα.

- Οι μαμάδες (και οι μπαμπάδες) που διαβάζουν ιστορίες στα παιδιά τους κάθε μέρα, τα καθιστούν ένα χρόνο πιο "προχωρημένα" σε γνωστικό επίπεδο από τα άλλα.

- Μια καλή μητέρα συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού της! Σύμφωνα με έρευνες, η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη και τη διαχείριση του άγχους, είναι 10% μεγαλύτερη στο μυαλό των παιδιών που ανατράφηκαν με αγάπη και προσοχή σε σχέση με αυτά των οποίων οι μαμάδες ήταν λιγότερο υποστηρικτικές.

- Οι τρυφερές μαμάδες καθιστούν τα παιδιά τους περισσότερο ικανά να γίνουν αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι σύντροφοι, όταν μεγαλώσουν.

- Απλώς και μόνο ένα τηλεφώνημα από τη μαμά μπορεί να μειώσει αισθητά τα επίπεδα άγχους ενός παιδιού.

- Οι κόρες σε ποσοστό 61% ζητούν από τις μητέρες τους συμβουλές για τη ζωή τους και πάνω από το 50% ζητούν συμβουλές και tips για την ανατροφή των παιδιών τους.

- Το 71% των ενηλίκων γυναικών υποστηρίζουν ότι η μαμά τους είναι μία από τις καλύτερές τους φίλες.

Επομένως...

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αυτό το άρθρο είναι μια λίστα αριθμητικών αποδείξεων ότι οι μαμάδες είναι ακαταπόνητες εργάτριες! Είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι που αντί για χρήματα αμοίβονται με φιλιά και τρυφερές αγκαλιές.

Πηγή: buzzfeed.com

v