Πώς καταλαβαίνεις ότι είσαι έτοιμη για δεύτερο παιδί

Πώς καταλαβαίνεις ότι είσαι έτοιμη για δεύτερο παιδί

Αν πιστεύατε ότι η απόφαση για το πρώτο παιδί είναι δύσκολη, ίσως δεν έχετε μπει ακόμα στην διαδικασία να σκεφτείτε για δεύτερο. Γιατί, ενώ στο πρώτο υπάρχει ο ενθουσιασμός και η αγωνία για το σπουδαίο αυτό άγνωστο, στο δεύτερο ξέρετε πλέον πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις παιδί, με τα ωραία του και με τα δύσκολα. Συχνά, με τα πολύ δύσκολα. Κι όμως, είναι αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα μια μαμά ξεχνά όλα τα δύσκολα και πλημμυρίζεται από τα συγκλονιστικά συναισθήματα που γεννά το μωρό της, τα οποία της δημιουργούν κάποια στιγμή την ανάγκη να αποκτήσει ένα ακόμα.

Ρωτήσαμε 12 γυναίκες πότε και πώς κατάλαβαν ότι είναι έτοιμες να γίνουν για ακόμα μία φορά μανούλες. Οι απαντήσεις τους; Γλυκές, αστείες και πάνω απ'όλα ειλικρινείς!

«Κάποιος μου είπε κάποτε ότι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου είναι ένα αδελφάκι. Δεν μου φαινόταν λογικό -δεν πιστεύω ότι κάνεις δεύτερο παιδί για το πρώτο- μέχρι που μια μέρα είδα τον γιο μου να παίζει μόνος του στο καθιστικό και να μιλά στον εαυτό του, λες και ήταν δύο άτομα. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι πρέπει να γίνουμε οικογένεια τεσσάρων ατόμων».
Κατερίνα

«Λίγους μήνες αφού σταμάτησα να θηλάζω το πρώτο μου παιδί, ένιωσα έτοιμη. Ήθελα το σώμα μου να γίνει ξανά δικό μου για λίγο καιρό, πριν το προσφέρω ξανά σε ένα ακόμα μικροσκοπικό πλασματάκι.»
Βίκη

«Υπέφερα από επιλόχειο κατάθλιψη μετά το πρώτο μου παιδί, έτσι δίσταζα να βάλω ένα ακόμα μωρό στην ζωή μου για αρκετό καιρό. Χρειάστηκε πολύ συζήτηση και συμπαράσταση από τον άνδρα μου και την οικογένειά μου μέχρι να το πάρω απόφαση και τώρα έχω ένα ακόμα γλυκύτατο αγοράκι 7 εβδομάδων!»
Μαρία

«Ήθελα το πρώτο μου παιδί να απολαύσει την αποκλειστικότητα ως μωρό. Όταν πλέον πήγε 3 ετών αποφασίσαμε ότι αυτή ήταν μια καλή διαφορά ηλικίας για να έχει με το αδερφάκι του».
Κλέλια

«Ήταν ο άντρας μου που μου είπε ότι ήθελε να κάνουμε ένα ακόμα παιδί, όταν η κόρη μας έγινε ενός έτους. Ενέδωσα πολύ γρήγορα!»
Δέσποινα

«Ήξερα ότι το ήθελα όταν έκανα τεστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό.»
Χριστίνα

«Η κόρη μου έγινε 2 χρονών πριν λίγο καιρό και αυτή τη στιγμή είμαι ξανά έγκυος. Ήθελα να μείνω έγκυος, ήθελα να θηλάσω ξανά. Ήθελα να ξανακρατήσω ένα μωράκι. Μου έλειπαν όλα αυτά από τη στιγμή που η κόρη μου άρχισε να γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητη. Πλέον είμαι παραπάνω από έτοιμη!»
Στεφανία

«Πάντα ήξερα ότι ήθελα παραπάνω από ένα παιδιά και, δεδομένου ότι μας πήρε τρία χρόνια μέχρι να αποκτήσουμε τον γιο μας, φοβόμασταν ότι θα δυσκολευτούμε πολύ να κάνουμε κι άλλο παιδί. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την έκπληξή μας όταν στους 4 ½ μήνες του γιου μας, ανακάλυψα ότι είμαι ξανά έγκυος. Έτσι, δεν πρόλαβα να σκεφτώ αν ήμουν ή δεν ήμουν έτοιμη! Δεν το μετανιώνω, φυσικά, με τίποτα.»
Κυριακή

«Οι ωοθήκες μου ούρλιαζαν: Κοντεύεις τα 40! Στενεύουν τα περιθώρια! Το πρώτο μου παιδί ήταν ήδη 5 χρονών τότε, οπότε σκέφτηκα: Τώρα ή ποτέ!»
Ελένη

«Είδαμε τον γιο μας να παίζει με ένα μικρότερο παιδάκι στην παιδική χαρά και... λιώσαμε. Κοιταχτήκαμε και δεν χρειάστηκε να πούμε περισσότερα. Από τότε προσπαθούμε για το δεύτερο!»
Γιώτα

«Ήθελα να κάνω δεύτερο παιδί σύντομα, για να έχουν μικρή διαφορά ηλικίας. Περιμέναμε, λοιπόν, μέχρι να μας δώσει ο γιατρός το ok και λίγους μήνες μετά έμεινα ξανά έγκυος. Δεν θέλουν πολύ σκέψη τέτοια πράγματα, γιατί όσο το σκέφτεσαι δεν το παίρνεις ποτέ απόφαση!»
Μαργαρίτα

«Είσαι ποτέ πραγματικά έτοιμη για παιδί;»
Σοφία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v