Πώς να φοράτε το φουλάρι το καλοκαίρι!

Πώς να φοράτε το φουλάρι το καλοκαίρι!

Μπορεί τα χρήματα για καινούρια καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα να μην περισσεύουν, όμως μερικά φουλάρια αρκούν για να ανανεώσουν το look και την διάθεσή σας και να σας κάνουν να δείχνετε σαν σταρ... εφόσον τα φορέσετε σωστά! Δεν φαντάζεστε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να φορέσετε ένα φουλάρι τους καλοκαιρινούς μήνες και να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν τα φουλάρια; Αποτελούν τον οικονομικότερο τρόπο για να ανανεώσετε το στιλ σας. Είναι η ιδανική λύση τις μέρες που τα μαλλιά σας είναι άλουστα ή δεν «κάθονται», οι δυνατότητές τους ως αξεσουάρ είναι αφάνταστα πολλές και -το βασικότερο- σας φωτίζουν με χρώμα και θηλυκότητα!

Δείτε, λοιπόν, πώς να φοράτε τα φουλάρια σας το καλοκαίρι:

Το τέλειο τουρμπάνι

 

Πάρτε ένα μακρύ φουλάρι, διπλώστε το τριγωνικά στη μέση και στερεώστε το στο κεφάλι έτσι ώστε η «μύτη» του να βρίσκεται στην πλάτη σας. Για να σταθεροποιηθεί διπλώστε άλλη μία φορά το μπροστινό μέρος, σαν κορδέλα. Κάντε χιαστί τις δύο άκρες, πίσω στον αυχένα και φέρτε τις μπροστά, δένοντάς τις και σχηματίζοντας άλλο ένα Χ. Στο τέλος «χώστε» τις άκρες που περισσεύουν αριστερά και δεξιά μέσα στο φουλάρι, για να μην φαίνονται.

Κοντή κάπα

Διπλώστε το σε σχήμα τριγώνου και ρίξτε το στην πλάτη σας τα δροσερά καλοκαιρινά βραδάκια.

Μαντήλι στον λαιμό

Ένα απλό καλοκαιρινό look αναβαθμίζεται με ένα κοντό φλοράλ μαντήλι στον λαιμό.

Ο αριστοκρατικός κόμπος

Δέστε κόμπο τις άκρες από ένα μακρύ φουλάρι, χαμηλά στο ύψος της κοιλιάς σας, για κομψές απογευματινές εμφανίσεις.

Φουλάρι-ζώνη

Μεταμορφώστε ένα απλό καλοκαιρινό φόρεμα σε ίσια γραμμή και δώστε σχήμα κλεψύδρας στη σιλουέτα σας, δένοντας ένα φουλάρι στη μέση σας.

Vintage κομψότητα

Ένα μεταξωτό φουλάρι σε παλ απόχρωση, πιασμένο στον λαιμό με μία vintage καρφίτσα θα σας χαρίσει άκοπα ασύγκριτη κομψότητα.

«Μπούγιο» στον λαιμό

Διπλώστε το και τυλίξτε το όπως σας αρέσει. Όσο πιο ογκώδες και ατημέλητο το αποτέλεσμα, τόσο πιο εντυπωσιακό!

Η μαμά-πειρατίνα

Διαλέξτε ένα φουλάρι σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα, δέστε το στο κεφάλι σας σαν πειρατικό μαντήλι (θα χρειαστεί πρώτα να το διπλώσετε σε τριγωνικό σχήμα) και... φύγατε για διακοπές!

Στριφτό τουρμπάνι

Για το look αυτό θα χρειαστείτε ένα κοντό μαντήλι, το οποίο θα δέσετε στριφτά στην κορυφή του κεφαλιού σας. Για να το πετύχετε θα τοποθετήσετε τη μέση του μαντηλιού σας στον αυχένα σας και θα δέσετε τις δύο άκρες του στην κορυφή του κεφαλιού. Στη συνέχεια, θα φέρετε τις δύο άκρες στα πλάγια του κεφαλιού και τις δέσετε άλλη μία φορά στον αυχένα και θα «χώσετε» ό,τι περισσεύει μέσα από το μαντήλι.

Μακριά κορδέλα

Ακόμα πιο εύκολο, βέβαια, είναι να δέσετε ένα όμορφο μακρύ μαντήλι χαλαρά και... χαμηλά στο κεφάλι σας, για να αποκτήσετε χίπικο look. Μερικά τσιμπιδάκια στο πίσω μέρος του κεφαλιού θα σας βοηθήσουν να το στηρίξετε καλύτερα.

Στολίστε τον κότσο σας

Πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν ψηλό κότσο και τυλίξτε στην βάση του ένα όμορφο μαντήλι, για ανέμελες εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Στηρίξτε το με ζωνάκι

Αφήστε το φουλάρι σας να πέσει χαλαρά στις δύο πλευρές του σώματός σας και στηρίξτε με ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση για να δώσετε χρώμα και στιλ!

Φορέστε το ως φούστα

Διπλώστε ένα μακρύ φουλάρι στη μέση και φορέστε το στη μέση σας ως φούστα, είτε πάνω από το μαγιό σας είτε για απογευματινές εμφανίσεις. Δείτε πώς να δέσετε ένα φουλάρι σαν φούστα εδώ:

Καουμπόικο μαντήλι

Διπλώστε ένα κοντό μαντήλι σε τριγωνικό σχήμα. Φέρτε το σημείο που κάνει «μύτη» μπροστά στον λαιμό, τυλίξτε τις δύο άκρες γύρω από τον λαιμό και δέστε τις κάτω από τη «μύτη» για να μην φαίνονται, όπως στην φωτογραφία.

Πόσο ροκ είστε;

Διπλώστε ένα φουλάρι ώστε να μοιάζει με κορδέλα που θα δέσετε ψηλά στο κούτελο. Ταιριάζει καλύτερες σε όσες έχουν μακριά μαλλιά.

v